×

Regisztráció

Anime: Princess Principal

Princess Principal © Studio 3Hz / Actas

Princess Principal (TV, 2017)

プリンセス・プリンシパル

Hossz: 12 rész
Műfaj: dráma, kaland, krimi, sci-fi

Rendezte: Tachibana Masaki
Írta: Ookouchi Ichirou
Karakter dizájn: Kuroboshi Kouhaku
Zene: Kajiura Yuki
Stúdió: Studio 3Hz, Actas

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Princess Principal © Studio 3Hz / Actas
A cavorite monopóliuma Albion birodalmát a világ vezető hatalmává tette, de a társadalmi egyenlőtlenségre nem nyújtott megoldást. A kilátástalanság forradalmat szült, a forradalom pedig kettészakította a birodalmat. Így jött létre a két egymással rivalizáló utódállam, a Királyság és a Nemzetközösség. A nyílt harci cselekmények ugyan megszűntek már a szembenállók között, de arról egyik fél sem tett le, hogy saját elképzelései szerint egyesítse a birodalmat. A katonák helyét tehát átvették a kémek, akik a fallal kettéválasztott London mindkét oldalán azon ügyködnek, hogy a saját árulásokkal, rivalizálással, érdek- és ellenérdekszövetségekkel terhelt alvilágukban megbízóik javára fordítsák azt a technológiai előnyt, amelyet egy-egy új cavorite alapú, akár háborúk eldöntésére alkalmas eszköz kifejlesztése jelenthet.

Charlotte hercegnő a negyedik a trónöröklési sorban a Királyságban, politikai hatalommal nem bír, viszont ő jelenlegi uralkodó kedvenc unokája és nem mellesleg a Királyság legelőkelőbb iskolájának a Queen's Mayfair School-nak az éltanulója, ezért egyáltalán nem meglepő, hogy sokan vannak akik szeretnék őt látni a trónon. Tisztában van ezzel mindkét oldal titkosszolgálata is. Amíg Királyság kémszervezetét irányító Duke of Normandy (aki egyben Charlotte nagybátja), hagyományos politikai és övön aluli hátbaszúrós módszerekkel igyekszik ellehetetleníteni a népszerű hercegnőt, addig az ellenoldal egy egészen meredek tervet eszelt ki a hercegnő félreállítására.

„Operation Changeling”, ennél beszédesebb nevet nem is választhatott volna a Nemzetközösség arra akcióra, amelynek az a nagyszabású célja, hogy egyszerűen egy saját ügynökükre cseréljék le a hercegnőt. Angét a zsebtolvajlányt az utcáról szedte össze a Nemzetközösség és vette fel az ügynökképző programjába. Ange pedig kiváló tanulónak bizonyult minden téren: fegyverek, vegyszerek, kézitusa, beépülés, követés, lerázás, rejtjelezés, osztályelső volt mindenben amit csak egy kémnek meg lehet tanítani, de ami igazából értékessé tette a Nemzetközösség számára az az, hogy megfelelő parókát húzva megkülönböztethetetlen a hercegnőtől, annyira, hogy hercegnő hangját is fel tudja venni a szerephez. Az akció mégis csúfosan felsül (vagy ha úgy vesszük, már 10 évvel korábban a forradalom idején sikeresen létrejött), mert a hercegnő azonnal lebuktatja Angét. A két érintetten kívül senkinek sincs tudomása róla, de Charlotte és Ange gyerekkori jóbarátok akik már gyerekként kihasználták, hogy egymás tükörképei, csak a forradalom csúnyán kettéválasztotta őket. A személycsere helyett a Nemzetközösség kénytelen lesz tehát belemenni az Ange által kínált megoldásba, hogy hercegnő is legyen beszervezve. Így jön létre a Queen's Mayfair falain belül egy ötfős ügynöksejt, akik papíron a Nemzetközösségnek dolgoznak, de végcéljuk Charlotte trónra segítése és a birodalom békés egyesítése.

A Princess Principal, a Koldus és királyfi klasszikus meséjének és az Emberek a Holdban scifijének egy komor steampunk világba helyezett kémfilm feldolgozása, ahol nincs egyértelmű jó vagy rossz, csak egy csomó ellenérdekelt fél, akik mind a hatalmat és ezzel a cavorite feletti ellenőrzést szeretnék megszerezni. Persze mindenki különböző cél érdekében, és különböző eszközöket bevetve.

Az anime igazi csemege a steampunk rajongóinak, a XX. század eleji gépzajos és szmogos londoni világot Kajiura Yuki hangulatában passzoló zenéje teszi teljessé. Egyszerre izgalmas kémfilm és társadalmi dráma, a 12 része nagyon gyorsan nézeti magát.
Írta: paTKany
paTKany értékelése: 9 (kitűnő)
2018.04.30.
34584 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Princess Principal © Studio 3Hz / Actas

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.