×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Innocent Venus 3. rész

2006.08.10. | írta: mufurc | téma: Innocent Venus | 1984 olvasás
Sana-chan kawaii~~~
now that's a big-ass gun!
Ne félj, Sana, csak játékból fognak ránk fegyvert a bácsik!

Komolyan csak játékból!
scary néni
Tessék, csoki. ^_^

igen, az ott TÉNYLEG egy patkány farka...
Sanának kicsit túl sok már a hulla...
mondtam már, hogy tetszenek ezek a fekete cuccok? =D

Oké, Jin & Sana = AAAAAAAAAAAAAAWWWWW. *szutty* 100%, hogy Jin nem az, akinek látszik, és két centet rá, hogy sötét tervei vannak Sanával (nem olyanok, perverzek! ....remélhetőleg), de egyelőre borzasztó édesek együtt. ...És ezt most nem úgy értem. Komolyan. *facepalm*

Mindenesetre, megtudtunk pár infót! Teh plot thickens!

A Phantom vezetője, Drake, és Leni (hívjuk így, így nem a "Leonard" név fog eszembe jutni róla...) úgy látszik, vagy szeretők, vagy csak szeretnek alsóneműben mászkálni egymás előtt, míg állambiztonsági ügyekről beszélgetnek. Úgy tűnik, az eddig elhanyagolható tényezőnek hitt kalózokat valaki (na vajon ki) egységes erővé kezdi szervezni; a hajók közt pedig van egy bizonyos "Ishin" nevű hajó is. Leni ezt hallva megdöbben... húú, mystery!

Mindeközben Jou a szupermechájában (Jinnek is van egy, a fehér) nekiesik a befogásukra érkezett katonáknak, és rövid idő alatt el is intézi őket. (Megjegyezném, hogy a CG ebben az epizódban kifejezetten gáz volt, Gonzo-skálán úgy 9 pont. Au.) Míg Jou utat vág, Jin megpróbálja elmenekíteni Sanát a kamionon, de a kalózoknak más terveik vannak, és Jin és Sana végül a hajón kötnek ki. Jou persze ezt nem hagyja annyiban, és Gorával (akit a kalózok szintén átvertek) együtt a nyomukba ered.

Ezalatt a hadsereg vezetői egy titkos és meglehetősen rosszul álló kísérletet néznek végig, amiben egy Jin és Jou mechájához hasonló mecha vezetésébe hal bele majdnem valaki. Mint kiderül, az ilyen mechákat csak a Phantom kötelékébe tartozó "szörnyetegek" képesek vezetni, átlag katonák nem - ami kifejezetten aggasztja a főgórét, aki attól fél, hogy a Phantom túl nagy erőre tesz szert. Úgy látszik, a kormány nincs épp rózsás helyzetben...

A kalózhajó kapitánya, Kouji (úgy látszik, múltkor félrehallottam) meglepő módon vendégként fogadja Jint és Sanát (bár biztos, hogy neki is sötét tervei vannak Sanával... nem, egészen biztosan nem olyanok, maga mondta :D). Itt jegyezném meg, hogy KOUJI RULZ KOUJI 4 EVAR YAY KOUJI. xD Simán a legnagyobb arc eddig - komolyan, ki tudna ellenállni egy fehér kimonót és vörös kalózkabátot&kalapot viselő fickónak, aki végig egy polip karján csámcsog (edit: én meg süket vagyok), és láthatóan egy percig se veszi magát komolyan? :D A sidekickje, Hijin meg... sz'al adott egy nő, aki minden más animében über-babe lenne, de ebben az animében egy izompacsirta. xD Lehet, hogy ez az anime semmi húdenagy durranás eddig, de annyi biztos, hogy FUN. :D

Kouji mindenesetre lehet, hogy pozőr, de nem hülye - tudja, hogy Jin ex-Phantom tag, és Sanáról is tud egyet-s-mást. Úgy tűnik, Sanát a Phantom meg akarta szerezni, de Jin elárulva a szervezetet, megölte a társait, megszöktette Sanát, és valószínűleg azóta menekülnek a Phantom és a hadsereg elől (az még nem tiszta, hogy Jou hogy került a képbe, de az official info szerint Jin partnere volt a Phantomban, úgyhogy valószínűleg így).

