×

Regisztráció

Anime hírek

Ázsia szívében koncert 1.

2018.02.11. | írta: iskariotes | 115 olvasás | 0 hozzászólás
Japán legidősebb és leghíresebb egyetemi zenekara ismét visszatér egyik kedvenc koncertvárosába: Budapestre!
A császárság egyik leghíresebb egyeteme a „Keio Egyetem Wagner Zenekara”, amelyet 1901-ben alapítottak, megalakulása óta több mint kétszáz koncertet adott. Vezető karnagya volt a zenekar „atyja", Atsushi Otsuka, valamint Nakayama Fujio, Yazaki Hikotaro és Totsuka Naohiro. Az alapítók Richard Wagner, a zenetörténet egyik legforradalmibbnak számító zeneszerzőjének nevét javasolták az együttes megnevezéseként felvenni - a zenekarra ugyanis Wagnerhez hasonlóan jellemző a progresszivitás és a szabad gondolkozás, nem is beszélve Wagner művei iránti rajongásról.

Története során több mint 2500 diák játszott már az együttesben. A töretlenül képviselt magas minőség, rendszeres Japán és világkörüli turnék ellenére azonban az együttes szellemisége továbbra is családias a tagok beszámolói alapján: mindenki megkapja az esélyt, hogy valami egyedit alkothasson a zenekarban. A tagokat rendszeresen hívják vendégszerepelni más együttesekbe is.

A zenekar munkáját jelenleg Kawachi Yoshinori és Masahiko Okouchi irányítja. 1996-ban világpremierként, a szerző irányításával mutatták be Lorin Maazel A pearl, a girl című darabját. Az együttes nemcsak Japánban lép fel nagy sikerrel, hanem külföldön is. 2006-os európai turné során Bécs, Bamberg, Prága után Budapesten, 2010-ben és 2014-ben Düsseldorf, Brno, Bécs után ismét – kedvenc koncertvárosukban – Budapesten, a MÜPÁ-ban adtak forró hangulatú koncertet.
A zenekar 2016 novemberében koncerttel ünnepelte fennállásának 115. évfordulóját, és 2017-ben híres művészekkel TV felvételük is volt. 2018-ban újra Európában koncerteznek, az úti cél Prága, München, Bécs és Budapest koncert termei. Ezúttal a Kongresszusi Központ ad helyet az előadásnak.

Vezényel: Masahiko Okouchi
Műsorterv:
Wagner: Lohengrin III. felvonás -előjáték
Csajkovszkij: Olasz Capriccio Op. 45
Hiroshi Ohguri: Fantázia osakai népdalokra
Brahms: g-moll vonósnégyes, nagyzenekari változata, Schönberg átdolgozásában. Op.25.

Mi? Ázsia szívében 1: KEIO Wagner Szimfonikus Zenekar
Mikor? 2018. március 9. péntek, 19:30
Mennyi? 1900 – 6500ft
Hol? Budapest Kongresszusi Központ (Budapest 1123. Jagelló út 1-3)

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.

Kiemelt hírek

Cosplay Farsang - 2018. február 24.

A hagyományokhoz hűen idén is megrendezésre kerül a Cosplay Farsang és kapcsolódó programjai Budapesten, a cosplay.hu szervezésében. ...

Ázsia szívében koncert 1.

Japán legidősebb és leghíresebb egyetemi zenekara ismét visszatér egyik kedvenc koncertvárosába: Budapestre! ...

25. Japánnyelvi Szónokverseny

Idén is megrendezésre kerül a rangos verseny. ...

Nippon Groove - az utolsó szezon

A szervezők bejelentették, hogy idén befejezik a Nippon Groove nevű program sorozatot. 2018. április 15-én tizenöt évnyi party szervezés után ...

További hírek

Megjelent a Mondo februári száma

A két havi magazin legfrissebb száma ezen a héten került ki az árusítóhelyekre. ...