×

Regisztráció

Anime hírek

Hokuszai kisasszony - online filmvetítések

2020.08.01. | írta: iskariotes | 558 olvasás | 0 hozzászólás
Japán Alapítvány Filmklubja online.
Szervezők írása:

Hosszú szünet után ismét elindul Filmklubbunk, mely ez alkalommal Magyarország területén bárhol megtekinthető lesz. A Budapesti Távmozi jóvoltából online térben rendezzük meg ingyenes dupla filmvetítésünket, melyet kifejezetten ajánlunk azoknak, akik korábbi programjaink helyszínei miatt nem tudtak részt venni Filmklubbunkon. Most otthona kényelméből élvezheti a japán mozi kihagyhatatlan élményét, augusztusi vetítéseinken egy történelmi és művészi utazásra invitáljuk Önt.Filmleírás:
1814-et írunk. Helyszínünk Edo városa, mai nevén Tokió. Itt él Tecuzó; az ötvenes éveiben járó, megbecsült művész, aki később Kacusika Hokuszai néven vált ismertté világszerte. Napjait szemétdombnak nevezhető házában tölti mesterműveket készítve, melyek közt épp úgy láthatunk 180 négyzetméteres daruma ábrázolást, mint aprócska fecskepárt egy rizsszemen.
Bár heves természetű és rendkívül szarkasztikus, nem hajtja se pénz, se alkohol utáni vágy. Viszont kész vagyont képes kérni olyan megbízásokért, amiket semmi kedve elvállalni.

E furcsa férfi harmadik lánya, O-ei, nem csak apja temperamentumát, de művészi tehetségét is örökölte, s gyakran Tecuzó helyett készít el megrendeléseket név és elismerés nélkül. Képei olykor annyira áthatóak, hogy problémás helyzetekbe sodorják az ifjú művésznőt. Az apa-lánya duó mottója: “Két ecsettel és két pár evőpálcikával bárhol talpon maradunk.”

Évtizedekkel később Hokuszai berobbant az európai köztudatba, és megannyi nyugati alkotóra hatottak ikonikus művei, mint pl. a Fuji 36 látképe és a Kanagawai nagyhullám. Ám a mai napig nagyon kevesen tudnak a nőről, aki egész életében közreműködött Hokuszai képeiben, végig a háttérben maradva. Ismerjük meg a szabadszellemű O-ei eddig el nem mondott történetét!


Mikor: 2020.08.05. és 07. 19:00

Regisztráció
2020.08.05. 19:00 https://film.artmozi.hu/termek/japan-filmklub-hokuszai-kisasszony/

2020.08.07. 19:00 https://film.artmozi.hu/termek/japan-filmklub-hokuszai-kisasszony-2/

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

Kiemelt hírek

2020 őszi szezon

InuYasha folytatás valamint Attack on Titan lezárás vár minket a szezonban. ...

További hírek

Megjelent a Mondo októberi száma

Már az újságosnál van a legújabb szám! ...

Meghalt Matsumoto Izumi

A tsundere atyja hosszú betegség után hunyt el. ...

Rókjoku és samiszen

Újabb előadás a Japán Alapítvány jóvoltából. ...

AniMagazin 57. szám

A fanzin legújabb száma már olvasható! ...