Végül mindenki egy szigetnél gyűlik össze: a kalózok Jinnel és Sanával, Jou, aki ki akarja szabadítani őket, és a Phantom emberei (a négy pszicho), akiknek elsődleges céljuk ugyan Sana begyűjtése, de valszeg nem bánnák, ha ebbe Jin és Jou is belehalna. A következő rész érdekesnek ígérkezik... yay bad CG! :D

Hozzászólás (1)

Innocent Venus 2. rész

2006.08.03. | írta: mufurc | téma: Innocent Venus | 1875 olvasás
YAY SYMBOLISM!!
a babe
egy az érdekesebb fegyverek közül

a terrorista hamar rájött, hogy mégsem shoujo mangába csöppent
de Jin, Jou scaaary o__o
a két éve lejárt konzerv még igenis ehető!

újabb pretty háttér
uh? még mindig ugyanazt az animét nézem?
legalább a főnök jófejnek tűnik :D

Nos, az Innocent Venust is utolérte a Második Epizód Szindróma, melynek a tünete az, hogy a második epizódban az animáció minősége mélyrepülésbe kezd... :D Remélhetőleg nem tart sokáig, bár őszintén szólva az első epizódban meglepett, hogy egy ennyire ismeretlen társaság által készített animének hogyan lehet ennyire szép animációja... hát úgy, hogy a második ep kárára ment. xD;; Na mindegy, lássuk az epizódot, amiben történik pár dolog, bár nem igazán látom még az összefüggést...

Szóval, az epizód elején terroristák a hadseregtől rabolt fegyverekkel/mechákkal elfoglalnak egy atomerőművet, ezzel elvágva az áramszolgáltatást Flancos Városban. Követelésük társaik szabadon eresztése - ha nem teljesítik, felrobbantják az erőművet. A szituáció megoldására nem más érkezik, mint Lenny "Babe" Wiclaw (romanizáljuk mondjuk így), a Phantom parancsnokhelyettese, aki nem szórakozik sokat a terroristákkal:

Lenny: "Három óra, amíg elintézzük a dolgot."
Terrorista: "Két óra! Ha túllépik..."
Lenny: "Tudom, felrobbantják a helyet. A két óra kevés, a három megfelel."
Terrorista: "Két és fél."
Lenny: "Azt mondtam, három." *leteszi*
xDDD

Persze valójában szó sincs a követelések teljesítéséről, Lenny mindössze előkészíti a terepet a Phantom előző epizódban megismert speckó osztagának - a hadsereg engedélye természetesen szükségtelen. A speckó osztag hamar elintézi a terroristákat, a bomba pedig nem robban, hála az elektromos hullámok terjedését zavaró csillivilli izének.

Mindeközben Jin, Jou és Sana tovább mennek a kamionjukkal. Gora vezeti a kis csapatot, aki elvileg ismeri a terepet, de ez nem jelenti azt, hogy Jinék megbíznának benne. Amikor egy elhagyatott, romos szupermarkethez érnek, Jin és Gora bemennek valami kaját szerezni, miközben Sana megpróbál barátkozni Jou-val, nem sok sikerrel. A kísérletet végül járőrök zavarják meg, akik megpróbálják ellenőrizni a kamiont, de mint már kiderült, ez nem a nagy sikerek napja.

Miután Jou elintézte a járőröket, a csapat továbbindul. Gora próbál vmit kiszedni Sanából Jinről és Jou-ról, de mint gondolhatjuk, ő sem nem jut sokra: Sana nem tud semmit, csak azért van Jinékkel, mert reméli, ők megvédik (a flashbackekből ítélve Jin kiszabadíthatta valahonnan). Gora annyit tud, hogy Jin és Jou mechái a hadseregből vannak - feltételezi, hogy a két srác ezért menekül.

Jinék végül megérkeznek a tengerhez, ahol újabb meglepetés várja őket: egy kalózhajó (!! mintha átcsöppentünk volna egy másik animébe...) jelenik meg a felkelő nap előtt. Mint kiderül, a kalózok vezetője, Kouga, Gora haverja, és Gora feltett szándéka, hogy átadja neki a mechákat. A hajó azonban tüzet nyit rájuk, és hogy teljes legyen Jinék balszerencséje, megjelenik a hadsereg is.

Ja, és van opening, yay! A dal nem valami nagy szám, de elmegy, az animáció pedig jópofa és érdekes, leszámítva az első epizódból belepakolt részeket (utálom, mikor ezt csinálják).

