×

Regisztráció

Anime hírek

XVI. Anilogue

2018.11.24. | írta: iskariotes | 122 olvasás | 0 hozzászólás
Idén is megrendezik hazánk legnagyobb animációs seregszemléjét, ahol megint lesz anime.
Az idei fesztivál keretében 300 rövidfilmet és 14 egész estés produkciót vetítenek majd le a nagyközönségnek.

Egész estés filmek
Az egészestés filmek versenyének zsűritagjai: Kiss Melinda, a Budapesti Metropolitan Egyetem animációs tanszékének vezetője, Veljko Popovic horvát rendező és Piotr Kardas lengyel animációs kurátor.

A nyitó napon Michel Ocelot (a Kirikou és a boszorkány rendezője , amit szintén lehet majd látni ) nyitja meg a fesztivált új filmjével, a Dilili Párizsban-nal, a századforduló Párizsában játszódó film szereplői között megjelenik többek között Toulouse-Lautrec, Louis Pasteur vagy Marie Curie is. Szintén lőtható lesz a rendező egy másik filmje a Tales of the Night is.

Jean-Christophe Roger és Julien Chheng által dirigált Ernest & Celestine in Winter

Emma De Swaef&Marc James Roels duótól pedig a This Magnificent Cake! (+Oh Willy...) film lesz látható.

A Ludwig Múzeumban a magyar Ruben Brandt vetítése után lesz annak alkotóival beszélgetés, ahol bárki kérdezhet.

Santiago Caicedo: Virus Tropical című kolumbiai-ecuadori alkotás,

Raúl De La Fuente és Damian Nenow által rendezet angolai polgárháború borzalmait bemutató, Még egy nap az élet című film

a vörös khmer forradalom idején játszódó, Denis Do rendezte Funan című animáció ami a vörös khmer forradalom idején játszódik

Kaspar Jancis Morten kapitány és a pókkirálynő című családi animációja,

Nina Paley rendezett ószövetségi exodus történetét groteszk animációs musical formájában feldolgozó Széder-mazochizmus című alkotás

Rövid filmek
Idén több mint kétezer rövidfilm nevezés érkezett a fesztiválra, ebből harminc rövidfilm került a versenyprogramba, köztük Bucsi Réka Solar Walk és Hegyi Olivér Take Me Please című alkotása.

Az Adria hullámai című vetítéssorozatban pedig Olaszország, Horvátország és Szlovénia kortárs animációs művészete mutatkozik be.

A rövidfilmek versenyében Ambrus Ferenc producer, Pedro Rivero spanyol és Drasko Ivezic horvát alkotó dönti majd el, hogy melyik film kapja a kétezer eurós (623 ezer forint) fődíjat, amelyet az idén első alkalommal a Cartoon Network csatorna ajánlotta fel.


"Liszka Tamás kiemelte, hogy a fesztiválon láthatja először a közönség a Cartoon Network legújabb sorozatát, a Bűbájtábort, valamint az Urániában lesz a díszbemutatója a Candide című új magyar animációs sorozatnak. Iványi-Bitter Brigitta, a fesztiválon debütáló Candide kreatív producere elmondta, hogy a 13 részes sorozat öt év alatt készült el, a széria Kovásznai György festő, animációs rendező, író örökségére épül. Az avantgárd alkotó Voltaire Candide című művéből tervezett animációs sorozatot az 1980-as években, de a munka a korai halála miatt nem valósulhatott meg."

Animék
Idén mindösszesen két darab anime (pontosabban egy) kerül bemutatásra. Az egyik Hoszoda Mamoru japán filmrendező-forgatókönyvíró legújabb alkotása, a Mirai - Lány a jövőből című alkotása - premier előtt. Illetve egy koreai alkotás az I'll Just Live In Bando.

A teljes müsor kínálat illetve, hogy mit mikor és hol játszanak a fesztivál hivatalos honlapján lehet megtekinteni: http://anilogue.com/2018/

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

További hírek

Japán Társalgási Klub

Pécsen indult el japán nyelvi klub. ...

Japán Teaszertartás

Klasszikus teaszertartás lesz Kecskeméten. ...

Korra legendája képregény megjelenés

Az utobbi évek legnépszereűbb animációs sorozatának képregény folytatása végre hazánkba is megérkezett. ...

Téli MondoCon

A hazai animés legnagyobb nyári eseménye ismét megredezésre kerül. ...

Eastern dedikálás

A népszerű mangás beütésű magyar képregény dedikálására vasárnapra kerül sor. ...