×

Regisztráció

Anime hírek

Japán filmhét 2023

2023.06.20. | írta: iskariotes | 654 olvasás | 0 hozzászólás
Újra megrendezésre kerül a szokásos éves filmszemle.
Íme a műsor

Step (2020, 118 perc)
"Kenichi felesége, Tomoko mindössze 30 éves korában, házasságuk harmadik évében meghal. A férj úgy dönt, hogy egyedül neveli fel lányukat, Mikit. Bár azt tanácsolják Kenichinek, hogy lépjen tovább, mégis dilemmázik: Kenicsi azon aggódik, hogy vajon a lánya érdekében újra meg kéne-e nősülnie, vagy sem. Végül elhatározza, hogy az életét egyedül a lányának szenteli, de telik az idő, és találkozik valakivel.
Ez a megható történet egy egyedülálló apa küzdelmeit mutatja be tíz éven keresztül, ahogy lánya felnő, az óvodától az általános iskola elvégzéséig. Megmutatja, hogyan enyhíti az idő fokozatosan a "hátrahagyott emberek" fájdalmát, és az apát és lányát körülvevő jószívű embereket, akik átsegítik őket és egymást a borús időszakon lépésről lépésre."

Vetítés időpontja: Június 19. 18:30

Final Fantasy XIV – A hős apu online (2019, 114 perc)
"Amikor Akio azt kívánja, bárcsak jobb lenne a kapcsolata zárkózott apjával, Akirával, egy nap az apja hirtelen felmond a munkahelyén és nyugdíjba vonul anélkül, hogy bármilyen magyarázatot adna a családnak. Mivel úgy gondolja, hogy ez jó alkalom lehet arra, hogy közel kerüljön az apjához, Akio odaadja neki a "Final Fantasy XIV" online játék szoftverét. Azzal, hogy megtanítja apját játszani, és titokban, névtelen online avatárként kapcsolatba lép vele, Akio azt reméli, hogy a játékban a többi játékossal való kalandokon keresztül jobban megismeri apját, miközben a fiú nem is sejti, hogy Akira min megy keresztül..."
Vetítés időpontja: Június 20. 18:30

A magányos szilvafa (2021, 77 perc)
"Yamada Tamako 50 éves fiával, Tadaóval él együtt, aki autista. Minden reggel ugyanabban az időben ébrednek, reggeliznek és hagyják el a házat. Kis kertjükben van egy nagy japán-szilvafa, de a járdára kiálló ágak miatt a szomszédok panaszkodtak rájuk. Egy nap Tamako megtudja, hogy egy értelmi fogyatékkal élők számára fenntartott csoportos otthonban van egy szabad szoba. Hosszas gondolkodás után Tamako elhelyezi Tadaót a csoportos otthonban, azonban a hirtelen megváltozott környezet miatt összezavarodott Tadao néhány nap után elszökik. Közben Tamako úgy dönt, hogy kivágja a többiek útjában álló szilvafát."
Vetítés időpontja: Június 21. 18:30

Asahi-za Mozi drámai hazugságai (2021, 114 perc)
"A fukusimai Minamisomában található "Asahi-za" Mozi közel 100 éves múltra tekint vissza. Egy nap egy nő jelenik meg az Asahi-za igazgatója előtt, aki azért látogatott el oda, hogy betartsa a bezárásra váró Asahi-za mozi megmentésére tett ígéretét, amelyet még rég, a középiskolai tanárával tett. De az igazgató úgy gondolja, hogy nincs mód a mozi megmentésére, és fel akarja adni. Ez a történet nem csupán egy mozi megmentéséért való küzdelemről szól. Tíz évvel a március 11-ei földrengés után, 2020-2021-ben a COVID-19 problémával állnak szemben, ebben a tragikus helyzetben úgy tűnhet, a szórakozás és a mozi háttérbe szorul, miközben mi sem lehetne ebben az időszakban fontosabb, mint a nevetés. A film egy szívmelengető megjelenítése a kultúrának, azon belül is a mozi iránti szeretetnek, amiért érdemes küzdeni tűzön és vízen át."
Vetítés időpontja: Június 22. 18:30

A hosszú búcsú (2019, 128 perc)

"Az édesapa, Shohei 70. születésnapja alkalmából partit rendez a család. Shohei lányai, akik már régóta nem gyűltek össze, aznap megtudják, hogy a szigorú, kemény apjuk demenciában szenved. Miközben a családtagok zavarba jönnek amiatt, hogy apjuk napról napra elveszíti az emlékezetét, a valósággal és a jövővel szembesülve újragondolják saját helyzetüket. Egy nap a családtagok megtudják, hogy Shoheiban még mindig él egy "kedves emlék", amit a családban már mindenki elfelejtett."
Vetítés időpontja: Június 23. 18:30

Mi? Japán Filmhét 2023

Mikor? 2023. június 19 - 23. mindegyik vetítés 18:30-kor kezdődik

Hol? Toldi Mozi - Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38,

Mennyi? 1300 Ft

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

További hírek

Szeptember havi premierek

Hazai és japán premierek egybe gyűjtve. ...

The First Slam Dunk a mozikba

A legendás kosaras sorozat új filmje a hazai mozikban is látható lesz! ...

Kiki, a kis boszorkány könyvalakban

Mijazaki által rendezett film alapját adó regény magyarul is megjelenik. ...

Megjelent a Mondo augusztusi száma

Már az újságosnál van a legújabb szám! ...

Új kínai fantasy regény

Tajvani szerző misztikus regénye jelenik meg. ...