×

Regisztráció

Anime hírek

XVI. Anilogue

2018.11.24. | írta: iskariotes | 125 olvasás | 0 hozzászólás
Idén is megrendezik hazánk legnagyobb animációs seregszemléjét, ahol megint lesz anime.
Az idei fesztivál keretében 300 rövidfilmet és 14 egész estés produkciót vetítenek majd le a nagyközönségnek.

Egész estés filmek
Az egészestés filmek versenyének zsűritagjai: Kiss Melinda, a Budapesti Metropolitan Egyetem animációs tanszékének vezetője, Veljko Popovic horvát rendező és Piotr Kardas lengyel animációs kurátor.

A nyitó napon Michel Ocelot (a Kirikou és a boszorkány rendezője , amit szintén lehet majd látni ) nyitja meg a fesztivált új filmjével, a Dilili Párizsban-nal, a századforduló Párizsában játszódó film szereplői között megjelenik többek között Toulouse-Lautrec, Louis Pasteur vagy Marie Curie is. Szintén lőtható lesz a rendező egy másik filmje a Tales of the Night is.

Jean-Christophe Roger és Julien Chheng által dirigált Ernest & Celestine in Winter

Emma De Swaef&Marc James Roels duótól pedig a This Magnificent Cake! (+Oh Willy...) film lesz látható.

A Ludwig Múzeumban a magyar Ruben Brandt vetítése után lesz annak alkotóival beszélgetés, ahol bárki kérdezhet.

Santiago Caicedo: Virus Tropical című kolumbiai-ecuadori alkotás,

Raúl De La Fuente és Damian Nenow által rendezet angolai polgárháború borzalmait bemutató, Még egy nap az élet című film

a vörös khmer forradalom idején játszódó, Denis Do rendezte Funan című animáció ami a vörös khmer forradalom idején játszódik

Kaspar Jancis Morten kapitány és a pókkirálynő című családi animációja,

Nina Paley rendezett ószövetségi exodus történetét groteszk animációs musical formájában feldolgozó Széder-mazochizmus című alkotás

Rövid filmek
Idén több mint kétezer rövidfilm nevezés érkezett a fesztiválra, ebből harminc rövidfilm került a versenyprogramba, köztük Bucsi Réka Solar Walk és Hegyi Olivér Take Me Please című alkotása.

Az Adria hullámai című vetítéssorozatban pedig Olaszország, Horvátország és Szlovénia kortárs animációs művészete mutatkozik be.

A rövidfilmek versenyében Ambrus Ferenc producer, Pedro Rivero spanyol és Drasko Ivezic horvát alkotó dönti majd el, hogy melyik film kapja a kétezer eurós (623 ezer forint) fődíjat, amelyet az idén első alkalommal a Cartoon Network csatorna ajánlotta fel.


"Liszka Tamás kiemelte, hogy a fesztiválon láthatja először a közönség a Cartoon Network legújabb sorozatát, a Bűbájtábort, valamint az Urániában lesz a díszbemutatója a Candide című új magyar animációs sorozatnak. Iványi-Bitter Brigitta, a fesztiválon debütáló Candide kreatív producere elmondta, hogy a 13 részes sorozat öt év alatt készült el, a széria Kovásznai György festő, animációs rendező, író örökségére épül. Az avantgárd alkotó Voltaire Candide című művéből tervezett animációs sorozatot az 1980-as években, de a munka a korai halála miatt nem valósulhatott meg."

Animék
Idén mindösszesen két darab anime (pontosabban egy) kerül bemutatásra. Az egyik Hoszoda Mamoru japán filmrendező-forgatókönyvíró legújabb alkotása, a Mirai - Lány a jövőből című alkotása - premier előtt. Illetve egy koreai alkotás az I'll Just Live In Bando.

A teljes müsor kínálat illetve, hogy mit mikor és hol játszanak a fesztivál hivatalos honlapján lehet megtekinteni: http://anilogue.com/2018/

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

További hírek

Debreceni programok

Most hétvégén a civis városban több esemény is lesz ami Japánoz vagy az animéhez köthető. ...

Makoto koncert

A japán drum’n’bass színtér legismertebb alakja újra Budapesten! ...

Megjelent a Mondo augusztusi száma

A két havi magazin legfrissebb száma ezen a héten került ki az árusítóhelyekre. ...

33. Mesterségek Ünnepe

A program díszvendége Japán. ...

The Vibe: Summer End

Kpop party most szombaton. ...