×

Regisztráció

Anime: Isshuukan Friends.

Isshuukan Friends. © Hazuki Maccha • Brain's Base

Isshuukan Friends. (TV, 2014)

一週間フレンズ.

One Week Friends


Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, hétköznapi, iskolai élet

Rendezte: Iwasaki Tarou
Eredeti mű: Hazuki Maccha
Írta: Suga Shoutarou
Karakter dizájn: Yamazaki Eri
Zene: Toda Irone
Stúdió: Brain's Base

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (5 szavazat, átlag: 8.20) részletek

Isshuukan Friends. © Hazuki Maccha / Brain's Base
Fuijimiya Kaori visszahúzódó, félénk lány, akinek nincsenek barátai, és mindig egyedül van. Osztálytársa, Hase Yuuki szeretne összebarátkozni a mindig magányos, szomorú tekintetű lánnyal, azonban miközben próbál közeledni felé, kiderül, hogy Kaori miért nem barátkozik soha senkivel: Különös emlékezetkieséstől szenved, ami miatt minden hétfőn elfelejti az előző héten szerzett emlékeket.
És valóban. Bár Hase-kun kedvességével közelebb kerül Kaorihoz, egyre jobban megismerik egymást, sőt, végre egy mosoly is megjelenik Kaori arcán, a hétfő elérkeztével Kaori mogorván, idegenként néz a fiúra, mintha soha nem is ismerték volna egymást.
Hase azonban nem adja fel. Minden hétfőn újra és újra felajánlja barátságát a lánynak, újra és újra közel kerül hozzá, és mindent megtesz, hogy a barátja lehessen.

Az Isshuukan Friends ártatlan, kedves történet a barátságról. A félénk, magányos, de igazából kedves és vidám Kaori és a kitartó, jószívű, kissé naiv Hase mellett hamarosan újabb szereplők is csatlakoznak a történethez. Kiryuu, aki Hase legjobb barátja, kissé mogorva és érdektelen külseje mögött igazán törődő és segítőkész fiú, aki mindig ott van, hogy segítsen kissé esetlen főhőseinknek. Majd később megjelenik egy különc lány, Yamagishi Saki, aki maga is borzasztóan szétszórt és feledékeny, de barátkozni szeretne Kaorival. Négyük személyisége nagyon jól működik együtt, összetartó kis csapattá kovácsolódnak a sorozat folyamán.
Bár a hangsúly végig a szereplőkön és hétköznapjaikon van, azért lassanként a történet is halad előre, és még Kaori múltjára, amnéziájának okára is fény derül.
Bár semmi világmegváltó gondolat nem került bele, mindenképpen aranyos, néhol picit szomorú sorozat, mely a szemnek is kellemes pasztell színeivel és aranyos karaktereivel.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2016.01.24.
37427 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Isshuukan Friends. © Hazuki Maccha • Brain's Base

Hozzászólások:
meg szeretném nézni
#1 | 2016.08.21. | írta: szivecske
Hozzászólás írásához jelentkezz be.