×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Higurashi no Naku Koroni 22. rész

2006.08.30. | írta: paTKany | téma: Higurashi no Naku Koroni | 2174 olvasás
Becsomagolt hullák. Ezúttal ez volt az indító spoiler jelenet.
Mion PWNED!
Akciófilmes beállítás

batsu geemu, batsu geemu, batsu geemu...
moooeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
omochikaeri omochikaeri omochikaeri

Ritsuko
Teppei itt nagyon kemény, bezzeg 11 résszel ezelőtt amikor puhították bézbólütővel...
Hiába Kasai a DA MAN, Shion előtt még ő se állhat meg. :)

Elérkeztünk hát a Tsumihoroboshi fejezethez, ami az animében egyben az utolsó is. Pszihó-Rena bárddal a kezében visszatér...

Az epizód egy izgalmas és nagyon vicces vízipisztoly csatával kezdődött. Rika már kiesett, Keiichi Mionnal vívott ki-ki csatát, Rena pedig Satoko-val csatázott. Keiichi gyors mozgással elkerülte Mion "lövedékeit" és közvetlen közelről "végzett vele". Rena pedig Satoko csapdáját fordította Satoko ellen. Így Keiichi és Rena maradtak a végére, de egymással már nem bírtak, kettős találat lett a harc vége. Mion szerette volna, ha győztes nélkül fejeződik be ez a klubmeeting, de Keiichinek és Renának esze ágában nem volt lemondani a "batsu geemu"-ról. Nagyon vicces volt, ahogy fogadták a lányok a büntetést. Mion és Satoko nagyot nyeltek, Rika-chama viszont egy hatalmas にぱ〜☆ mosollyal várta, hogy mi lesz az. A bünti pedig az lett, hogy különböző egyenruhákban kellett felszolgálniuk az Angel Mort-ban. Rika kapta a pincérlány ruhát, Mion a neko-burumát sailor-fukuval (remélem érthető :), Satoko pedig a szobalány uniformist. Rena teljesen be volt pörögve a látványtól csak úgy röpködtek a "kawaii yo"-k meg az "omochikaeri"-k. De a hírre, hogy Satoko meidofukuban látható megjelent a maidfetisiszta Irie is a színen és jött egy újabb vicces jelenet amelyben Rena és Irie veszekedtek azon, hogy ki viszi haza Satokot → még több "omochikaeri".

Ez a jelenet az Angel Mortban volt hivatott bemutatni nekünk Ritsuko-t, akit itt Rena még Rina néven szólított meg. De álljunk meg itt egy pillanatra, mert valami nem stimmel a hajszínekkel. Ugye emlékszik még mindenki a 9. rész elejére a kibelezett vizihullával. Aki nem nézze meg újra különösen a kiforgatott belek alatt látható csillag alakú anyajegyet vésse az eszébe. Ez az anyajegy most feltűnt egy életben lévő szereplőn. Igen Ritsuko volt a Tatarigoroshi vizihullája, csak most valamilyen okból kifolyólag más a haja színe...

A következő fontos jelenet egy Rena flashback volt a szülei válásáról. Régen rossz amikor egy szülő ilyen választás elá állítja a gyerekét, hogy "Rena-chan wa okaasan to otousan docchi ga suki?"...

Később miután Rena hazament a szeméttelepen található búvóhelyéről az is kiderült, hogy honnan ismeri Ritsuko-t (Rinát). Az apja járogat össze vele, de itt még fogalma se volt arról Renának, hogy mit is takar ez az "összejárogatás". Ez másnap derült ki amikor Rena akaratlanul kihallgatta azt ahogy Ritsuko és Teppei (a gonosz nagybácsi, ha valaki névről nem emlékezne rá) kiforgat két balekot. Az is kiderült persze, hogy messze nem ők a menők ezen a településen. Akik az előbb még két balekon "tapostak" igazi hajlongó nyuszikká változtak amint Kasai (Shion testőre) belépett az étterembe ahol ez az egész zajlott. Azért látszik, hogy ki itt a DA MAN. :)
Kasai ügyet sem vetve ezekre a szánalmas pondrókra leült a Rena melletti asztalhoz, Shionnal volt megbeszélt találkája, aki hamarosan meg is érkezett. Ez jó alkalom volt Shionnak arra, hogy bemutassa Kasait Renának, Renának pedig jó alkalom volt arra, hogy kikérdezze Kasait, hogy mit tud Ritsukoról. Nem csak az derült ki, hogy Ritsuko egy prostituált, hanem az is, hogy Teppei segítségével még zsarolja is az egykori ügyfeleket.

