×

Regisztráció

Anime beszerzési segédlet

"Honnan lehet animét letölteni?" "Honnan szerzitek az animéket?" "Honnan tudom beszerezni az engem régóta érdeklő sorozatot?" - gyakran elhangzó kérdések, főleg a még frissnek mondható animekedvelők szájából. Itt többféle lehetőséget szeretnénk megmutatni ahhoz, hogy hozzájuthass animékhez (vagy akár mangákhoz, artbook-okhoz, anime zenékhez, és még sorolhatnánk az animékkel kapcsolatos dolgokat).

BitTorrent

A legegyszerűbb és leggyorsabb módszer, főleg az új, vagy népszerű dolgok beszerzésére. Egy letöltő programról van szó, ennek segítségével tudod letölteni az általad áhított animé(ke)t.

BitTorrent kliensprogramok: Azureus, BitComet, uTorrent, BitTornado.

Torrentkereső helyek: http://animesuki.com/, http://www.tokyotosho.com/, http://www.boxtorrents.com/ (regisztrálós, de sok régebbi cucc is megtalálható itt).
Egyéb hasznos torrentszerző helyek: http://a.scarywater.net/, http://www.mininova.org/, http://downloadanime.org/.

A teljesen kezdők számára javasolt a Program segédleteink között megtalálható "BitTorrent alapok és Azureus" című írás áttanulmányozása.

Emule

Bár nem olyan népszerű, mint a bittorrent, és nem is a sebességéről híres, néhány - főleg régebbi, és kevésbé népszerű - dolgot csak innen tudsz megszerezni. Az Emule alapjairól és a letöltés metódusáról részletesen olvashatsz a Program segédleteink között megtalálható Emule cikkben.

Share

Mivel a Share japán fejlesztésű program, értelemszerűen japán cuccokat találhatsz rajta. Angol feliratra ne is számíts, de beszerezhetsz innen számtalan ritkaságot, régi animéket, friss TV sorozatokat, anime zenéket, mangákat, és még sorolhatnánk. A Share az igazán elvetemült rajongók barátja, használatához nagyon ajánlott a japán karakterbevitel telepítése a gépedre. Részletes használati útmutatót a Share használatáról Program segédleteink között találhatsz.

IRC

A sokak által rettegett, überbonyolult(-nak tűnő), és hosszú sorbanállásokkal járó letöltési módszer, arra az esetre, ha az általad keresett dolgot lehetetlen megszerezni Bittorrentről vagy más, egyszerűbb módon. Részletes leírást és használati útmutatót találsz a mIRC programhoz a Program segédleteink rovatunk mIRC cikkében.

Cserélgetés / kölcsönkérés

Hazánkban több nagyobb városban rendszeresen tartanak találkozókat a helyi animerajongók. A röviden csak "meet"-nek nevezett öszzejövetelek kiváló alkalmat nyújtanak arra, hogy cserélgethess, kölcsönkérhess másoktól animékkel tömött CD-ket, DVD-ket. A hazai animés összejövetelekről "Anime találkozók" című rovatunkban olvashatsz bővebben. Ha a közeledben van ilyen találkozó, akár tehetsz is egy próbát.

Hasznos linkek

http://www.google.com - A Google az egyik legjobb segítőtársad, ha szeretnél megtalálni valamit.
http://www.anidb.net/ - Ez az oldal nem csak azért hasznos, mert rengeteg anime ismertetőt találhatsz rajta, de az animékhez kapcsolódóan megtalálod az azt feliratozó / rippelő csapatok nevét, és honlapját is, ami megkönnyíti a letöltést és a projekt folyamatos nyomon követését.
http://animeaddicts.interhost.hu/ - Ha problémát okoz az angol nyelvű felirat, és ezért csak magyar felirattal tudod élvezni az animéket, ez az oldal jól jöhet, mert itt sok összegyűjtött magyar felirat található számtalan animéhez.

A cikk szövege az AoiAnime anime információs oldal [http://www.aoianime.hu] tulajdona.