×

Regisztráció

Anime hírek

Anilogue - 2017. november 29. - december 3.

2017.11.26. | írta: iskariotes | 2301 olvasás | 3 hozzászólás
Idén is megrendezésre kerül hazánk legnagyobb és legjelentősebb animációs fesztiválja az Anilogue. Mint már megszokhattuk most sem maradunk Távol-Keleti animációs filmek nélkül.
A program keretében két kínai és két japán egész estés film lesz látható. Valamint egy japán rövid film.

A saját hangod/Kimikoe (Ito Naoyuki filmje, 2017 Japán, 94 perc japán nyelven, angol és magyar felirattal) A 16 éves Nagisa Yukiai egy tengerparti városban él. A fiatal lány még mindig hisz nagymamája történetében, hogy bizonyos szavaknak lelkük van, ez a Kotodama. Egy nap egy régi rádióstúdióban találja magát, ahol eljátssza, hogy ő a bemondó, a szavai pedig véletlenül adásba mennek és egy nem várt személyhez jutnak el.

A hegyek és vizek könyve/Da yu hai tang (Xuan Liang, Chun Zhang filmje, 2016 Kína, 105 perc, mandarin nyelven, angol és magyar felirattal) Chun egy mennyei lény, aki a begóniákért felel. Tizenhat éves korában delfin formájában leküldik az emberek közé, afféle beavatási szertartásként. Kun, egy fiatalember, aki saját élete árán menti meg a lányt, Chun pedig egy barátja, Qui segítségével megpróbálja feltámasztani a fiú lelkét, hogy köszönetet mondjon neki.

A világ innenső végén/Komo sekai no katasumi ni (Sunao Katabuchi filmje, 2016 Japán, 130 min, japán nyelven, angol és magyar felirattal) A film egy Suzu Urano nevű lány történetét mutatja be, aki 1944-ben Hirosima tartományában lévő kisvárosba, Kurébe költözik, hogy hozzámenjen Shūsaku Hōjōhoz, egy fiatal tisztviselőhöz, aki a helyi katonai bázison dolgozik. Suzu a férje családjával él, ahol hamarosan nélkülözhetetlenné válik, mivel rendkívül kreatívan tud a háborús körülmények között is főzni és vinni a háztartást. 1945-ben az amerikai hadsereg intenzív bombázása Kurét is eléri, ami tragikus hatással van a városka lakóinak életére. Ez Suzu mindennapjait is örökre megváltoztatja, de kitartása és bátorsága lehetővé teszi, hogy teljes életet éljen. Ez a gyönyörű, de tragikus történet bemutatja, hogy az emberek a legnagyobb szörnyűségek közepette is képesek összetartani.

Mi a neved? /Kimi no na wa (Makoto Shinkai filmje, 2016 Japán, 106 min,japán nyelven, angol és magyar felirattal) Mitsuha Miyamizu egy vidéken élő gimnazista lány, aki arról álmodozik, hogy egy fiú életét élhesse Tokió nyüzsgő városában. Eközben Tokióban egy fiú, Taki Tachibana építészi karrierről álmodozva a gimnáziumban és részmunkaidős állásában hajszolja túl magát. Egy nap Mitsuha valaki más szobájában ébred és hamarosan rájön, hogy egy fiú, Taki testében van, Tokióban, valahol máshol pedig Taki a lány nyugodt vidéki éltét éli. Hogy erre a furcsa cserére választ találjanak, elkezdik keresni egymást.

Program:
2017. november 29. szerda
19:00 Uránia Hao ji le/Have a nice day (feliratos, kínai animációs film, 77 perc, 2017) Ez a film lesz a fesztivál nyitófilmje is egyben. Aki esetleg lemaradna most róla annak jó hír, hogy december 14-től a Kino is műsora tűzi.

2017. november 30. csütörtök
17:00 Kino Films for kids (Kindergartners) a szekcióban több rövid filmet is lehet majd látni közte Mari Miyazawa Konigiri-Kun Shopping című alkotását.
17:15 Uránia A saját hangod/Kimikoe
19:00 Uránia A hegyek és vizek könyve/Da yu hai tang

2017. december 01. péntek
18:30 Uránia A világ innenső végén/Komo sekai no katasumi ni
21:15 Uránia A saját hangod/Kimikoe

2017. december 02. szombat
18:30 Uránia Mi a neved? /Kimi no na wa – a vetítés során osztják ki a fesztivál díjait is

2017. december 03. vasárnap
18:45 Uránia Hao ji le/Have a nice day
20:15 Uránia A világ innenső végén/Komo sekai no katasumi ni
20:30 Kino A hegyek és vizek könyve/Da yu hai tang

Hozzászólások:
Nekem terv a pénteki Kimikoe, szombat Na Wa, vasárnap Katasumi. Pénteken úgyis végre leveszik a gipszet, így csak fel lesz kötve a jobbkar.
#3 | 2017.11.28. | írta: scineram
Magam részéről szombaton és vásár nap ráérek. Szóval aki élőben szeretne látni egy Iskariotest az jelezze és majd kitalálunk valamit!
#2 | 2017.11.27. | írta: iskariotes
Szeretne erre jönni valaki csoportosan? Legalább az animékre. A nagy vásznon mégis csak más lenne mondjuk egy Kimi no na wa.
#1 | 2017.11.26. | írta: scineram
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

További hírek

12 éves lett az Animagazin

Megjelent az online fanzine legújabb száma! ...

Meghalt Óe Kenzaburó Nobel díjas író

A világhírű író 88 évesen hunyt el. ...

Assassin's Creed manga magyarul

A népszerű játék univerzumhoz készített manga most magyarul is olvasható lesz. ...

Macumoto Leidzsi elment

Jamato, Galaxy 999 és Captain Herlock megalkotója 85 évesen hunyt el. ...

Az első AMV készítője elhunyt

Jim Kaposztas 1982-ben írt történelmet. ...