×

Regisztráció

AoiAnime Közösségi Blog

Air Gear 5. rész

2006.05.04. | írta: Rage | téma: Air Gear | 2034 olvasás
Na, vajon melyikük nyert?
Spitfire tartott egy kis 'bemutatót'
Shining Wizard Kick

OH LAWD IZZAT SUM FANSERVICE
Amúgy nem H a sorozat...
... vagy talán mégis?

Simca demonstrálja az 'erőviszonyokat' :p
Meglepetés!
Az eredeti Nemuri no Mori

Mint ahogy arra számítani lehetett, a shounenektől megszokott módon Ikki nyerte a Buccha elleni meccset, bár ehhez némi "segítséget" is igénybe vett: néhány lány a suliból szó szerint "rátolta a falat" Buccha-ra, miközben a cél felé haladt, Ikki pedig, kihasználva ezt, előretört egy ötletes trükkel és végül sikerült megkaparintania az emblémát. Közben, hogy egy kis Naruto-style is legyen az animében, Kazu-ék szétverték az egész Yaou-t, minden különösebb gond nélkül.
Buccha kezetfogott Ikkivel, majd távozott csapatával együtt. A győzelmi mámornak Spitfire feltűnése vetett véget, aki ereje demonstrálásaképp majdnem felgyújtotta az iskolát. Itt újabb információkhoz jutottunk, ugyanis közölte Ikkivel, hogy nyolc "Road King" létezik, és mellesleg ő az egyik közülük (a "Honoo no Michi" királya), továbbá arra biztatta főhősünket, hogy ő is törjön a csúcsra, és legyen ő a "Tsubasa no Michi" királya ("Ugye szeretnéd ezt a címet birtokolni?").
Spitfire ezután eltűnik, Ringo és Ikki pedig hazamegy, ahol Mikan egy "Shining Wizard Kick"-kel fogadja (ez ismerős lehet egyeseknek a School Rumble-ből). Ez persze csak a kisebb meglepetés, a nagyobb akkor éri Ikkit, mikor ledől aludni, és megérzi Simca illatát, aki (természetesen) pucéran fekszik az ágyában. Hiába, a manga alapvetően a fanservice-re épít, miért ne lenne ez itt is másképp? :p Spitfire-höz hasonlóan Simca is arra ösztönzi Ikkit, hogy küzdjön, jusson feljebb, hogy Road King-gé válhasson. (Ennek egy kis "nyomatékot" is ad, lásd screenshotok. :p)
Ringo persze ettől kissé féltékeny lett, de a dolgok tisztázása végett megkérdezte Ume-től, hogy mégis hogy jutott be ez a nőszemély a házba. A válasz egyszerű: Mikan imádja a retro game-eket, Simca pedig hozott neki egy párat, és most épp PS2-znek a nappaliban. :p
Ezután még egy rakat fanservice következett (pl. a fürdőszobás "Karasu-kun, megmosom a hátad!" jelenet), de újból megtudtunk valamit, mégpedig azt, hogy a Sleeping Forest eredetileg a legerősebb Stormrider csapat volt, azon egyszerű oknál fogva, hogy pont a nyolc Road King alapította. Simca finoman közölte Ringo-val, hogy ugye ő sem gondolta komolyan, hogy egy ilyen csapatnak ő az örököse.
Ezután Simca elmegy, és itt ért véget a rész. A következő epizód tartalmából: a Skull Saders elcsente a Sleeping Forest jelvényét, Ikkiék pedig elindulnak, hogy visszaszerezzék... És közben találkoznak Wanijima Akito-val. Érdekes lesz, kíváncsi vagyok, mi fog ebből kisülni.

Hozzászólás (0)

Air Gear 4. rész

2006.04.28. | írta: Rage | téma: Air Gear | 1987 olvasás
この学校本当に指揮ってるのは誰かな?
Spitfire látogatást tesz Buccha-nál
Ezt váltotta ki Ikkiből az agyonvert Kazu és Onigiri látványa

A perverz tanárnő...
...aki hamar elnézést is kér a meztelenkedéséért. :p
A Trick Path...

