×

Regisztráció

Anime hírek

Elhunyt Mizuki Icsiro

2022.12.15. | írta: iskariotes | 222 olvasás | 0 hozzászólás
A legendás anime énekes 74 éves korában halt meg.
Mizuki 1948. január 07.-én született Tokióban Hajakava Tosio néven. Énekesi pályafutását 1968-ban kezdte el, első anime számát 1971-ben készítette el az őskorban játszódó Gensi Sonen Riju című sorozathoz. Ezek után olyan mára már legendássá vált anime univerzumokhoz énekelt mint a Casshern, Macumoto Leidzsi űroperájának Captain Harlock, Transformers, Tiger Mask, vagy a III. Lupin. Közzel 1200 dalt rögzített a különböző anime és élőszereplős alkotásokhoz. Többek közt a "Henshin Hero" műfajban is előszeretettel szerepelt (ide tartozik pl.: a Power Rangers is).

De a legnagyobb sikereit egyértelműen a Mazinger univerzumhoz kapcsolódó dalai hozták meg számára. Az óriás robot a mecha stílus alap fundamentumának számító sorozathoz épp ikonikus számot készített ami csak a legnagyobb és legismertebb sorozatokhoz és számokhoz tudnak kapcsolódni (pl: NGE Cruel Angel's vagy a Titan Guren no Jumija).

2000-ben pedig életre hívta a JAM Project nevű csoportot ami a Japan Animationsong Makers névnek a rövidítése volt. Olyan nagy előadókat tudott megnyerni a kezdeményezéséhez mint Horie Micuko, Kagejama Hironobu vagy Szaszaki Iszao.

2021 áprilisában diagnosztizáltak nála rákot amely következtében a hangszálai megbénultak. Bár kemoterápiával legyőzték a kort, a rák sajnos áttételes volt így több más szervet így a tüdejét, nyirokcsomóját és az agyát is.

Az "anime dalok császára" (innen eredt beceneve az AniKi - Animesong King) utolsó fellépését november 27-én adta, tolószékből. December másodikán ünnepelte az anime közösség a Mazinger univerzum elindulását. Go Nagai kultikus sorozatának megünnepléséhez sok színész és zenész tudott csatlakozni, sajnos Mizuki már nem volt köztük. December hatodikán elhunyt, elmúlásáról csak december 12-én értékesítették a nagyközönséget.


Aki pedig meg szeretné hallgatni annak itt a link:Mazinger Z intrója

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

További hírek

Szushi kiállítás nyilt

Szusi nagyon népszerű étel, de mi a történet, hogyan kell ránézni? Ezt mutatja be az új kiállítás. ...

One Piece Red film a mozikban

A népszerű shounen fight sorozat legújabb mozija itthon is látható lesz. ...

Téli Mondocon

Ismét megrendezésre kerül a Con. ...

Anime koncert az Arénában

Virtuális anime hatású koncert az Arénában. ...

Usagi Yojimbo 24.

A hős ronin magányos vándorlása tovább folytatódik. ...