×

Regisztráció

Anime hírek

Anime jelölések az Oscaron

2018.10.28. | írta: iskariotes | 170 olvasás | 0 hozzászólás
Kihirdették a 2019-es Oscar-díj egészestés animáció 25 jelöltjét.
A világ egyik leghíresebb filmes díjára megnevezték azt a 25 animációs filmet amik közül kifog kerülni a végső győztes is. 6 anime és egy magyar alkotás is felkerült a listára.

A listán kilenc amerikai alkotás szerepel. Van három folytatás, a A hihetetlen család 2, a Ralph lezúzza a netet: Rontó Ralph 2., és a Hotel Transylvania 3. – Szörnyen rémes vakáció.

Egy Marvel film is ide került, a Pókember: Irány a Pókverzum!

De a DC univerzum is jelentkezik a Tini Titánok: A film alkotással.

Egy I. Világháborús igaz történetet feldolgozó kutyás film, a Sgt. Stubby: An American Hero, egy crosover film, a Gnómeó és Júlia 2: Sherlock Gnomes, a jeti új megközelítése, az Apróláb, illetve egy többször is feldolgozott mű, a A Grincs, valamint Wes Anderson műve, a Kutyák szigete.

Latin-Amerikából a mexikói Ana Y Bruno, európából a francia Tito e os Pássaros és a japán 4C-al készült Mutafukaz, az angol Ősember - Kicsi az ős, de hős!, és van egy magyar alkotás is, a Ruben Brandt, a gyűjtő.

Japánból hat alkotást válogattak be, ezek a hazánkban is bemutatott Mirai - Lány a jövőből, az Uchiage Hanabi, Shita kara Miru ka? Yoko kara Miru ka?, egy filmsorozat kezdő darabja, a The Laws of the Universe-Part I , a Hibike! Euphonium egyik leágazása, a Liz to Aoi Tori, egy zenés-misztikus film, a Yoake Tsugeru Lu no Uta, valamint egy fantasy dráma, a Sayonara no Asa ni Yakusoku no Hana wo Kazarou, és a Yuasa Masaaki által rendezett Yoru wa Mijikashi Arukeyo Otome.

Kínából a Hegyek és vizek könyve tudta magát beverekednie a listára, ahogyan a Have a nice day is. Tajvanról pedig az On Happiness Road került be.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

Kiemelt hírek

2019 tavaszi szezon

A 2019-es tavaszi szezonban kezdődő új anime TV sorozatok, megjelenő filmek, OVA-k valamint ONA-k és speciálok. ...

További hírek

Stan Sakai Budapesten

Az Usagi Yojimbo alkotója hazánkba látogat! ...

Mozi premier: Látomás

A Cirkó Gejzir újabb filmet mutat be hazánkba. ...

Pokémon Sun and Moon Unbroken Bonds Pre-Release Tournament

Pokémon versenyre kerül sor a Metagame Kártya-, és Társasjáték Bolt szervezésében. ...

Tavaszi MondoCon 2019

A hazai animés legnagyobb tavaszi eseménye ismét megrendezésre kerül. ...