...és Ikki különleges képessége
A párbaj útvonala
終わった。

A rész természetesen a Yaou [夜王] ("Az éjszaka királyai") támadásával kezdődött, nem tetszett nekik különösebben az, hogy Kazu és Onigiri a "területükre" merészkedett. Kazu elég nagy bátorságról tett tanúbizonyságot, mikor megütötte Buccha-t (vagy, ahogy eredetileg írták, "Bucca"); ettől függetlenül a küzdelem kimenetele világos volt mindkettejük számára. Az eseményeket a háttérből figyelő két lány egyike rögtön értesítette Ikkit, aki látogatást tett barátainál a kórházban. Kazu írt neki egy levelet, amiben arra kéri, használja fel az AT-ik még ép részeit, és Ikki így is tesz.
Eközben Buccha-nál látogatást tesz Spitfire, és közli vele, hogy "azt csiripelik a madarak, hogy ennek a fiúnak hatalmas szárnyai vannak", Ikki potenciáljára célozva ezzel. Buccha büszkén mutatja azt a jópár emblémát, amit szerzett, de Spitfire szerint "attól még, hogy F-Class ellenfeleket legyőzöl, nem fogsz magasabbra jutni". Ennek hatására a nagydarab Stormrider elhatározza, hogy mindenképpen győzni fog Ikki ellen.
Ikki-ék osztályfőnöke visz egy kis ecchit a sorozatba, majd Ringo segítségképp a Buccha elleni párbajra, egy "Trick Path"-nak nevezett térképet mutat a suliról, amin meg vannak jelölve különféle trükközési lehetőségek, útvonalak. Tudja, hogy Ikkinek még fogalma sincs az ilyen dolgokról, de nem tud a srác egy "speciális képességéről": pusztán a Trick Path alapján képes mintegy "átlátni" az egész pályát.
Este tartják a párbajt, amit Ringo és a hirtelen feltűnő Spitfire is figyelemmel kísér (természetesen csak azért, mert Simca szerint tehetséges Ikki, és kíváncsi rá, mennyi igaz ebből). Elkezdődik a meccs, Buccha, mint egy tank, halad a cél felé; Ikki inkább trükkökkel próbálkozik: pl. rázárja a tűzvédelmi ajtót ellenfelére, ám annak nem okoz túl nagy gondot azon átjutni. Buccha megunja a játszadozást, és egy trükkel ("Spinning Wallride Overbank 1800° Bucca Special!!") feljut a suli épületének tetejére. Ikki is próbálkozik, de lezuhan, majd, ahogy azt a shounen animékben megszokhattuk, "megjelennek barátai", ettől persze új erőre kap, és felhasználva a Trick Path-ből szerzett információit, egy merész trükkel ő is feljut, lerúgva Buccha-t a földre. (Ezen a húzásán még Spitfire is elcsodálkozik.) Ezután leugranak az épületről és egyenesen a cél (egy szobor) felé tartanak. Azt gondolnánk, Buccha nem fog átférni a falak közti szűk résen, de az "összepréseli" magát, és előretör... A többit majd a következő részben.

És ha már a következő résznél tartunk, az is érdekesnek ígérkezik: Ikki vs. Spitfire, aki egy A-Class Stormrider (viszonyításképp: Buccha E-Class, Ikki pedig F), az ő útja a 炎の道 ("A lángok útja")... Esélytelen küzdelem lesz, de legalább Ikki nem fog túlzottan elszállni magától (Buccha ellen ugyanis szerintem nyerni fog).