Rena is not amused, és még finoman fogalmaztam...

Hozzászólás (0)

Higurashi no Naku Koroni 21. rész

2006.08.23. | írta: paTKany | téma: Higurashi no Naku Koroni | 4307 olvasás



Shion a Rika-hullától véres kezét törölgetve játszotta el a "mindenkit meg fognak ölni" telefonos nagyjelenetét a vonal tulsó végén ülő Keiichinek. És kb. ennyi meg még egy kicsi a végéről amit el akarok spoilerezni ebből a részből, mert ami az opening után jött az maga volt a klasszikus

OH SHI-

A 18. rész blogbejegyzésében már írtam, hogy csúnya lehet "amit majd Satoko fog kapni ha meg merik mutatni". Nos, meg merték. Hiába sejtettem előre, hogy ez lesz, mégsem voltam felkészülve a látványra...

Az a kicsi a végéről amit le akarok még írni az az, hogy nem derült ki a részből, hogy ki volt Keiichi kórházi látogatója a Watanagashi fejezet legvégén. Mindkét Sonozaki lány halott volt addigra, így nem maradt más lehetőség csak az a kettő, hogy egy zombi volt vagy Keiichi hallucinált.

De azért, hogy ki legyen töltve itt jól a hely ezért most térek vissza a gyógyszertémához amit még sok blogbejegyzéssel korábban megígértem. (Ha valaki nem emlékezne: Irie a doki próbálta meg begyógyszerezni Keiichit egy teába kevert altatókeverékkel a 12. részben.)

Lássuk először a Brovarint:
Altató, nyugtató
Vegyjele: C<sub>6</sub>H<sub>11</sub>BrN<sub>2</sub>O<sub>2</sub>
Az IUPAC neve 2-bromo-N-carbamoyl-3-methyl-butanamide, de emellett van még vagy háromtucat egyszerű elnevezése, az egyik ilyen általánosabb neve a Bromisoval, erre keresve találtam az interneten az alábbi érdekességeket:

A fent elmondottak értelmében pszichiátriai betegekben soha, semmilyen esetben sem indokolt barbiturátok, illetve gluthetimid (Noxyron) vagy bromisoval alkalmazása. Ezeket a szereket a pszichiátriai zavarok valamennyi formájában – tehát szorongásos, szomatizációs és “pszichoszomatikus” zavarokban is! – ellenjavalltnak tekintjük, mert hozzászokás-veszélyesek és terápiás hatásszélességük csekély (némelyik terápiás adagjának tízszerese halálos mérgezést okozhat, ami a fokozott öngyilkosságveszéllyel járó pszichiátriai zavarokban elfogadhatatlan!), mellékhatásaik, hosszú távú anyagcserehatásaik és gyógyszerkölcsönhatásaik kiszámíthatatlanok és gyakran kockázatosak. A hátrányokat e szerek esetében semmiféle előny nem ellensúlyozza, sőt nem ártana tudatosítani, hogy e szerek látszólagos olcsósága is – a kockázatok költségét figyelembe véve – teljes mértékben illuzórikus.
Forrás: A Pszichiátriai Szakmai Kollégium állásfoglalása a pszichiátriai zavarok gyógykezeléséről

Bromisoval has been used as a hypnotic for the past several decades, and its abuse was known to cause various neurological as well as psychiatric symptoms. Three patients showed a variety of symptoms which could not be explained neuroanatomically: nystagmus, gait disturbance and hyperreflexia of the limbs in all the cases, dysarthria, double vision, hypotonia, ataxic gait and disturbance of consciousness occasionally and auditory agnosia in one case.
Forrás: Jpn J Psychiatry Neurol. 1987 Mar;41(1):25-32.

Az Isomytalról pedig ezt kell tudni:
Altató, nyugtató
Vegyjele: C<sub>11</sub>H<sub>18</sub>N<sub>2</sub>O<sub>3</sub>
Wikipedia link: http://en.wikipedia.org/wiki/Amobarbital
Az IUPAC neve 5-ethyl-5-(3-methylbutyl)-1,3-diazinane-2,4,6-trione, de természetesen ennek is van kéttucat egyéb elnevezése a legáltalánosabb az Amobarbital. Ez egy barbiturát aminek a szedését senkinek sem javaslom, mert drogfüggőséghez vezethet. Másik különlegessége, hogy igazságszérumként is lehet vele próbálkozni beadva másoknak.

