×

Regisztráció

Anime hírek

Új Ghibli movie

2020.06.22. | írta: iskariotes | 256 olvasás | 0 hozzászólás
Az első 3D-s Ghibli film készül.
Idén januárjában lehetett olvasni, hogy a Ghibli két filmen is dolgozik az egyiken az Oscar-díjas Mijazaki Hajao a másikon pedig a fia Goro. Mostanra pedig több részlet is kiderült.

A legfontosabb újdonság, hogy a Ghibli szakít a tradíciókkal és egy 3D-s filmet készít el. De van amiben hagyomány hűek. Az Aya és a boszorkány (アーヤと魔女, Āya to Majo) ugyan úgy Diana Wynne Jones brit írónő regényén alapul, mint a Vándorló Palota.

Jones eredeti regénye Earwig and the Witch címet viseli, de az adaptáció során Earwingből Aya lett.
A történet főszereplője tehát az árva Aya, aki a Szent Morwald-i Gyermekotthonban él. Ám egy nap Bella Yaga nevű nő örökbe fogadja, akiről igen hamar kiderül, hogy boszi. Ayanak ráadásul hozá kell szoknia új lakhelyének a furcsaságaihoz, a varázskönyvekhez, az elixírek és még pár láthatatlan dologhoz. Szerencséjére egy beszélő macska a segítségére lesz, hogy szembe nézzen a kihívásokkal és az anyai boszorkány örökségét is fel tudja dolgozni.

Szuzuki Toshio a Ghibli producere azt mondta: "Ha Harisnyás Pippi a világ legerősebb lányának története, akkor Aya a világ legokosabb lányának a története. Aya szemtelen, de valahogyan mégis aranyos ”

Premierje eredetileg az idei Cannes filmfesztiválon lett volna ez a koronavírus járvány miatt füstbe ment. Jelenleg úgy fest, hogy az NHK fogja leadni a tévén valamikor a téli szezonba.

Nektek, hogy tetszik a 3D-s Ghibli?

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

További hírek

Ítéleidő tombol Japánban

Több tucatnyian haltak meg. ...

Oldboy a mozikban

A legendás koreai film újra a mozik műsorán szerepe, most 4k-ban. ...

Batarita és a butoh tánc

A Japán Alapítvány újabb előadása ...

Cyberpunk 2077 anime

A nagyon nagy elvárásokat támasztó játékból anime is készül. ...

Megjelent a Mondo júniusi száma

Újra kinyomtatásra került az anime magazin. ...