×

Regisztráció

Anime: Hotori - Tada Saiwai wo Koinegau

Hotori - Tada Saiwai wo Koinegau © Sunrise

Hotori - Tada Saiwai wo Koinegau (OVA, 2005)

ほとり~たださいわいを希う

Hossz: 40 perc
Műfaj: dráma, sci-fi

Rendezte: Anno Takashi
Írta: Konparu Tomoko
Karakter dizájn: Yamashita Shinichi
Stúdió: Sunrise

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (10 szavazat, átlag: 8.10) részletek

Hotori - Tada Saiwai wo Koinegau © Sunrise
A nem túl távoli jövőben lehetőség nyílik arra, hogy az emberekre megszólalásig hasonlító robotok létezzenek, emberi személyiséggel felruházva. Suzu is egy ilyen robot, akit azért hoztak létre, hogy egy halott fiú üresen tátongó helyét töltse be a szülők szívében. Suzu elméjébe apránként töltik bele Ogura Ryou személyiségét és emlékeit, kórházi felügyelet alatt.
Egy nap Suzu a kórház egyik épületében hozzá hasonló korú lánnyal találkozik. A lány neve Hotori, és súlyos beteg, ennek következtében lassan minden emlékét elveszíti. A fiú, akinek elméjét mesterséges emlékekkel töltik fel, és a lány, aki eközben saját emlékeit örökre elveszíti, különös barátságot kötnek.

A rövid anime Miyazaki Maya története alapján készült, mely a 2004-es Animax Awards fődíját nyerte el. Ötletes sci-fi történet, melynek központi kérdése az embert utánzó robot saját énjének konfliktusa a beletáplált ember személyiségével. Ez a konfliktus Hotori, az emberi szereplő drámai sorsával párhuzamosan bontakozik ki. Bár a megvalósítás nem mindenhol érződik teljesen kiforrottnak, a történet ötletessége és a reális szereplők mindenképpen pozitívumként említendők. A történet kiegyensúlyozott, rövidsége ellenére jól kihasználja a 40 perces formátumot.
Ideális választás azoknak, akik kedvelik az akciómentes sci-fi és a dráma keverékét.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2006.03.28.
29297 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Hotori - Tada Saiwai wo Koinegau © Sunrise

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.