Egy mondatban összefoglalva a következtetésem annyi, hogy bár vélhetően csak ki akarta ütni néhány órára Irie Keiichit, azért érdekes szereket akart ehhez alkalmazni. :)

Hozzászólás (1)

Higurashi no Naku Koroni 20. rész

2006.08.16. | írta: paTKany | téma: Higurashi no Naku Koroni | 2160 olvasás
Miss Pszihopata
Ha ez az Agent Aika lenne akkor láthattuk volna a zseblámpa által bevilágított egyéb testrészeket is. De így is jó, ugyanis Shion lábai *_* relevant to my interest, de ezt már írtam korábban is egy képkommenthez.
Ezt nem szabad csinálni!

Rika is not amused.
Ismét újabb fegyver került elő: gázspray.
Nem érkezett felkészületlenül Rika látogatóba...

...de sajnos nem volt meg a szükséges testi ereje ami kellett volna Shion legyőzéséhez.
Pedig ott volt az ellenszérum abban a fecskendőben...
GORE BLOODBATH

A Watanagashiban már egyszer elhangzott telefonbeszélgetéssel kezdődött a 20. rész, de ezúttal természetesen Shion oldaláról bemutatva. Shion elérte a hívással a célját, jól felzaklatta Keiichit és egyúttal Mion ellen hangolta, pedig ha hallotta volna azt, hogy "bosszantó hülyének" nevezte őt Shion miután letette a kagylót...

Az intro után jött Kimiyoshi(Sonchou)-san vallatása. Shion elsősorban Satoshiról akarta tudni, hogy él-e még vagy meghalt. Kimiyoshi viszont tisztában volt azzal, hogy bármit is mondana Shionnak Satoshiról úgyse hinné el. Ennek ellenére hajlok arra, hogy Kimiyoshi igazat mondott azzal, hogy nem tudja és szerinte akár életben is lehet. Azt viszont elismerte a vallatás során, hogy Oryou-vasorrúbába volt a Houjou-k bűnbakká tétele mögött, továbbá a gátépítés során történt emberrablásról is "dalolt". Sajnos a vallatás utolsó két mondatát nem igazán értettem, főleg amit Kimiyoshi motyogott, mindegy. A lényeg, hogy Shion hirtelen felállt és odarohant a kúthoz, itt jött egy meglehetősen skizo jelenet amelyben Shion a saját árnyékával beszélgetett, de ő azt hitte az árnyékáról, hogy Satoshi az. Így tulajdonképpen Shion Satoshival "beszélgetett". Az árnyék Satoshi megnyugtatta Shiont, hogy nincs miért bocsánatot kérnie és kérte Shiont, hogy éljen tovább. Persze Shionból kitört a "nem tudok/tudnék nélküled élni" monológ amit el is nyújtott volna lehet jó hosszúra, ha közben nem rúg bele a zseblámpába. Így viszont eltűnt az árnyék és Shion újra "egyedül maradt". Nagyon szép jelenet volt, de nem tartott sokáig és újra kitört Shion vagyis rendezett egy nagyjelenetet Mion cellájánál. 嘘だ!!!

A Gosanke-t alakító három család a faluban a Sonozaki, a Kimiyoshi és a Furude. Ugye a Sonozaki családfő meghalt mielőtt ki lett volna faggatva, a Kimiyoshi családfő vallatása előző éjjel megtörtént így már csak a Furude-k voltak hátra. A "Furude-k" akik a sajnálatos halálesetek kapcsán már igazából egy emberből áll Rika-chanból. Rikát, mint a szentély papnőjét "Oyashiro-sama álláspontjáról a behatolókról" kérdezte ki Shion. A beszélgetés egy sokkal világosabb megvilágításba helyezte Rika 13 résszel ezelőtti macskás/kutyás metaforáját, plusz az is kiderült, hogy tényleg sírni látta Keiichi Rikát akkor.

Az epizód második felében pedig jött a vérfürdő...

Rika érezte, hogy nincs rendben valami (persze egy olyan pofozás után amit az iskolaudvaron kapott mindenki érezte volna) ezért úgy döntött, hogy megállítja Shiont egy gázsprayvel és egy töltött injekcióstűvel felszerelkezve. A terv jó volt, de sajnos balul sült el és jöttek azok a brutális képsorok, amit nem akarok itten részletezni. Nem kellemes élmény Rikát vérbe fagyva látni.

