×

Regisztráció

Anime: Kill la Kill

Kill la Kill © Trigger

Kill la Kill (TV, 2013)

キルラキル

Hossz: 24 rész
Műfaj: akció, vígjáték, kaland, shounen

Rendezte: Imaishi Hiroyuki
Írta: Nakashima Kazuki
Karakter dizájn: Sushio
Zene: Sawano Hiroyuki
Stúdió: Trigger

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (6 szavazat, átlag: 7.50) részletek

Kill la Kill © Trigger
Honnou városát egy különleges oktatási intézmény és annak vezetése uralja: a Honnouji Akadémiára bekerülő diákok minden vágya, hogy hozzájuthassanak az iskola hatalmas erőt és családjaik számára előkelő életstílust és státuszt biztosító Goku-egyenruháihoz. Egyesek még a tolvajlástól sem riadnak vissza a cél érdekében, ám a Fegyelmi Bizottság nem véletlenül érdemelte ki rettegett hírnevét: az első epizód elején egy ilyen jómadarat büntet meg elrettentésként eme testület vezetője. Az iskolát diktátorként vaskézzel és vérrel írt törvényekkel vezető Diáktanács elnökasszonya, Kiryuuin Satsuki-sama és Négy Tábornoka azonban hamarosan sosem látott kihívással kerülnek szembe.

Ahogy az lenni szokott, új diák kerül az intézménybe, aki fenekestül felforgatja az eddigi erőviszonyokat. Matoi Ryuuko, a rendkívül heves vérmérséklettel megáldott lány apja gyilkosát keresve érezik az iskolába, és mit sem tudva a szupererőt biztosító uniformisokról, azonnal a magasságos Satsuki-samát vonja felelősségre az esettel kapcsolatban, akinek úgy tűnik, ismerősen cseng a Matoi név. Emellett felismeri Ryuuko fegyverét, egy óriási olló egyik felére emlékeztető pengét, melyet apja holtteste mellett hagyott az elkövető. Persze a nagyságos elnökasszonyt nem lehet csak úgy felkérdezni, így az egyik kétcsillagos egyenruhát viselő klubvezető rendesen el is látja Ryuuko baját, akinek épp hogy sikerül elmenekülnie a helyszínről.

Főszereplőnk csüggedten tér vissza régi házuk romjaihoz, ám egy balesetnek köszönhetően nem várt segítséget kap. Miközben sebeit próbálja ellátni, a földön szétszórt ruhákra csöpögő vére életre kelti apja, Isshin professzor egyik legféltettebb felfedezését, az intelligens egyenruhát: Kamui Senketsu-t. Újdonsült szövetségese a Goku-egyenruháknál is hatalmasabb erőt biztosít neki, de cserébe harci módban alig takar valami Ryuuko bájaiból :D Az Akadémiára visszatérve elintézi előző támadóját, majd újabb kihívást intéz Satsukihoz: amennyiben sikerül legyőznie őt és követőit, el kell mondania mindent, amit az Ollópengéről és Matoi Isshinről tud. Bár új erejével felcsillant a remény, hosszú út áll még a harci tapasztalatokkal alig rendelkező Ryuuko előtt. Szerencsére nemcsak erős ellenfelei, de segítőtársai is akadnak a küzdelemben, elsőként Mankanshoku Mako, a hiperaktív genki lány, aki gyorsan a legjobb barinővé lép elő, és családja, akik befogadják Ryuuko-t, továbbá Mikisugi-sensei és a Nudist Beach nevezetű titokzatos szervezet. Hősnőnk képes lesz megbosszulni az őt ért sérelmeket és fényt deríteni a titokra, ami apja halála mögött húzódik?

A Kill la Kill a Gainaxból kivált Trigger stúdió első, bemutatkozó animéje, rendezője pedig a Tengen Toppa Gurren-Lagann-t is jegyző Imaishi Hiroyuki, így nem meglepő, hogy akár látványvilágról, akár a tipikusan túlhúzott shounen-elemekről könnyen asszociál a néző a nagy elődre. Ennek ellenére a sorozat önállóan is bőven megállja a helyét, pörgős akciókkal, bomba humorral és a nevetségesség határait messze átlépő fanservice-szel - értsd: annyira túl van ez a része is tolva, hogy nem szexi, hanem vicces, és abszolút nem lóg ki a sorozatból, sőt, poénforrásainak egyik fő eleme. Külön kiemelném a remek OST-t, melyet Sawano Hiroyukinak köszönhetünk, aki a Shingeki no Kyoujin háttérzenéit is jegyzi: grandiózus számok az akciók alatt, hangulatos aláfestő zenék a nyugisabb részeknél, valamint a character-témákat is jól eltalálták.

Mindenkinek ajánlom, aki vevő a kissé elborultabb fight-akció-comedykre és kedveli a Gainax-féle animációs stílust.
Írta: Surci
Surci értékelése: 8 (nagyon jó)
2017.02.11.
25217 olvasás

Ismertető értékelése:
4.50 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kill la Kill © Trigger

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.