×

Regisztráció

Anime: Great Teacher Onizuka

Great Teacher Onizuka © Tohru Fujisawa • Studio Pierrot

Great Teacher Onizuka (TV, 2000)

グレート・ティーチャー・オニヅカ

Hossz: 43 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, hétköznapi, iskolai élet, shounen

Rendezte: Noriyuki Abe, Naoyasu Hanyu
Eredeti mű: Tohru Fujisawa
Írta: Masashi Sogo, Yoshiyuki Suga
Karakter dizájn: Koichi Usami
Zene: Yusuke Homma
Stúdió: Studio Pierrot

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (101 szavazat, átlag: 9.40, #3) részletek

Great Teacher Onizuka © Tohru Fujisawa / Studio Pierrot
A Great Teacher Onizuka (GTO) Tohru Fujisawa Shounan Jun'ai Gumi című mangájának anime folytatása, de önmagában, az első manga sorozat ismerete nélkül is megállja a helyét.

Onizuka Eikichi egy mindenki által rettegett, legendás motoros banda feje volt, ám évekkel a történet kezdete elött Tokyo-ba költözött legjobb barátjával, Ryuji Danma-val. Elvégzett egy kevésbé erős iskolát, és mindenki őszinte döbbenésére elhatározta, hogy tanár lesz. De nem is akármilyen tanár... hanem a legjobb japánban.
Ez a sorozat alapja, ebből az egy ártatlan gondolatból kapunk egy 43 részen keresztül tartó, eszméletlen konfliktusokban gazdag animét. Ez mondjuk nem is meglepő, figyelembe véve Onizuka múltját, és úgy egyáltalában életstílusát, hiszen tökéletes ellentéte azoknak a tanároknak, akiket mi valaha láthattunk. Onizukának minden nap meg kell küzdenie a kollégáival, és a diákjaival egyaránt hogy nehezen megszerzett tanári állását meg is tartsa, és hogy bebizonyítsa magáról hogy igenis képes rendesen végezni a dolgát.
Megvannak az egyéni tanítási módszerei, amit néhányan nagyon rossz szemmel néznek. (Ezen kívül néha eléggé feltünően hajkurássza a lányokat, mivel a tanításon kívül az a legfontosabb célja hogy barátnőt szerezzen magának.) Onizukának ugyanúgy ahogy rengeteg barátja, rengeteg ellensége is van az iskolában ahol tanít, ezek okozzák a mindennapos konfliktusait, amiket mindíg sajátságos módon old meg. Egy szó mint száz, Onizuka egyáltalán nem egy átlatos tanár, és az ő egyáltalán nem átlagos napjairól szól ez a sorozat.
Néha olyan lehetetlenül sok és komoly problémája van egyszerre, hogy a nézőt komoly szinten fáraszthatja hogy már soha nem lesz béke ebben a történetben, de ez az anime pont arról szól, hogy teljesen mindegy, milyen elégedett vagy magaddal hogy megoldottál valamit, másnap megint másféle bajba kerülsz.

Én már rengeteg animét láttam, de a GTO az első számú kedvencem lett. A 43 rész tömve van izgalommal, és humorral, és még én is, aki lusta vagyok 1-nél több részt megnézni egyszerre, 10-esével néztem a GTO epizódokat.
Onizuka megoldásai a nehezebbnél nehezebb problémákra, a tanári önfeláldozása, és az egész karaktere lenyügözött... sajnos lehetetlen hogy a valóban létezzen egy ilyen ember, de az biztos hogy hogyha létezne, tényleg ő lenne a leges-legjobb tanár.

Majdnem mindenkinek ajánlhatom ezt az animét, aki önfeledt szórakozásra vágyik. De aki jobban szereti a kevésbé feszült hangulatot, és a végére teljesen elsimított történetet, annak lehet hogy meg kellene kímélnie magát a GTO-tól, bár tény, hogy ez nagy hiba lenne. Ezen kívül sok mindent nem lehet mondani, elvégre dícséretből is megárt a sok, de nekem elhihetitek, hogy ez egy minden tekintetben 100%-os, zseniális anime. És végülis, ez a lényeg!
Írta: Anne Freaks
Anne Freaks értékelése: 10 (mestermű)
2005.04.23.
55487 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 5 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Great Teacher Onizuka © Tohru Fujisawa • Studio Pierrot

Hozzászólások:
Anno is utáltam, de az adaptációkat szerettem az animéből. De az anime számomra rettentően gyenge, tele irritáló karakterekkel.
#2 | 2022.07.12. | írta: GentleRain
A GTO egy nagyon szerethető anime. Tele érdekes karakterekkel, komikus szituációkkal és nagyszerű főszereplővel. A sorozat első harmada nagyon szórakoztató, a közepén éreztem egy kis leülést, az utolsó harmad viszont újra piedesztálra emelte az animét. Az utolsó két rész, kicsit komor lett, főleg az azt megelőző részekhez képest. És bevallom nem igazán tetszett. Persze ehhez az is közrejátszik, hogy nagyon sajnálom, hogy vége. Jó lett volna nézni még legalább ennyi részt. Illetve pár történésnek a következményét megnézni, hogy a szereplők miként dolgozzák fel a történteket, hogyan halad tovább az életük. Mivel nem mai sorozat, ezért sajnos úgy néz ki, nem folytatják. Aki nem látta feltétlenül tegyen egy próbát, az első pár rész alatt kiderül tetszik-e neki. Nagyon kedves, jó hangulatú anime.
#1 | 2010.10.21. | írta: Wayne Gace
Hozzászólás írásához jelentkezz be.