×

Regisztráció

Anime hírek

Japán online filmfesztivál

2020.05.06. | írta: iskariotes | 533 olvasás | 0 hozzászólás
A jelen helyzetben sok minden megváltozott, így a filmfesztivál is a netre kerül.
A szervezők írása:

"A Japán Filmfesztivált (JFF) a Japán Alapítvány hívta életre, hogy a japán filmeket külföldön népszerűsítse. 2016-os indulása óta a „JFF Network” projekt évről évre növekszik; 2018-ban rekord mennyiségű, 18000 nézőt tudott magáénak a világ 14 országából, elsősorban az ázsiai-csendes-óceáni régióból
Idén a JFF Magazine létrehozta JFF Online nevű új streaming szolgáltatását, ezzel is elősegítve a japán filmek megismertetését. A projekt a Moosic Lab-bel együttműködésben12 független (indie), fiatal japán rendezők által készített alkotás ingyenes elérését teszi lehetővé. Hogy mi is a Moosic Lab? Egy kezdeményezés, mely feltörekvő fiatal rendezőket és zenészeket hoz össze, hogy olyan alkotásokat készítsenek, melyeknek egy dal a kiindulópontja. 2012-es születése óta ez a verseny jellegű filmfesztivál számos forgatókönyvíró és színész bemutatkozására teremtett lehetőséget, miközben ugródeszkaként szolgál japán fiatal filmkészítői számára.

Jelen kezdeményezéssel a nézők számítógépükön vagy akár a telefonjukon is élvezhetik a japán filmeket. A május 31-ig ingyensen megtekinthető program a Moosic Lab 2017-es és ’18-as terméséből gondosan kiválasztott 12 művet – köztük 3 rövidfilmet – tartalmaz, csupa olyan alkotást, melyek pozitív kritikát kaptak japán és nemzetközi fesztiválokon, és vetítésre kerültek korábbi JFF fesztiválokon.

A filmek japán nyelvűek, angol felirattal, a megtekintéshez regisztráció nem szükséges."


Oldal: https://www.japanesefilmfest.org/streaming/

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

További hírek

75 éve történt a Hirosimai atomcsapás

A történelem első atomcsapását soha nem szabad elfelejteni. ...

Hokuszai kisasszony - online filmvetítések

Japán Alapítvány Filmklubja online. ...

AniMagazin 56. szám

A fanzin legújabb száma már olvasható! ...

Japán és a Monarchia

Hogyan hatott a japán művészet a Monarchiára? ...

Ítéleidő tombol Japánban

Több tucatnyian haltak meg. ...