×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Black ★ Rock Shooter pilot

2009.10.02. | írta: paTKany | téma: Black ★ Rock Shooter | 3692 olvasás
Nem kertelek, ez előtt az anime előtt csak két lehetséges út áll. Vagy ez lesz az új Serial Genesis Bebop vagy a bukás. Középút nincs, ez az anime egyszerűen nem lehet középszerű. Itt az ideje annak, hogy valami ledöntse a régi szent teheneket a trónjukról, és a B★RS esetében a feltételek adottak ehhez. Biztos anyagi háttér mellett, tehetséges fiatalok láttak hozzá az ötleteik megvalósításához, akiket nem köt egyetlen nagy kiadóvállalat sem felülről gúzsba, csak és kizárólag annak a kétmillió potenciális nézőnek kell megfelelniük akik a nicovideo-n és a youtube-on naggyá tették azt a videót amiből a B★RS anime project is született. Bár kötöttség felülről nincs, azért az elvárás láthatóan nagy, hiszen ennyi ember izlésének nehéz egyszerre megfelelni, de a lehetőség megvan. Szinte minden meglesz ebben a sorozatban amit a tvtropes a RuleOfCool alatt felsorol, zombik, fegyverek, koponyák, láncok, gitár, egyedi öltözetű női főszereplők, féligmeddig posztapokaliptikus díszlet, stbstb.

Nade, mégis mi ez az egész?
Black ★ Rock Shooter egy bizonyos 'huke' néven futó online művész saját karaktere, egy amolyan igazságharcos féle a huke által teremtett (és elég sötét tónusú apokaliptikus) rajzolt világban. De ahhoz, hogy ez a karakter kitörjön az ismeretlenségből szükség volt még valakire és kellett hozzá egy véletlen egybeesés. A szükséges valaki az a niconico közönsége körében jól ismert ryo nevű zeneszerző volt, a véletlen egybeesést pedig Black ★ Rock Shooter hajkoronájának dizájnja jelentette ami éppenséggel hasonlít a földöntúli népszerűségnek örvendő Hatsune Mikujéra. Mivel ryo-nak nagyon megtetszett huke munkája írt egy dalt Black ★ Rock Shooter-hez(-ről) és a külső hasonlóság miatt a hangszerelésnél élő személy helyett Mikut választotta az ének sávhoz. A kör pedig azzal zárult be, hogy a dal elkészülte után huke összedobott hozzá egy videót, ami aztán annyira sikeres lett, hogy a bevezetőben említett nézettséget produkálta. Persze nem lesz minden milliós nézettségű MAD-ból anime, de ez tényleg olyan jó lett, hogy olyan személyeknek is megtetszett akiknek az anyagi és fizikai lehetőségeik is megvannak ahhoz, hogy a dolgok ilyen irányt vegyenek. Úgyhogy már itt is áll előttünk ez a 90 másodperces pilot, ami ugyan nem sokat mutat meg az eljövendő animéből, de azért a figyelem felkeltésére mindenképpen alkalmas.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor az anime a jövő tavaszi szezonban lesz látható. Magát a sorozatot, nem hiszem, hogy fogom blogolni, mert úgyis tele lesz vele az internet faltól-falig, de reménykedem abban, hogy a bevezetőben említett két út közül az elsőt (és vele a halhatatlanságot) fogja választani, mert szükség van új bálványokra (na meg szeretnék minél több figurát látni a szekrényemben a sorozat főgonoszából Dead Masterből - paTKany megj.). Egy biztos, nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek a figyelmébe, akár jó lesz, akár nem, mert vannak olyan animetörténelmi események amelyekről nem szabad lemaradni, és amelyeket jól esik az első sorból figyelemmel követni.

Link huke blogjához (a rajzai alapján lehet ízelítőt kapni, hogy még mit várhatunk az animében): http://huke.blog.shinobi.jp/

Hozzászólások:
Hát nemtom
Szerintem csak középszerű lehet, pont azért mert azok csinálják, akik abból a kétmillióból jönnek, akik NGE-n nőttek fel meg Dragonballon, meg minden olyan divathullámon, ami végigsöpört a tömegeken, aztán néhány emlékezetesebb maradt, míg a többit elfelejtették.

Csak középszerű lehet abban az értelemben, hogy ugyanazokat a jól bevált kliséket (zombik, posztapokaliptikus világ, óriásfegyverekkel hadonászó tizenéves lányok stb) kapják elő a kalapból, mint a többi bevált nagy név. Legfeljebb izgalmasabb kotyvalékot dobnak össze belőle.

De ha nagyon egyedi lenne, akkor nem jönne be a 2 millió rajongónak, akiknél már tudjuk mi válik be. Persze sokat tud dobni az egészen a külcsín, a stílusos hátterek, az effektek, a karakter dizájn, csak általában nem ezek miatt lesz emlékezetes egy anime.

Persze azért én is várom mert, mert mint jelenség tényleg új, és forradalmi, meg az mindig izgalmas, mikor a populáris kultúra maga elégíti ki a szükségleteit, kihagyva a szórakoztatóipart, a Hatsune Miku jelenség is dióhéjban erről szól.
#2 | 2009.10.27. | írta: morwen
Na igen...
mindig remegés tör rám, mikor új Black Rock Shooter materialt látok. Ennek az az oka, hogy amennyire magát BRS-t imádom, legalább annyira félek, hogy elrontják az egészet. Kegyetlenül. Például hogy egy egész sorozat alatt lesz annyi awesomeness benne, mint a MAD-ben, ami olyan, mint mikor a kedvenc italodat öntik fel túl sok vízzel...Pedig hatalmas ütőlap lehetne, ahogy említetted is: vagy isten lesz, vagy hatalmas bukta.

Annyi biztos, hogy rég vártam már ennyire valamit.
#1 | 2009.10.02. | írta: novalisk
Hozzászólás írásához jelentkezz be.