Hozzászólás (0)

Innocent Venus 1. rész

2006.08.02. | írta: | téma: Innocent Venus | 3562 olvasás
az enyhén lerobbant stadion
a kedves srác
az angsty srác és a weirdo

a kislány
az egyik pszicho
remélem, ennyivel letudták a fanservice-t az egész sorozatra...

mégegyszer a weirdo
itt laknak a gazdagok
ez meg a mecha

2035-ben járunk. A Föld arculata természeti csapások miatt megváltozott... blablabla, a fél világot elöntötte a víz és megfagyott, új országok és uniók alakultak ki, társadalmi rétegek elkülönülése, ésatöbbi ésatöbbi, a szokásos. Adott tehát egy posztapokaliptikus világ, amiben a felső osztály csillivilli városokban él, és uralkodik a szörnyű körülmények között tengődő pórnép felett. Ebben persze nagy segítségükre vannak a mechák, az ún. "Heavy Warriorok" is (csak egyszer élném meg, hogy a mechákat nem valami kúlos fantázianéven hívják, hanem mondjuk MAS-22-nek...).

A világ tehát nem túl eredeti, és eddig a sztori sem kifejezetten az. Az első részben megismerjük Sanát, a 14 éves kislányt (szerencsére eddig nem loli), aki valamilyen oknál fogva menekül a hadsereg elől. Ebben segítségére van Jin és Jou, két egyértelműen katonai háttérrel rendelkező fiatalember, és egy Gora nevű srác. Mindeközben egy Phantom nevű társaság (nyilvánvalóan titkos/földalatti katonai szervezet) néhány tagja betör egy flancos partira, és random vérengzést rendez.

A fórumon már írtam, de itt is elmondom: ha a Bones valaha is csinálna egy mekás-vérfürdős akcióanimét, akkor az valami ilyesmi lenne. A karakterdizájn a Bones-animékre emlékeztetően letisztult és egyszerű (de hál'istennek messze van a Sukisho-féle "pont-pont-vesszőcske" stílustól), az animáció és a képi világ nagyon szép és kellően részletes, bár a CG-mechák eléggé elütnek a környezettől (Gonzo-skálán úgy 7 pont), a zene pedig meglepően jó, helyenként kifejezetten Kanno Youkós beütése van. A sztoriról, főleg a fentiek tükrében, végig a Wolf's Rain járt az eszemben (amiben szintén egy lepukkant világban kellett leánykát menekíteni az ellen elől). A szereplőkről eddig nem sok derült ki - van a kislány (kvázi-loli, reméljük, nem lesz az), a kedves srác (Jin), a szűkszavú, angsty srác (Jou), a weirdo (Gora), a Phantom-csapat pedig meglehetősen sztereotipikus, trigger-happy pszichókból áll.

Az Innocent Venus emellett mecha-anime is, bár eddig nem túl impresszív ezen a téren... a mechák meglehetősen fantáziátlanok (bár ezt vehetjük pozitívumnak is, hiszen legalább valószerűek), és persze a főmeka kenterbe veri az összes többit. Viszont az nagyon tetszett, hogy az akció megmarad a valóság szintjén, és nem (nagyon) rúgja fel a gravitáció alapszabályait, a mindenféle technikai megoldások pedig érdekesek. Ha már itt tartunk, megjegyezném, hogy meglehetősen erőszakos és véres animéről van szó, de eddig az erőszak nemigen csapott át fanservice-be, megmaradt elfogadható keretek között.

Ez az anime is a "fene tudja, miért kezdtem nézni, ja, a fehérhajú srác miatt" kategóriába tartozik, de egyelőre úgy tűnik, a megérzésem ismét bevált, és az Innocent Venus eddig egy kifejezetten kellemes animének ígérkezik. Semmi eredetiség, de ami van, az nagyon színvonalas, ami már csak azért is meglepő, mert a készítők közül senki sem rendelkezik különösebben figyelemreméltó rezümével, így nagyon kíváncsi vagyok, mit sikerül majd kihozni ebből az animéből. A seiyuuk mindenesetre ígéretesek: Nazuka Kaori (Sana), Sakurai Takahiro (Jin), Nojima Kenji (Jou), továbbá Fukuyama Jun, Toyoguchi Megumi, Miyake Kenta és Ookawa Tooru. (Bár őszintén szólva nem tudom, jó ötlet volt-e Fukuyama Jun mint az egyik pszicho hangja. Én szeretem Fukuyama hangját, és az is tetszik, hogy úgy látszik, VÉGRE kezd az uke bishouneneken kívül más szerepeket is kapni, de pico tököscsávóként nem éppen meggyőző az alakítása...)

Hozzászólás (0)