×

Regisztráció

Anime: Koikaze

Koikaze © A.C.G.T. / Geneon

Koikaze (TV, 2004)

恋風

Koi Kaze


Hossz: 13 rész
Műfaj: romantikus, dráma, hétköznapi, seinen

Rendezte: Omori Takahiro
Írta: Yoshida Motoi
Zene: Yoshimori Makoto, Takumi Masanori
Stúdió: A.C.G.T., Geneon

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (25 szavazat, átlag: 8.48)
 mestermű: 5
 kitűnő: 8
 nagyon jó: 7
 jó: 4
 megfelelő: 1
 középszerű: 0
 gyenge: 0
 rossz: 0
 nagyon rossz: 0
 legrosszabb: 0
Átlagos értékelés: nagyon jó
Az értékeléshez jelentkezz be.

Koikaze © A.C.G.T. / Geneon
Saeki Koshiro a házasságkötő iroda alkalmazottja, és a magányos, középkorú férfiak tipikus életét éli. Gyerekkorában a szülei elváltak, édesanyja a 12 évvel fiatalabb hugával elköltözött, és azóta nem is látta őket. Koshiro pedig apjával él egy házban. Rossz gyerekkora miatt a párkapcsolatokban sem túl sikeres. Egy nap találkozik egy középiskolás lánnyal, és ez a találkozás különös érzéssel tölti el. Később ismét összefut a lánnyal, és talán maga sem tudja miért, de elhívja a vidámparkba, ahol egy szép napot töltenek el. A fiatal lány, aki még szinte gyerek, új érzéseket ébreszt fel Koshiro törött szívében. Csakhogy az élet néha különös meglepetésekkel szolgál: A lány nem más, mint Kohinata Nanoka, Koshiro húga, aki ezentúl Koshiro-éknál fog lakni, mert az iskolájához apja háza van közelebb.
Így aztán együtt laknak a házban az apjukkal, és próbálják a testvérek életét élni. Csakhogy Koshiro a vágyait nem tudja elrejteni, az aranyos, ártatlan, és ragaszkodó Nanoka mellett az élete félelemmel, kínzó vágyakkal, és bűntudattal van tele. Időközben a felnőttség küszöbén álló Nanoka érzelmei is kezdenek feléledni. Mi lehet a megoldás a két testvér számára?

A sorozat eredetileg 13 részes, de az egyik részt a TV-ben nem mutatták be, így ott 12 részben adták le, a hiányzó részt pedig (ami a 8. lett volna) 7.5-ként kell keresni.
Az animében a karakterek és helyzetek ábrázolása reális, és a történet meglehetősen komoly. Alaposan át lehet érezni Koshiro helyzetét, ahogy vágyaival küzd, próbál elhidegülni a lánytól, majd rá kell jönnie, hogy nem tudja nem észrevenni őt. Olyan dolgokat tesz, melyeket később megbán, és bűntudattal lesz tele, majd attól tart, Nanoka is észreveszi a helyzetet, és megharagszik rá. Nanoka pedig először élvezi az új helyzetet, hogy van egy nagy testvére, de hamarosan észreveszi, hogy a férfi furcsán viselkedik, ő pedig érdekesen érzi magát a közelében. Majd úgy döntenek, hogy külön költöznek, de vajon érdemes-e megvonni maguktól a boldogságot csak azért, mert a véletlen úgy hozta, hogy ők ketten éppen testvérek?

A Koi Kaze érdekes témájú romantikus-drámai anime, reálisan ábrázolt konfliktussal és karakterekkel.
Az animáció, a rajzok nem túl részletesek, általában egyszerűek de esztétikusak, ám néhány kiemelkedően szép jelenet is található a sorozatban.
Ajánlott sorozat mindenkinek, aki nem érzi zavarónak a témáját, és kedveli a hétköznapi-drámai szerelmes történeteket.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2004.11.06.
29896 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Koikaze © A.C.G.T. / Geneon

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.