Zárszónak elmesélem egy személyes élményemet a gázspraykkel kapcsolatban. A rendszerváltás idején voltam középiskolás akkoriban jöttek be ezek. Mivel valami egészen új dolog volt ezért még szép, hogy sok embernek volt belőle lehetett vele menőzni. És bizony az is elő-előfordult, hogy egy-egy vicceskedvű egyén kifújt belőle a kollégium folyosóján, aztán aki átment egy ilyen gázfelhőn az megtapasztalhatta mégha kis koncentrációban is a CUCC hatását. Nem kellemes élmény ezt tapasztalatból mondom. Akit arcba fújnak egy ilyennel annak biztos sokkal rosszabb ehhez képest Shion egész hamar felépült az első fújás után. Szerencsére a gázspray korszak gyorsan elmúlt miután eltűnt az újdonság varázsa...

Hozzászólás (0)

Higurashi no Naku Koroni 19. rész

2006.08.09. | írta: paTKany | téma: Higurashi no Naku Koroni | 2606 olvasás
Nézzétek gyerekek így néz ki egy elektromos sokkoló, de nehogy kipróbáljátok otthon a nagyin vagy az ikertestvéreteken!
Good Oni-Baba you look kinda cool.
Tsk. Volt képe meghalni a vénasszonynak...

Újabb fegyver mutatkozott be a sorozatban: az öngyújtó.

Kasai sejt valamit. Lehet, hogy még kéőbb lesz valami szerepe?
Shion döbbent arca...
...és Sonchou-san döbbent arca amikor rájön, hogy nem Mionnal beszélget.

Az előző rész ott ért véget, hogy a telefon csörgése lebuktatta a hallgatózó Shiont. Úgy érzem ez volt az utolsó pont ahol meg lehetett volna még menteni viszonylag kevés élet árán az egész Watanagashi/Meakashi problémakört azzal, ha Mion a lelkére tudott volna beszélni Shionnak, de erre már nem került sor. Mion vagy nem tudta, vagy nem számított rá, hogy Shionnál sokkoló van és nem volt óvatos, hagyta, hogy Shion használja is ellene. Innentől pedig a kocka el volt vetve, Shion nekilátott a saját családja és a falu lakói ritkításának.

Elég egyértelmű volt az amit képben láthattunk, nem hiszem, hogy különösebb magyarázatra szorulna, úgyhogy ezúttal nem eresztem bő lére ezt a blogbejegyzést, csak pár apró megjegyzést fűznék a részhez.

1. Nagyon sok durva torz arcot láthattunk már a sorozatban a szereplőktől, de amit ebben a részben Shion összeparádézott az minden eddigit felülmúlt.

2. Oryou boszorka-nagymaminak szerencséje volt, hogy már sokkoló áramütésétől meghalt. Amit Shion még utána a holttestével művelt az kimeríti a hullagyalázás fogalmát. Apropó halott nagyi, holtan az arca és a szeme ha lehet még ijesztőbb és félelmetesebb annál, mint amikor még élt.

3. Szegény Keiichi, ez meg az előző rész alapján annyira a körülmények áldozatának látszik ebben a fejezetben, hogy már-már sajnálom szegényt. Ő csak szerette volna jól érezni magát erre belekeveredett egy olyan testvérháborúba amit nem ért igazán és akármit csinál csak egy áldozat lehet benne.

4. Sonchou-san világossá tette Shionnak, hogy kikért is kért bocsánatot a kejime során. Szegény "ártatlan" Shion-chan eddig azt hitte, hogy Satoshi is közöttük volt, pedig nem. Nem tudom, honnan vette ezt a sületlenséget, abszolút nyilvánvaló volt már a kejime alatt is, hogy árulóknak nincs bocsánat. A három köröm sorrendben Shion testőrét (Kasai-san), az éttermi munkaadóját (Yoshiro-san) és saját magát jelképezték. Ez a felismerés aztén végképp felszínrehozta a démont Shionban...

Még két rész Meakashi és van egy olyan érzésem, hogy a halott nagymami rugdosás jelenet még enyhe motívum volt ahhoz képest amit majd Satoko fog kapni, ha egyáltalán meg merik majd képen mutatni. A démon-Shion egy démon. Ezt ennél jobban nem is tudom kifejezni. :)

Hozzászólás (0)

Higurashi no Naku Koroni 18. rész

2006.08.02. | írta: paTKany | téma: Higurashi no Naku Koroni | 2712 olvasás
Takano továbbra is creepy
Csak Satoshit kellett emlegetni...
嘘だ!!!

