×

Regisztráció

Adobe Photoshop: Modern webablak

 1. Válaszd ki először a háttér és az előtér színét. A háttér színe #EBEBEB, az előtér színe fehér. Készíts egy új dokumentumot és töltsd ki a háttér színével.

 2. Készíts egy új layert (Shift+Ctrl+N). Válaszd ki a "Rounded Rectangle Tool"-t a következő beállításokkal: 3. Majd rajzolj egy akkora négyzetet vele, amekkora ablakot szeretnél készíteni: 4. Az újonnan létrehozott lekerekített négyzet layerén alkalmazd a következő hatásokat (Layer / Layer Style / Blending Options): 5. Körülbelül így kell kinéznie a képednek: 6. Készíts egy új layert. Válaszd ki a "Polygonal Lasso Tool"-t a következő beállításokkal: 7. Készíts egy trapéz alakú kijelölést az ablakod tetejénél, (az ábra szerint). Fontos: a kijelölés elvégzése közben tartsd nyomva a Shift billentyűt, hogy szabályos kijelölést tudj készíteni. A kész kijelölést töltsd ki fekete színnel. Az alábbi kép mutatja a kijelölést, színnel kitöltve: 8. Szűntesd meg a kijelölést (Ctrl+D), majd a layeren alkalmazd a következő hatásokat (Layer / Layer style / Blending Options):


 9. Most adunk egy fényes hatást ennek a sötét színű résznek. A Ctrl lenyomása mellett kattints az új layer ikonjára. Ezzel kijelölöd annak terültetét. Ezt a kijelölést csökkentsd 2 pixellel (Select / Modify / Contract): 10. Készíts egy új layert, majd a kijelölt részt töltsd ki fehér színnel: 11. Vedd le a layer átlátszóságát (Opacity) 20%-ra, majd a fehér résznek körülbelül az alsó felét jelöld ki a négyzet alakú kijelölővel (Rectangular Marquee Tool), és töröld belőle a kijelölt részt (Del): 12. Most az ablak belsejét kell elkészíteni, amihez ismét a "Rounded Rectangle Tool" szükséges (Amivel az ablak külsejét készítettük a legelején). Tehát készíts egy új layert, és rajzolj egy újabb lekerekített négyzetet a meglévő belsejébe valahogy így (én szürkére állítottam előtte az előtér színét, hogy látszódjon az új négyzet, de maradhat a fehér előtérszín is): 13. Ezen az új layeren alkalmazd a következő hatásokat: 14. Ehhez hasonló eredményt kell kapnod: 15. A belső résznek is adunk egy fényes hatást, hasonlóan ahhoz, ahogy már az előbb is csináltuk. Ctrl lenyomása mellett kattints a legújabb layer ikonjára, hogy kijelöld a területét. Csökkentsd a kijelölést 2 pixellel (Select / Modify / Contract: 2px). Hozz létre egy új layert, és töltsd ki a kijelölt részt fehér színnel. A kitöltött rész alsó körülbelül négyötödét jelöld ki a négyzet alakú kijelölővel: 16. A kijelölt részt töröld, majd a maradék átlátszóságát állítsd kb. 35%-ra. El is készült a modern ablakunk: 17. Az ablakot tetszés szerint felhasználhatod weboldaladhoz vagy grafikáidhoz.