×

Regisztráció

Anime: Ore Monogatari!!

Ore Monogatari!! © Aruko • Madhouse

Ore Monogatari!! (TV, 2015)

俺物語!!

My Love Story!!


Hossz: 24 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, hétköznapi, iskolai élet, shoujo

Rendezte: Asaka Morio
Eredeti mű: Aruko
Írta: Takahashi Natsuko
Karakter dizájn: Hamada Kunihiko
Stúdió: Madhouse

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (6 szavazat, átlag: 8.33) részletek

Ore Monogatari!! © Aruko / Madhouse
Takeo nagydarab, nem túl jóképű középiskolás srác. Legjobb barátja, Makoto az ő szöges ellentéte, aki után minden nőnemű lény megfordul az utcán, a lányok zavarba jönnek és összesúgnak a háta mögött. Teljesen ellentétes személyiségük ellenére ők ketten óvodás koruk óta barátok. És gyerekkoruk óta a dolgok tipikusan úgy alakulnak, hogy ha Takeo beleszeret egy lányba, a lány természetesen Makoto után szalad, akit viszont egyáltalán nem érdekelnek a lányok és a romantika, így aztán minden egyes lányt kikosaraz.
Egy nap a két barát a metrón utazik hazafelé, amikor Takeo egy gyanús alakot vesz észre, aki éppen egy lányt próbál molesztálni a metrón. Takeo, akinek mogorva külseje mögött kedves és segítőkész lélek lakozik, azonnal közbeavatkozik, és csúnyán elbánik a molesztálóval. A lány, Yamato Rinko pedig hálásan köszönetet rebeg neki. Rinko aranyos, ártatlan és kedves, és Takeo azonnal beleszeret. Rinko másnap süteménnyel hálálja meg a jótettet, majd egyre többször bukkan fel Takeo közelében, aki ugyan örül ennek, de meg van győződve róla, hogy a lány - akárcsak minden lány - nem belé, hanem Makotoba szerelmes.

Az Ore Monogatari egy nagyon aranyos, romantikus sorozat, mely tipikus shoujo anime, ugyanakkor mégsem az, hiszen főhősünk nem a tipikus jóképű srác, hanem épp ellenkezőleg, egy csúnyácska, nagydarab, de aranyszívű fiú. Takeo és Rinko nagyon aranyosak együtt, különleges kapcsolatuk szívmelengető atmoszférát ad a sorozatnak. De a romantikus szál mellett a két fiú barátsága is ugyanolyan fontos, és kellő hangsúlyt kap a történetben.
A szereplők nagyon jók és egyediek, a naiv, de aranyszívű Takeo, a félénk, aranyos Rinko és az intelligens, de kissé sztoikus Makoto nagyon jól funkcionálnak együtt. Makoto gyakran ad tanácsot az esetlen Takeonak, és a háttérből óvja barátait. Mellettük időközben újabb szereplőket is megismerünk, és a történetet tovább színezik a barátok és osztálytársak történetei. Bár főszereplőink kapcsolata mesébe illő, jut könnyhullatós drámából is bőven a mellékszereplők történeteiben, hiszen a szerelem nem mindig felhőtlenül boldog.
A történet sokszor humoros, és többször előfordulnak benne túlzások, például Takeo Rinko-t annyi életveszélytől menti meg, amennyi egy élethossz alatt sem történhetne meg.
Összességében egy szórakoztató, magával ragadó sorozat, mely aranyos, romantikus, ugyanakkor tele van humorral is.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2016.01.24.
29844 olvasás

Ismertető értékelése:
4.67 (kiváló), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Ore Monogatari!! © Aruko • Madhouse

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.