Hozzászólás (0)

Air Gear 3. rész

2006.04.21. | írta: Rage | téma: Air Gear | 2139 olvasás
"Ha nektek nem kell, hát viszem én"
OMG ALMÁS SAPKA o_o

Az igazi jutalom :p
I'M FROM THE INTERNET

"Nem is tudtad, hogy a holló milyen finom?"
卍解
Buccha, a tank

Ebben a részben fény derült néhány érdekességre a Stormrider-ekkel kapcsolatban, például az, hogy amelyik csapat elveszít egy meccset, az a szokásnak megfelelően "eltűnik" (ezt a Rez-Boa-Dogs vezetője közli Ikkivel, miután átadja neki a jelvényüket). Ahogy Ringo mondja, "most már tudod, mi a jelvények értelme". Ikki persze vissza akarja adni a jelvényt, mivel ő nem tudott erről a meccs előtt. Míg ők szövegelnek, Simca gyorsan elcseni a kis emblémát ("ha nektek nem kell, majd viszem én"), a Rez-Boa-Dogs rögvest üldözőbe veszi, de még visszatér, hogy Ikkinek megadja az ígért "igazi jutalmat" (lásd screenshot :p).
A másik dolog, ami most kezd előtérbe kerülni, az az, hogy valójában miért is küzdenek egymással a Stormrider bandák. Előkerült az AT alkatrészek ("parts") fontossága, valamint a Stormrider-ek "besorolása": pl. a korábban már említett békaarcú, hatalmas nő szerint akitől Ikki új kerekeket kapott AT-jébe a tönkrement régiek helyett, az "legalább C-osztályú". Elmondása szerint a Stormrider-ek célja egyre feljebb és feljebb jutni (egy toronnyal jelképezi - lásd screenshot), és e folyamat közben különböző "látvány" tárul eléjük (mint például Ikkinél a "Szárnyak Útja").
Közben Kazu és Onigiri eléggé "rákattannak" a parts-szerzésre, és gyakorlatilag kiválasztják Ikki új ellenfelét, Mihotoke Issai-t (becenevén "Farts (?) Buccha"), akivel főszereplőnk már találkozott a rész folyamán, és elég egyértelmű célzást tett arra vonatkozólag, hogy le fogja győzni: megtetszett neki Kuu (a kis varjú, aki Ikki körül szokott repkedni), ahogy mondja, "nem tudtad, hogy a varjú finom?". Későbbi találkozásukkor azt javasolja Ikkinek, hogy ne a Sleeping Forest emblémája, hanem Kuu legyen a fogadás (a meccs) tétje.
Buccha, ahogy az lenni szokott, játssza az ártatlant, de a suli padjain, a padlón, a plafonon megjelenő "tank-nyomok" nem erről árulkodnak. Kazu és Onigiri AT-vel felszerelve a rejtélyes tettes keresésére indul, akiről csak annyit tudnak, hogy - feltehetőleg szándékosan - otthagyta a "Yaooo!!" nevű csapat emblémáját.
A rész végén sajnálatos módon megtalálják a tettest (vagy ő találja meg őket?), aki szerényen csupán egy hatalmas tank formájában jelenik meg.

(A következő rész tartalmából: Ikki is beszáll a harcba, aminek kimenetele valószínűleg Buccha veresége lesz.)

Hozzászólás (0)

Air Gear 2. rész

2006.04.13. | írta: Rage | téma: Air Gear | 2596 olvasás
csillag-aláhúzás-csillag
ご主人様っ!!
Ikki-szerű élőlény

てし てし てし

Ichigo, is that you?

