×

Regisztráció

Anime: DearS

DearS © Peach-Pit • Doumu / Genco / Bandai Visual

DearS (TV, 2004)

ディアーズ

Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, sci-fi, shounen

Rendezte: Akira Suzuki
Eredeti mű: Peach-Pit
Írta: Yoshioka Takao
Karakter dizájn: Ochi Shinji
Zene: Hasegawa Tomoki
Stúdió: Doumu, Genco, Bandai Visual

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (84 szavazat, átlag: 8.79) részletek

DearS © Peach-Pit / Doumu / Genco / Bandai Visual
Egy éve már annak, hogy a földre zuhant az űrhajójuk Tokióba. Azóta már beilleszkedtek, az emberek örömmel fogadták őket. Ők azok a csodálatos "lények", akik magukat csak DearS-nek hívják.
Ikuhara Takeya egy normális iskolás srác, azzal a különbséggel, hogy valamiért nem kedveli a DearS-eket. Takeya egyedül él egy kis lakásban, és az egyetlen személy aki törődik valamennyire vele az Neneko, aki a házmester lánya és Takeya gyerekkori jóbarátja. Egyik nap hazafelé tartva meglát egy lányt, akin csak egy hatalmas lepedő van. Ott akarja hagyni a lányt, ám pár pillanat múlva egy kamion majdnem elüti, s Takeya-nak épp hogy csak sikerül megmentenie. Takeya hamarosan rájön, hogy a lány egy DearS. Furcsamód a lány kezetcsókol neki, majd nekiesik a srácnak és megcsókolja, végül elájul. Takeya-nak nem marad más döntése, nem hagyhatja ott őt, magával kell vinnie.
Furcsa mód a lány képtelen beszélni, és szinte semmit nem tud. Takeya alaposan elgondolkozik ezen, hisz mindenki úgy tudja, hogy a DearS-ek nagyon okosak, s gyorsan tanulnak. Ren (így nevezi el a lányt) helyett a gyomra beszél. Takeya nagy megkönnyebbülésére a lánynak semmi baja, csak éhes volt. Takeya megosztja vele egyetlen ehető ételét, amit az osztálytársától kapott még aznap, egy pornóvideóért cserébe. (Takeya egy videókölcsönzőben dolgozik.) A lányt a ruhásszekrényébe pakolja, és ott szállásolja el, míg nem sikerül tőle valahogy megszabadulnia. A lány azonban nem nagyon akar távozni, tulajdonképpen nincs is hová mennie. Ott marad Takeya-val, és próbálja végzni neki a házimunkát, ami az elején még több gondot okoz, mint hasznot...
És ráadásul Takeya-t valamiért állandóan "Gazdám"-nak hívja, ami iszonyatosan zavarja srácot.
Takeya legnagyobb "örömére" Neneko rájön, hogy egy DearS-t rejteget a srác otthon. A srácot sorra kínozzák a kényelmetlenebbnél kényelmetlenebb helyzetek, Ren tudatlansága miatt. Ám szépen lassan megtanítják a lányt beszélni, öltözködni, fürdeni, és egyéb "hasznos" dolgokra, és természetesen ezek nem mindig mennek úgy, ahogy azt Takeya elképzelte. Telnek - múlnak a napok, és Takeya szépen lassan egyre jobban hozzászokik Ren-hez.
És megindul a történet, melyben kiderül Ren titka, megjelenik Ren riválisa/barátja, aki szintén egy DearS, megtudjuk a DearS-ek létezésének valódi célját, és kialakul a Takeya s Ren közti furcsa kapcsolat.

Mivel ez egy 2004-es anime, ezért a grafikája természetesen gyönyörű. Az összes DearS nagyon cuki, és a többi karakter is nagyon szépen van megrajzolva. A zenék egyszerűen kitűnőek (főleg az Intro és az Ending), hogy a hangokról ne is beszéljek.
A karakterek között csak ritkán találunk szokásos anime jellemeket. Mint minden animében, van pár elég extrém karakter, (pl. Takeya tanára aki nimfomániás, barátja, aki meg DearS mániákus és pornófilmeken él :D), de ezek nagyon jól illeszkednek a történetbe, és felemelik a hangulatot.

Nekem nagyon tetszett az anime, főleg azért, mert nem zárják le az összes szálat benne, és nyitva marad pár kérdés. Mindenkinek ajánlani tudom, aki nevetni szeretne és elmúlt 16 éves... :D
Írta: Nilu
Nilu értékelése: 9 (kitűnő)
2005.05.19.
34484 olvasás

Ismertető értékelése:
4.25 (jó), 4 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

DearS © Peach-Pit • Doumu / Genco / Bandai Visual

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.