×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Mobile Suit Gundam 00 25. rész

2008.10.05. | írta: Sephiroth | téma: Mobile Suit Gundam 00 | 2645 olvasás
Epic
Gar
még Garabb

Ott repül a...
...kismadár
szerintem csúnya. Na, tényleg.

vajon Hallelujah....
szépen megkomponált zárókép
"Minden Bejegyzéshez Wang Liu Mei Képet" rovat. Igen, ez továbbra is lesz :D

"A zárás innentől kezdve csak epic lehet. Kicsit rá is pihenek mielőtt megnézem, azt hiszem ez a rész túl sok volt, hagyom leülepedni. Másrészt nem is lesz Gundam októberig, úgyhogy nincs hova sietni."

Az idézet egy távoli, mégis közeli bejegyzésemből származik. Sikerült olyannyira nem sietnem, hogy az első szezon utolsó részének bejegyzését gyakorlatilag az utolsó utáni pillanatra hagytam, lévén már itt figyel a vinyón az új szezon első része, egyelőre csak raw (raw, fight the PAWA), de nem marad sokáig nézetlen, többenk közületek talán már látták is...
Amkor ugyanis megnéztem annó az utsó részt (jó egy hónnappal adás után), valahogy nem voltam olyan hangulatban, hogy írjak róla, aztán pedig telt az idő... nade, most nézzük mi is történt kicsit részletesebben!

"Valaki szólhatna Mr. Scriptnek, hogy még nem a sorozat, csak a szezon végén tartanak… ugyanis, ha így folytatják, a 2. szezon kénytelen lesz előröl kezdeni az egész történetet."

Hát, mint kiderült, éppen ez fog pedig történni, de ne szaladjunk ennyire előre! Részekre bontom az eseményeket, mert eléggé függetlenedtek egymástól a harci cselekmények eddigre.

A Kyrios harcképtelenül bújik egy aszteroida mögött, miközben vadászik rá Sergei és a szuperkatona (ehh, mint egy szovjet szkifi cím...). Szerencsére újra megtanulhatjuk, hogy egy párbaj kimenetelét nem a fegyverzet állapota, vagy a taktika befolyásolja, hanem a lelki összhang és béke. Allelujah és Hallelujah végre megtalálják a közös nevezőt (mindketten élni akarnak) és békét kötnek: ezt szimbolizálandó emberünk megszabadul emós hajviseletétől, és hátradobott séróval kezdi el a darálást. A megoldás kicsit váratlan, de jól vették a készítők az ezzel járó akadályokat. A két személyiség valahogy megosztva kezeli azt a fél Gundam-et ami megmaradt, és sikerrel veszi fel a harcot 2 GN-X ellen. A vége egy epikus kűzdelemben elért döntetlen: mind Sergei, mind Allelujah súlyosan megsérül, a felek visszavonulnak, bár a Kyrios esetében ez inkább visszalebegés, lévén végleg
leamortizálódot... Viszont, tesz még egy felfedezést: Soma Pieris nem más, mint Marie, akit ő valahonnan ismer. Elég emóciónálisan reagál, szóval talán testvére lehetett? Nem tudom, egyelőre tipp sincs rá, de reméljük hamarosan kiderül...

Tieria fő harci cselekménye az hogy kiengedi a solar furnace-t, hogy legalább az újrahasznosítható legyen. A Nadleeh nem nyújt már több szolgáltatást.

