×

Regisztráció

Adobe Photoshop: Kavicsos fal

1. a D billentyű megnyomásával állítsd alaphelyzetbe a színeket. Készíts egy új dokumentumot, 500x500 pixel méretben.

2. A window / Channels fülön készíts egy új channelt tetszőleges néven:3. Alkalmazd a Filter / Texture / Stained Glass filtert a következő beállításokkal:4. Alkalmazd a Filter / Artistic / Cutout filtert a következő beállításokkal:5. Használd a Ctrl+F billentyűkombinációt, hogy megismételd a legutóbbi lépést. Az eredménynek kb. így kell kinéznie:6. Ctrl nyomvatartása mellett kattints az egérrel a Channels fülön az újonnan létrehozott channel kis képére, hogy kijelöld annak tartalmát.

7. Most térj vissza a Layers fülre (Window / Layers), majd hozz létre egy új layert (Shift+Ctrl+N), "cement" néven. Az új layeren töltsd ki a kijelölést tetszőleges színnel (pl. Edit / Fill / Use: Foreground Color).

8. Hozz létre még egy új layert "kavics1" néven, majd invertáld a kijelölést (Shift+Ctrl+I), és ezt is töltsd ki tetszőleges színnel.

9. Hozz létre még egy új layert "kavics2" néven, és a kijelölésre adj egy feather-t (Select / Feather) 5 pixeles értékkel.

A képnek és a layereknek kb így kell kinézniük:10. Alkalmazd a "cement" layerre a következő stílusokat (Layer / Layer Style / Blending Options):11. Alkalmazd a "kavics1" layerre a következő stílusokat:12. Alkalmazd a "kavics2" layerre a következő stílusokat:A végeredmény:


A "cement" és "kavics1" layereknél a Color Overlay színének tetszőleges átállításával változtathatod a végeredmény színeit.