Ikki a villanyvezetékek feszültségét felhasználva legyőzi a Skull Saders vezetőjét, aki nem fogadja el a "párbaj" eredményét, és kijelenti, hogy mindenképpen megszerzi a Sleeping Forest emblémáját. Otthon Mikan szivatja kicsit Ikkit; a suliban Kazu és Onigiri csodálkoznak azon, hogy nem elég, hogy Ikki megúszta a Skull Saders-szel való incidenst, de még győzött is. Főszereplőnk közli barátaival, hogy egy saját air trek bandát szeretne alapítani, ráadásul rájuk gondolt, mint tagok. Két ember még hiányzik, mert Ikki szerint öten kell lenniük. ("Természetesen" Simca az egyik, akit csapatában szeretne tudni.)
Ezen elképzelését Ringo-val is megosztja, aki tanítgatja az air trekezés alapvető fogásaira. Ume épp a babáival foglalkozik, mikor hazaérnek でし。(Ume pwnz でし。)
Ikki esti "körútja" során észreveszi Simca-t, amint a Rez-Boa-Dogs (Reservoir Dogs?) tagjai üldözik. Elintéz párat közülük, majd elmenekülnek; Simca puszival jutalmazza Ikki hőstettét (ettől szegény valami Ikki-szerű masszává alakul :p). Ringo kissé feltűnően féltékeny, persze ezt próbálja tagadni.
Később megjelenik Simca, és épp a Rez-Boa-Dogs emblémáját tűzi Ikkire, hogy ez "rá emlékeztesse". Hamarosan kiderül, hogy mi volt a célja ezzel: "próbára teszi" Ikkit, hogy helyt tud-e állni a banda ellen, kíváncsi arra, hogy fejlődőképes-e. A Rez-Boa-Dogs vezetője azt találja ki, hogy az nyer, aki előbb ér egy távoli víztározóhoz és ragasztja rá saját emblémáját. Simca Ikkit 鴉くん (varjú-kun)-nek nevezi, és meg is mondja, miért: Ikkit ő a "kismadarának" tekinti, és utasítja Ringo-t, hogy hagyják békén a srácot. Ezen kijelentéséért egy pofon lett a jutalma 燕のシムカ-nak (Simca, a fecske) - így nevezi őt Ringo.
A rész végén Ikki megnyeri a versenyt, a Sleeping Forest-emblémát ragasztva a víztározóra.

Hozzászólás (0)

Air Gear 1. rész

2006.04.07. | írta: Rage | téma: Air Gear | 2296 olvasás
Rika
Ringo (14 éves egyébként :p)

OH LAWD.
眠りの森
Egy kis Hard Gay paródia is belefért

Simca
Agito

A hagyományos görkorik ideje lejárt! Itt az "Air Trek"-nek nevezett csoda, ami általam ismeretlen meghajtásával egészen elképesztő sebességekre tudja gyorsítani viselőjét. Főszereplőnknek, a 13 éves Ikki-nek összetűzése támad egy ismert air trek-es banda, a "Skull Saders" tagjaival, melynek eredményeképp - szerencséjére- csak apróbb sérüléseket szenved.
Házát a négy Noyamano (野山野) testvérrel (Mikan, Ume, Rika és Ringo) osztja meg, mit sem sejtve arról, hogy ők az egykor legnagyobb nevű air trek csapat, a Sleeping Forest tagjai. Persze erre is fény derül, mikor Ikki (természetesen) benyit abba a szobába, amibe tilos lenne: megtalálja a lányok air trek felszerelését, Rika-ét kölcsön is veszi, valamint magával viszi a banda egyik matricáját.
Első próbálkozásra nem sikerül teljes mértékben irányítása alá vonni a készüléket, de szerencsétlenkedései közben találkozik egy hatalmas nővel és egy öregemberrel, aki, miután meglátja Sleeping Forest-es ruháját, elvezeti a srácot az illegális air trekes találkozóra. Itt van mindenki, aki számít: Simca, Spitfire valamint Ikki balszerencséjére a Skull Saders is. A találkozónak az érkező rendőr, Wanijima Kaito (鰐島海人) vet véget, mindenki menekülésbe kezd, Ikki viszont Simca befolyására üldözőbe veszi a Skull Saders-t, de először könnyedén elintézik.
Persze minden jó, ha a vége jó: segítségére érkezik a Sleeping Forest három tagja (Mikan, Ume és Ringo), Ikki a rivális banda főnöke után ered... Hogy mi történik ezután? Megtudjuk a következő részben. ;)

(Megjegyzés: Ume minden mondatát "deshi"-vel fejezi be. Érdekes でし。)

Hozzászólás (0)