×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Mobile Suit Gundam 00 24. rész

2008.04.18. | írta: Sephiroth | téma: Mobile Suit Gundam 00 | 3092 olvasás
"Minden Bejegyzéshez Wang Liu Mei Képet" Rovat
Jön az ellen
Reménysugár

"Tátsd a szádat, megy a töltet" (Duke3d hun)
a párbaj

"He shot me down, bang bang..."
"...I hit the ground, bang bang"
Csak én nem érzem ezt esélyesnek?

Na kérem szépen, az agyam most eléggé ledobta az ékszíjat. Valaki szólhatna Mr. Scriptnek, hogy még nem a sorozat, csak a szezon végén tartanak… ugyanis, ha így folytatják, a 2. szezon kénytelen lesz előröl kezdeni az egész történetet.
Az előző rész is elég kemény volt, de itt rátesznek még egy lapáttal. Kezdetnek mindjárt azzal hogy Lockon bizony nem kerül elő… úgyhogy kezeljük mi is halottként, bár még mindig nem vagyok 100% a halálában, de most már azért elég valószínű. És ha már itt tartunk: nem kerül elő Ali sem, de amennyire láttam, nem találta telibe a Dynames lövése, úgyhogy az ő visszatértére még számíthatunk.

Van még egy kis visszajátszás 2 évvel ezelöttről, ami a Meisterek első találkozását mutatja be Setsunával, érdekes szinfolt, de komoly jelentősége nincs, talán csak Lockon kicsit részletesebb bemutatását kapjuk belőle. Kapunk egy rövid Wang Liu Mei bejátszást, aminek az értelme nagyjából a következő:

"Úrnőm, támadás alatt áll a Ptolemaios!!!"
"Igen? De kár."

A hajón mindenki a maga módján búcsúzik Lockontól, különösen megható Feldt levele, amit a Dynames maradékában helyeznek el, amit valszeg útra akarnak indítani, régi jó űrhajós szokás szerint. Van még egy rövid Tieria-Setsuna clash, hogy miért is ment le Setsuna a felszínre, Tieria szerint ez is hozzájárult a katasztrófához (és kijön megint Tieria Föld-utálata). Ez az ellentét azonban nem igazán zavar meg semmit, mert egyetértés van a pilóták között: folytatni kell a harcot, sőt, Tieria (háta mögött az összes Meisterrel) akciótervet kér Sumergaitól. Az akcióterv végül védekezési tervvé módosul, mert jönnek megint az egyesített erők, akik új játékszert kaptak: hatalmas, arany mobile armort, vezeti Alejandro, aki megunta a cseles mesterkedést, és a nyers erőhöz folyamodik. Ő és a 13 megmaradt GN-X végső rohamra készülnek. Csak azt nem értem, miért nem ment ezalatt a Ptolemaios sehová. Elméletileg ez egy űrhajó, kellene tudnia repülni. Ha csak arra gondolok, milyen izgalmas volt a SEED eleje, amikor az Archangel kergetőzött a ZAFT-hajókkal, úgy érzem egy elég nagy ziccert hagytak ki azzal, hogy a Ptolemy meg sem próbál elfutni. Persze, az Archangel elött volt annó egy cél, amit ha elér, biztonságban lesz, míg a CB magára van hagyatva.
Mindenki átérzi, hogy a helyzet nem túl rózsás, van aki magányosan keres és talál okot a folytatásra (Setsuna), még a többiek együtt vitatják meg a továbbiakat. Az egész legénység érzéseinek katalizátorává válik Lockon halála, és ebben a pár percben többet tudunk meg a pilótákról és a legénységről, mint az előző 20 részben összesen. A gonosz Mr. Srcript persze okkal teszi ezt…Mindeközben pedig szól a crappy insert song. Hogy ne legyen olyan jó nekünk csakazértse : )

A harci terv önmagában jó: a Kyrios és a Nadleeh vigyáz a Ptolemy-re (a Virtue külső váza ugyanis nem használható), amíg Setsuna durva darabolásba kezd. Amivel nem számolnak, az Alejandro mobile armorjának brutális orrfegyvere, amiből olyan sugarat lő ki, ami a Ptolemy-t is elpárologtatná, ha nem kapnák félre a kormányt az utolsó pillanatban. És emelett pedig 13 GN-X 3 fáradt és morálisan mélyponton lévő pilóta ellen. Az esélyek nem jók. Én kis naiv, itt még azon kezdtem agyalni, hogy vajon ezt a helyzetet hogyan tudják megoldani. Mint hamarosan kiderül: sehogy.
A harc kemény és kegyetlen, a Trans-am is hamar bevetésre kerül, amit azt hiszem nyugodtan elkönyvelhetünk a Gundam univerzum leggyorsabban inflálódó power-upjának. 2 résszel ezelőtt még tarolt, z előző részben megfordított egy vesztes csatát, de éppen csak hogy, most pedig már fel sem veszik az ellenfelek. Tieria esetében a gyenge kezdést erős visszaesés követi, Allelujah viszont átengedi a terepet kedvenc másik énjének, aki azért kicsit hatékonyabb az irtásban. Amúgy egyre jobban birom Hallelujah-t. Vicces :D.

