×

Regisztráció

Anime: selector infected WIXOSS

selector infected WIXOSS © J.C.Staff

selector infected WIXOSS (TV, 2014)


Hossz: 12 rész
Műfaj: dráma, pszichológiai, seinen

Rendezte: Satou Takuya
Írta: Okada Mari
Karakter dizájn: Sakai Kyuuta
Zene: Iuchi Maiko
Stúdió: J.C.Staff

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

selector infected WIXOSS © J.C.Staff
A kártyás animékre a legtöbben legyintenek, vagy a Yu-Gi-Oh!-val azonosítják őket, ezért ezúttal elhagyom a történetmesélős bevezetőt (a sztori szempontjából fontos fogalmak - selector, LRIG, mugen shoujo - úgyis kapnak magyarázatot a sorozatban), hanem helyette megpróbálom megfogalmazni azt, hogyha valaki csak egy kártyás animét akarna megnézni az életében, akkor miért a selector infected WIXOSS legyen az.
A valóságban sem minden kártyaparti egyforma. Egy bóbiskolós állapotban lejátszott piros passz két forintért nyilván nem vált ki semmilyen izgalmat, de máris más az adrenalintermelődés mértéke ha feltetted a házadat, yachtodat, húgodat egy dupla ász leosztásra Texas Hold'em-ben hogy aztán a veled szemben ülő vigye el azt egy royal flössel.
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." - mondta volt Johnny Firpo (a.k.a. Terence Hill) pókerezés közben, de ugyanerre egy selector battle során sose lenne lehetősége. A selectorok által játszott WIXOSS-ban ugyanis a tét mindig ALL IN!
Az se legyen megtévesztő, hogy más kártyás animékhez hasonlóan a WIXOSS főszereplője, Kominato Ruuko is legjobb/legtehetségesebb (igazából második legjobb, mert a nagymamája jobb nála is, de szerencsére Kominato obaa-san nem selector) a játékban plusz nála van a legtáposabb LRIG lap, mert a végkifejlet szempontjából ez semmit sem jelent. A selectorok által játszott WIXOSS ugyanis eltér a legtöbb tétre játszott kártyajátéktól abban, hogy nem "zero sum game". A selector játszmák egyenlege negatív, de mire ezt egy selector felismeri addigra már túl késő és a játékból nem lehet kiszállni.
A selector infected WIXOSS az animék amolyan Birodalom Visszavágja, ahol főszereplők sokszor csak futnak az események után, és bár többször is közelébe kerülnek annak, hogy megragadják az események irányítását, de az mégis állandóan kicsúszik a kezükből és kiderül, hogy a "sötét oldal" végig két lépéssel előttük járt, hogy egy katartikus játszmában adja be végül a mattot.
A selector infected WIXOSS ezután a selector spread WIXOSS-ban folytatódik, de az már részben egy másik történet megkevert és újraosztott lapokkal...

Még egy dologra szeretném felhívni a figyelmet a WIXOSS-al kapcsolatban, ezek pedig a hátterek. A sötét tónusú pszichológiai történethez elképesztő gondossággal sikerült kiválogatni a hozzáíllő háttereket, úgyhogy igazi eyecandy lehet a sorozat azok számára akik rajonganak az urban decay stílusért. Mert a selector játszmákat nem kivilágított zöld asztal mellett játszák, azoknak az igazi terepe az elhagyatott építkezés, a sötét és szemetes sikátor, az üres és rosszul bevilágított parkolóház, vagy a lerobbant gyárépület.
Írta: paTKany
paTKany értékelése: 10 (mestermű)
2014.12.03.
29106 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

selector infected WIXOSS © J.C.Staff

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.