Marad tehát Setsuna, aki az előző rész végén éppen Epic showdown-ba kezdett Alejandroval (a gépe egyébként az Alvatore névre halgat). Esélye nem sok van, az aranybogár GN Armorja átvághatatlannak tűnik. Látszik hogy a készítők itt nem spóroltak, a harc nagyon látványos, így ennek megfelelően nehezen követhető, én sem kísérlem meg ezt így :D Elég az hozzá, hogy végül az Exia és az önfeláldozó GN-Arms áttöri a védelmet, és sikerült felszeletelni a végig öntelten Alejandro gépezetét. De ellok sem nyugodhat meg hősünk: Alejandro ugyanis kinder-meglepetésként előbújik a romokból, egy meglehetősen oldszkúl mechát vezérelve, és kezdetét veszi az utolsó (hehe. mégsem egészen) csata. Setsuna rájön közben, hogy mi volt az, ami miatt azt érezte, hogy a világ rossz felé halad: ennek oka szerinte Alejandro. Hááát, amekkor plotot kerítettek eköré, én azt hittem valami filózófikusabb dolog lesz a háttérben. Mindenesetre, Alejandro mond pár érdekes dolgot: szerinte a Celestial Being csak a pusztításhoz ért, ezért nincs rájuk tovább szükség az új világban, ami már egyesült, és az újáépítés kezdetét is vette. Setsuna ezzel láthatóan nem ért egyet. Győz is a végén az
elszántsága, Alajandro - pedig már vártam hogy még lesz valami a tarsolyában - elfüstöl. De! vigyázat, öveket bekapcslni, nem várt fordulat!!! Még kap egy rádióüzenetet Ribbons-tól, miszerint jól játszotta a szerepét, de nincs többé helye az új tervben, amelyet ez a zöld hajú angyalcsemete eszelt ki...Okké, nem várt fordulat, de WTF??? Nem tudom elképzelni, hogy ez már az első résznél megvolt, mint koncepció, annyira légből kapott az egész.
És már azt hinnénk, hogy végre megpihenhet szegény Exia, de NEM!!! Jön még derült égből a GN-FLAG, benne szőke hercegünkkel, aki vérgőzős bosszúálló angyalként lesúlyt. Az új gépe nagyon pöpec, ő mindig ász pilóta volt, Setsuna pedig holtfáradt. Mit is mondhatnék? Egyértelműen lealázza, de azért egy döntetlent kisír a fiú. Mindkét gép cafatokra robban.
Csak két megjegyzés ehhez a részhez: Egyrészt hogy csalódtam Graham-ban: amikor azt mondta, hogy nem méltó hozzá a GN-X, és hogy becstelenség lenne beleülni, azt hittem hogy a fake solar furnaccel van baja, közben csak Flag-ját szerette volna feltápoltani...eh...A másik hogy elég "meleg" helyzet volt ez a párbaj, nem tudom ki hogy van vele :D

És innen már igazából csak a credits vár ránk, és itt jött az a rész ahol az alkotók szépen ellvarták az összes szálat (pedig cliffhanger-véget vártam). Nézzük sorban.
- eltelt 4 év. Gyakorlatilag a világ egyesült, tehát a CB célja elvileg megvalósult: egyetlen haderő egy egyesített békefenntartó sereg.
- A CB viszont ennek ellenére továbbra is aktív. A maradék legénység túlélte, és továbbra is úgy vélik, hogy nem végeztek még, bár az elmúlt 4 évben nem mutattak aktivitást. Viszont már bevetésre vár az új világot elhozó gépezet: a Gundam 00 (TA-DA-DA-DAAAAM!)
- Graham túlélte, kapott egy csinos maszkot. nem lett tőle szebb.
- Rozsomák is megmaradt, ő alkoholba menekül.
- Saji űr-rakodómunkás lett. Hogy ez ki a francot érdekel, nem tudom...
- Nina és Wang Liu Mei a CB kötelekében tevékenykednek tovább. Legalább ezt tudjuk, az egész részben Nina és a Throne-ja feltűnését vártam...

És kérem szépen, innen folytatjuk. Attól függően, hogy mennyire lesz sok és bonyolult párbeszéd a raw-ban, lehet hogy már holnap!