&quot;ADJÁTOK VISSZA SATOSHIT!&quot;
Hoppá! Mionnak is hiányzik néhány körme...
A játék neve: Kick the bike! De csak azoknak javaslom a kipróbálását akik gyorsan tudnak elfutni utána a helyszínről, vagy 4 dan fokozatuk van utcai harcból. :)

UNREALISTIC
Shion lábai *_* relevant to my interests
Leitatták? Vagy magától szívornyázott be?

Ugorjuk át Takano Shion beszélgetést, nem volt kedvem nekiállni szótárazni ha jól értettem akkor kb. arról volt szó, hogy Takano szívesen kicserélte volna az Oyashiro-samával kapcsolatos kutatásai eredményeit (Takano amellett, hogy ápolónő hobbi-helytörténeti-kutató is) Shionnal amikor meglátta, hogy miket írogat Shion a füzetébe, meg persze jó sok mindent el is mondott abból amit tud. Egy biztos, rendesen kirángatta a frászt Shionból amikor mögésettenkedett a könyvtárban. A fontosabb dolog ez után következett. Mion érkezett látogatóba Shionhoz. Valószínűleg sokakban felmerült a kérdés, hogy hogyan lehetett jóban Shion és Mion a kejime 「ケジメ」 után? A választ ez a jelenet adta meg.

Shion látszólag jól fogadta Mion látogatását, de ez nem tartott sokáig. Elég volt kimondania Mionnak azt, hogy "hová mehetett Satoshi?" és már kapcsolt is be a trigger Shionnál. Rena után Shion is elmondhatta a sorozatban a már szállóigévé vált USODA!-t. Meg is fojtotta volna ott helyben Miont hangos "elvettétek tőlem Satoshit, adjátok vissza Satoshimat" kiabálás közepette, de aztán meglátta Mion ujjait körmök nélkül. Mint kiderült Mion csak kívülről nézett ki hidegnek és kegyetlennek amikor Shion körmeit tépték, belülről viszont őt is megérintették a tragikus események, ráadásul ő is benne volt nyakig, mivel segített Shionnak Satoshival kapcsolatban többször is. A lényeg, a lényeg, hogy Mionnak is át kellett esnie a kejime-n. Mion sírva kérlelte Shiont, hogy higgyen neki, hogy nem tudja mi lett Satoshival. Shion látszólag el is fogadta Mion szavait és megbocsátott neki, de mondjuk úgy inkább, hogy egy egyéves fegyverszünetet kötöttek, mert egy év múlva érkezett a faluba Keiichi...

Máshogy zajlott le Keiichi és Shion találkozása itt, mint a Watanagashiban, de ez nem fontos hanem sokkal inkább vicces jelenet volt. Nem is Shionnak, hanem nekünk nézőnknek nincs szerencsénk a motorokkal és a punk tulajaikkal. Már megint jött egy botor hülye megmenteni Shiont, pedig szerintem szívesen megnézte volna mindenki Shion elektromos sokkolóját használat közben. :)

Újabb Shion+Mion beszélegtős jelenet következett ez után. Keiichi volt a téma. Mion bele van zúgva Keiichibe, panaszkodott Shionnak, hogy Kei-chan Renának adta a babát és nem neki. Shion vígasztalta és különböző javaslatokkal ugratta Miont, hogy hogyan szerezze meg Keiichit magának, de a belső monológjában azért megjegyezte, hogy mennyire féltékeny. Itt jegyezném meg, hogy az a zsebkendőharapdálós jelenet Mion részéről kicsit túlzás volt annak ellenére, hogy nevettem rajta. :)

Keiichi puszta jelenléte és kedvessége, továbbá az azzal járó féltékenység, hogy a nővére még szerelmes is belé felszínre hozták Shionban az összes Satoshival kapcsolatos érzését, ami az egyenes út az összeomlás felé. Először csak egy pillanatra hallotta meg a lépéshangot, de amikor az ominózus látogatás történt (egyébként máshogy, mint a Watanagashiban) Oyashiro-sama titkos szentélyében akkor már folyamatosan hallotta a hangokat és ez nem jó előjel.

Ami pedig az utolsó jelenetben történt az már nem is előjel, hanem már-már a végkifejlet szele. Ami azért még odébb van, mivel még három teljes rész hátravan a Meakashiból.

Hozzászólás (0)