×

Regisztráció

Anime: Omoi, Omoware, Furi, Furare

Omoi, Omoware, Furi, Furare © Sakisaka Io • A-1 Pictures

Omoi, Omoware, Furi, Furare (movie, 2020)

思い、思われ、ふり、ふられ

Love Me, Love Me Not / Love, Be Loved, Leave, Be Left


Hossz: 102 perc
Műfaj: romantikus, dráma, hétköznapi, iskolai élet, shoujo

Rendezte: Kuroyanagi Toshimasa
Eredeti mű: Sakisaka Io
Írta: Yoshida Erika
Karakter dizájn: Yamashita Yuu
Zene: Nomi Yuuji
Stúdió: A-1 Pictures

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Omoi, Omoware, Furi, Furare © Sakisaka Io / A-1 Pictures
A történet négy fiatal körül bonyolódik. Ichihara Yuna tipikus, romantikus lány, aki szerint az első szerelem olyan, mint egy valóra vált álom. Yamamoto Akari létére sokkal földhözragadtabb nézeteket vall a szerelemről. Inui Kazuomi, Akari gyerekkori barátja egy igazi fafej, aki nem érti ezt az egész felhajtást a szerelem körül. Yamamoto Rio pedig egy lányt sem utasít el, amelyik szerelmet vall neki. Persze csak akkor, ha az a lány csinos. A történet a négy fiatal első szerelmét, barátságát, valamint felnőtté válását mutatja be.

Bevallom, talán sosem ismerem meg ezt a filmet, ha nincs egy kihívás, amelynek keretein belül megtekintettem. Egy igazi kis romantikus shoujo film, amely Sakisaka Io azonos című mangájából készült. A mangakát egyébként szerintem sokan ismerik az Ao Haru Ride manga és a belőle készült adaptációk miatt. Nos, ez a mű sem kínál sem többet, sem kevesebbet, mint romantikát, némi drámát, némi nevetést és persze az első szerelem keresését.

Az első szerelem olyan, amin mindenki átesik, ki előbb, ki később. És mindenkiben más érzéseket kelt. Karaktereink közül ketten igazából már túl vannak az első szerelmen, amely végig kíséri a filmet. A másik két karakter pedig még vár a nagy Ő-re, aki majd megjelenik az életében. Nagyon tetszett, hogy bár a karakterek mindegyike totálisan más személyiség, mégis egy igazán jó baráti társaságot alkotnak. Támogatják egymást, ott vannak egymásnak és segítenek a másiknak, ha baj van. Közben pedig szép lassan mindenki megtalálja a párját, ahogy az már lenni szokott. A film nem árul zsákbamacskát, nem kell itt nagy dolgokra gondolni, nincsenek hatalmas meglepetések, ez egy könnyed kikapcsolódást ígérő film, amit minden korosztály tud élvezni. A film nem szól másról, mint négy felső-középiskolás diák első szerelméről, és útkereséséről. A vége persze borítékolható, tele is van sablonokkal, ám ezeket jól használja és abszolút nem érződnek hatásvadásznak. A film ugyan néhol lassúnak tűnik, de én egy fél pillanatig nem unatkoztam. Valamint még egy fontos dolog, hogy a film nem mellőzi teljesen a szülőket. Beleláthatunk két család életébe, és bizony, nem mindig van mindenhol minden rendben. De így még jobban megértjük a karaktereket, a motivációikat, valamint hogy miért történik néhány esemény úgy, ahogy.

A grafika szerintem nagyon szép, illik a történethez, a színek szépek, élénkek, de mégsem rikítóak. A karakterek rajzolása is tetszett, ahogy a hangokat is remekül kiválasztották hozzájuk. A zene is szép, illeszkedik a filmhez. A mangát ugyan még nem olvastam, de egyszer mindenképpen meg fogom tenni, mert érdekel az eredeti történet.

Én azt mondom, hogy aki teheti, nézze meg a filmet! Nyári kikapcsolódásnak maximálisan megfelel nemtől és kortól függetlenül. Nekem bejött, így csak ajánlani tudom.
Írta: GentleRain
GentleRain értékelése: 9 (kitűnő)
2022.10.24.
82957 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Omoi, Omoware, Furi, Furare © Sakisaka Io • A-1 Pictures

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.