(BTW: remélem senki nem ijedt meg a "befejezett" státusztól a blog bejegyzéseinél, személy szerint ezt csak most vettem észre, nem is tudom, hogy került abba)

Hozzászólások:
"(amugy tetszik az uj resz, de ujra meg kell szokjam Mr. Design hulyesegeit)"

Hehe, tévedés, ezekért a furcsaságokért most az egyszer nem Mr. Design a felelős! Részletekért lásd az új bejegyzést :)
#10 | 2008.10.10. | írta: Sephiroth
Vegulis... de ha erzelmi kotodes van koztuk, az pont jol fog jonni az egyik halalahoz, h a masik habzo szajjal keressen bosszut a finaleban :D Egyebkent ha egy Gundam hatan arc van, akkor az ugye nem a Gurrenn-Lagann, es nem is fog a 4 Gundam egy Mazinger-Gundamme osszeallni? :D (amugy tetszik az uj resz, de ujra meg kell szokjam Mr. Design hulyesegeit)
#9 | 2008.10.09. | írta: zdanee
Vegulis... de ha erzelmi kotodes van koztuk, az pont jol fog jonni az egyik halalahoz, h a masik habzo szajjal keressen bosszut a finaleban :D Egyebkent ha egy Gundam hatan arc van, akkor az ugye nem a Gurrenn-Lagann, es nem is fog a 4 Gundam egy Mazinger-Gundamme osszeallni? :D (amugy tetszik az uj resz, de ujra meg kell szokjam Mr. Design hulyesegeit)
#8 | 2008.10.09. | írta: zdanee
@Zdanee: Vagy az... vagy örökbe akarja fogadni. A jelenet úgy volt megkomponálva mintha az elöbbi lenne, de azért sosem lehet tudni ugye.
#7 | 2008.10.09. | írta: CruelAngel
A forumra valamiert nem tudok bejelentkezni, uh ide irom. Erzesem szerint Mr. Design az elmult fel evben egy jenkikent elt Arthur kiraly udvaraban, legalabbis az uj MS-designok erre engednek kovetkeztetni. Mi az a landzsa-wannabee? Hogy kerulnek ide ezek a tachikomak, es miert jo a politikailag gyanus embereket igy lemeszarolni, ennyire anarchia lenne, h parszaz munkas halalat siman el tudjak tusolni? Es ha mar azert lelonek, mert a szobatarsad III/III-as volt, (H)allelujat miert nem puffantottak le 4 ev alatt? Egyertelmuen tobbet artott, mint a Saji-gyerek. Aki pedig nagyon remelem legalabb maister lesz, ha mar az elozo 25 resz alatt el kellett viseljuk. WTF Louis pilota? A vegere meg kiderult, miert jo, ha van ikertestvered...Lockon 2.0. Az egerke meg ugy vigyorog, mint akit 8 reszen belul utoler a vegzete. Jah, es jol veszem le, h Borisz Ivanovich Scarlejev megkerte egy nala cirka 30 evvel fiatalabb lany kezet?
#6 | 2008.10.09. | írta: zdanee
Sebaj... most már kijött. XD
#5 | 2008.10.06. | írta: CruelAngel
izé, hülye vagyok... ez még csak a Nyoron
#4 | 2008.10.06. | írta: CruelAngel
akkor máris izzíthatod a torrent kliensed, mert megjött a menclave
#3 | 2008.10.06. | írta: CruelAngel
Hehe, nem bizony, csak ellustultam, ,de ennek most vége! :)

Új rész baromi lassan indul, de aztán nagyot üt. Sztem bevárom a menclave subot a bloggolással, mert az elején volt jópár hosszú szöveg, amit nem értettem... + a számozást folytatólagosra csinálom, tehát 26. lesz, hiába fut mindenhol "Season 2. 1 rész" ként...
#2 | 2008.10.06. | írta: Sephiroth
Jé, te nem fejezted ezt még be? XD

Graham és az Exia kapcsolata mindig is elég ... ömm... "meleg" volt. Első talákozásukkor is aztat mondta Graham, hogy I'm in love.

Új rész baromi jó volt.
#1 | 2008.10.06. | írta: CruelAngel
Hozzászólás írásához jelentkezz be.