Mindeközben Setsuna és az Assault Container (ezt néztem korábban GN-Arms-nak) megpróbálják megostromolni a nagy repülő arany bogarat, de egy szokatlanul erős GN-Field visszaveri a próbálkozást. És itt jön az a rész ahonnan bedurvulnak a dolgok…
Újra lő ugyanis a gépezet, és ez a csapás ledarálja a Ptolemy teljes jobb oldalát, vele a Medical Roomot és a benne lakozó orvost, aki szerepelt kb. 2 részben és pályázhat az univerzum legbénább haja díjra. Sumeragi és a csapat egy része nem sokkal késöbbb elhagyja a hidat, és a megmaradt Assault Containerbe megy, hogy szembenézzen a közeledő ellenséggel. Most legalább kiderül: Az AC tulajdonképp a téglalap alakú kinövés a Polemy oldalán, amit le lehet csatolni. Szükség is lesz a tűzerőre: a GN-X-ek még ide sem értek…

A Nadleeh, mint az egyetlen harcképes Gundam (időközben a Kyrios majnem harcképtelenné amortizálódik, az Exia pedig még az Assault Containerben csücsül, ne kérdezzétek, miért), átvált Trans-am módba és a hajó segítségére siet. Derekasan irtja az ellent, de közben egy újabb nagy lövés szele kibillenti a Trans-am módból. Két ellenfele még így is marad: névtelen vesztes no.1, és neves vesztes no.1: Patrick barátunk az AEU-tól. Egy szamuráj/westernfilmbe illő párbaj bontakozik ki, egyetlen lövéssel: mind a ketten telibe találják a másikat, Patrick gépe darabokra robban, a pilótával együtt. A Nadleeh fej nélküli lovassá avanzsál, és magatehetetlenül sodródik az űrben. A Kyrios még próbálkozik, de a probléma, hogy mindezt Hallelujah vezérlete alatt, akinek, mint megjósolható volt, nem igazán szívügye a Ptolemy védelme. Ezért aztán senki sm tud semmit tenni, amikor is Sergei úgy dönt, hogy a jó öreg „belövünk a hajóhídra közelről” taktika alkalmazása végett elindul a hajó felé. For the record: nem sokkal ezelőtt Christine kamu hibára hivatkozva elküldi Feldtet, aki végül éppen Sumergiéknál köt ki, amikor azok leválnak a Ptolemiről, hogy szembenézzenek az ellennel. De sajnos későn: A klasszikus beállásból megeresztett lövés átszakítja a hajóhíd védelmét, és a bent lévő Christine-t és Lichtet telibe találja. Licht még az utolsó pillanatban Christine elé veti magát, nem igazán hittem hogy ezzel bármit is el fog érni, de csodák mindig vannak…
Ezután Sumeragiék megpróbálják levadászni Sergeit, ami sikerül is, legalábbis valami elég nagyot robban. Nem egyértelmű, hogy mi történt vele, amilyen death roll van ebben a részben, akár még meg is halhatott, de nekem úgy tűnt, csak a gépe alját vitte le a találat, ami után közvetlenül egy nagy robbanásfelhőt láthatunk. Szóval nem tudom.
Az ezt követő néhány perc a robbanást éppen hogy csak túlélő Christine-nel és Licht-tel foglalkozik…nagyon szép, érzelmes jelenet, tényleg le a kalappal, ezt nagyon eltalálták (nem is részletezném, ezt látni kell), főleg a végét, bár nekem kicsit érthetetlen volt, mire szúrta fel magát a lány. Béke poraikra.

A meggmaradt másik AC ezalatt sikertelenül próbálja szétszedni a MA GN-Fieldjét (húúú, de fura lehet ez a mondat annak aki nem nézi a sorozatot : ) ), ezért közvetlenül át akarnak törni rajta. Már meg sem lepődök, de természetesen ez sem sikerül… A gépezet két rákollót növeszt, és azokkal szedi szét a containert. MIÉRT kell minden egyes tápos MA-nak rákollót növeszteni? Vagy csak én látok itt tendenciát?
Szerencsére mindkét hősünk túléli, és a csata utolsó meccse veszi kezdetét, ahogy az ending elindul: Setsuna Vs. Alejandro...

A helyzet válságos. Ez a rész brutálisan tömény volt, nyomasztó, és kilátástalan. Nézzük a tényeket:
Halottak: Patrick, fura orvos fickó, Lockon, Christine, Licht.
Talán halottak: Sergei, Ali
Harcképes erők: ENSZ-oldal: kb. 4-5 GN (nem számoltam), 1 MA. CB: 1 assault container, 1 Exia, illetve a Kyrios, akinek viszont nem igazán ismert a státusza.

A zárás innentől kezdve csak epic lehet. Kicsit rá is pihenek mielőtt megnézem, azt hiszem ez a rész túl sok volt, hagyom leülepedni. Másrészt nem is lesz Gundam októberig, úgyhogy nincs hova sietni. De azt elképzelni semi tudom, mi lesz most. Brrr….tetszik.

Hozzászólások:
A teste 50%-a volt, mondta, o is valamilyen terrorista robbantas aldozata lett, amibe a csaladja bele is halt.
Gondolom Luiseon, a kiborg titkarnon fogjak, Tieria talan valamivel izgalmasabb mint egy android maister :D
#3 | 2008.04.20. | írta: zdanee
tényleg nem, mert egyelőre nem igazán tudok mit kezdeni az infóval. És mintha nem csak a karja lett volna, hanem az egész oldala... Mindenesetre ugyanúgy meghalt. De tény, hogy ezek szerint létezik ilyen technológia, kérdés hogy kin alkalmazták még...
#2 | 2008.04.19. | írta: Sephiroth
Azt meg sem említetted, hogy Lichti egyik karja szemlátomást a terminátortól van kölcsönvéve... nekem van egy olyan tippem, hogy ezt az információt nem véletlenül hagyták a sorozat első felének a végére.
#1 | 2008.04.19. | írta: CruelAngel
Hozzászólás írásához jelentkezz be.