×

Regisztráció

Anime: Bishoujo Senshi Sailor Moon SuperS

Bishoujo Senshi Sailor Moon SuperS © Toei Animation

Bishoujo Senshi Sailor Moon SuperS (TV, 1995)

美少女戦士セーラームーン Super S

Sailor Moon SuperS


Hossz: 38 rész
Műfaj: akció, vígjáték, romantikus, dráma, fantasy, magical-girl, shoujo

Rendezte: Ikuhara Kunihiko
Írta: Naoko Takeuchi
Karakter dizájn: Ito Ikuko
Zene: Arisawa Takanori
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Bishoujo Senshi Sailor Moon (TV, 1992)
Bishoujo Senshi Sailor Moon R (TV, 1993)
Bishoujo Senshi Sailor Moon R: The Movie (movie, 1993)
Bishoujo Senshi Sailor Moon S (TV, 1994)
Bishoujo Senshi Sailor Moon S: The Movie (movie, 1994)
Bishoujo Senshi Sailor Moon Super S Sailor 9 Senshi Shuuketsu! Black-Dream-Hole no Kiseki (movie, 1995)
Bishoujo Senshi Sailor Moon Sailor Stars (TV, 1996)

Értékelések: (89 szavazat, átlag: 7.63) részletek

Bishoujo Senshi Sailor Moon SuperS © Toei Animation
A SuperS a negyedik szezonja a Sailor Moon sorozatának, az S után következik. A sorozat központjába ezúttal Chibiusa (Sailor Chibimoon) kerül, viszont sajnos az Outer Senshi (Sailor Uranus, Neptune, Pluto és Saturn) teljesen kimaradt belőle.

A történet egy Napfogyatkozással kezdődik Tokyoban, és a lányok együtt nézik a domboldalon. Ám mikor egész Tokyo sötétbe borul egy titokzatos árnyék is leereszkedik a városba. Később megjelenik egy cirkusz Tokyo egyik negyedében (mint utólag kiderül, a nagy árnyék nem volt más mint ez a cirkusz). Nagyon felkapott lesz, a neve pedig "Dead Moon Circus", így Usagiék is elvetődnek arra fele. Hamarosan azonban rejtélyes démonok is megjelennek, és az emberek álmait támadják meg. Ezekkel egy időben Chibiusa álmot lát: álmaiban egy fehér pegazussal találkozik, aki beszél. Elmeséli neki hogy az ő országa ahonnan jött veszélybe került. Felkéri Chibiusát hogy relytse el őt az álmában, és védje meg üldözőitől. Chibiusa nem érti egészen a történteket, de nagyon megszereti titokzatos új barátját, és Usagiéknak sem szól egy szót sem. Lassanként egyre több információ derül ki az ellenségről: az akció vezetője Nehelenia királynő, akit réges-rég a Hold árnyékos felébe zártak, mert meg akarta kaparintani az Aranykristályt. Nehelenia még mindig tükörbe van zárva, így parancsait Zirconia teljesíti, akinek saját szolgái vannak: az amazon Trió, később pedig a négy fecsegő lányból álló amazon Quartett. A sorozat során sok-sok információ kiderül velük kapcsolatban, fény derül az Aranykristály erejére is, valamint azt is megtudhatjuk miért szeretné megszerezni Nehelenia...

A grafika továbbra is egyre szebb, ez azt hiszem ellensúlyozza a kevésbé eredeti történetet, habár ebben a sorozatban is nagyon sok új, könnyen megszerethető szereplőt találunk, és jócskán akad sok-sok vicces rész is. A senshik egyre több új támadást kapnak, és a szép grafikával ezúttal is a nagyon jó zene párosul.
Írta: MaKo
MaKo értékelése: 3 (rossz)
2004.10.14.
29334 olvasás

Ismertető értékelése:
4.33 (jó), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Bishoujo Senshi Sailor Moon SuperS © Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.