×

Regisztráció

Anime: Hagane no Renkin Jutsushi

Hagane no Renkin Jutsushi © Arakawa Hiromu • Bones

Hagane no Renkin Jutsushi (TV, 2003)

鋼の錬金術師

Fullmetal Alchemist


Hossz: 51 rész
Műfaj: akció, vígjáték, dráma, kaland, shounen

Rendezte: Mizushima Seiji
Eredeti mű: Arakawa Hiromu
Írta: Yamatoya Akatsuki, Ishikawa Jun, Takayama Katsuhiko, Takahashi Natsuko, Aikawa Shou
Karakter dizájn: Ito Yoshiyuki
Zene: Oshima Michiru
Stúdió: Bones

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Gekijouban Hagane no Renkinjutsushi - Shanbara wo Yuku Mono (movie, 2005)

Értékelések: (230 szavazat, átlag: 9.31, #7) részletek

Hagane no Renkin Jutsushi © Arakawa Hiromu / Bones
Egyenértékű csere. Ez az alkímia fő törvénye. Az egyetlen tiltott dolog pedig az ember feltámasztása. De két fiatal alkimista, Edward és Alphonse Elric mégis megszegte a törvényt, amikor megpróbálták feltámasztani elhunyt édesanyjukat. A próbálkozás kudarcba fulladt. Alphonse egész testét, Edward pedig a bal lábát veszítette el az próbálkozás során. Az anyag amit felajánlottak, nem volt elég. De Edward a jobb kezét feláldozva, testvére lelkét "rögzítette" egy régi páncélba, ő maga pedig mechanikus kart és lábat kapott, és eltervezték, hogy mind a ketten Állami Alkimisták lesznek, és minden tudásukkal azon lesznek, hogy a testüket visszaállítsák az eredeti állapotba. Így a legendás kő nyomába erednek, mely az alkímia törvényeit figyelmen kívül hagyva mindenre képes.
Ez a kő a Bölcsek köve, melyről senki sem tudja, hogy létezik-e, vagy csak mese. Az út, amíg az igazságot kiderítik, nagyon hosszú és kalandos. Szomorú, és néhol vidám. Ez egy olyan varázslatos és nagyszerű történet, ami magába szív, és nem ereszt...

Mást nem is mondhatnék a bevezető után, mint hogy a Fullmetal Alchemist egy remek anime, amit mindenkinek csak ajánlani lehet. De nem minden korosztálynak, de nem is feltétlenül csak felnőtteknek. De egyértelmű, hogy 14 év alatt senkit nem mernék a sorozat elé leültetni. Először is azért, mert néhol nagyon véres és brutális, másodszorra pedig azért, mert egy-két jelenet a sorozatban rettentően megrázó. De ezek az elemek csak mélyebbé és komolyabbá teszik a történetet.
Gondolom most mindenki arra gondol, hogy egy teljesen komoly sorozattal van dolgunk. Hát nem. A Fullmetal Alchemist-ben ahány szomorú és megrázó rész van, legalább annyi vicces is. Így nekem személy szerint egy másodperc sem tűnt a sorozatban időhúzásnak. Erre a kiemelkedően fordulatos, szövevényes és izgalmas történet nem is ad lehetőséget szerencsére. Egy igazi elsőosztályú történettel van dolgunk.

Az animáció remek lett és élvezetes. A karakterek minden helyzetben kellően és részletesen kidolgozottak. A színek csodálatosak, ahol kell élénkek, ahol kell, fakóak és mély tónusúak.
A hangokra sem lehet panasz, mert a szinkronszínészek remek munkát végeztek, és az effektek is elsőosztályúak.

A végére pedig csak annyit tudnék mondani, aki teheti nézze meg, hiba lenne kihagyni.
Írta: Tryst
Tryst értékelése: 10 (mestermű)
2005.01.15.
55396 olvasás

Ismertető értékelése:
4.29 (jó), 7 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Hagane no Renkin Jutsushi © Arakawa Hiromu • Bones

Hozzászólások:
Legjobb! Abszolút No.1 animém az egész világon!
#5 | 2022.07.08. | írta: GentleRain
LEGJOBB
#4 | 2018.05.23. | írta: Karin chan
Ez az anime nagyon király!! Van benne akció ,humor ,dráma minden ami jó!
#3 | 2018.01.30. | írta: Annachan
Imádom, az egyik abszolút kedvenc animém. Hogy eltértek a mangától? Engem nem érdekel, mert mind a mangát, mind az animét egyformán szeretem. Remek karakterek, ütős történet, és persze jó nagy adag mondanivaló. Ennyi nekem elég is. :)
#2 | 2017.07.02. | írta: Andro
Személy szerint, hátrány, hogy annyira eltértek a mangától, de az anime így is remek. Kiváló karakterek, kiváló zene, kiváló történet és remek seiyuu-k.
#1 | 2011.09.03. | írta: Andro
Hozzászólás írásához jelentkezz be.