×

Regisztráció

Anime: Elf wo Karu Monotachi

Elf wo Karu Monotachi © Yagami Yu • Amuse / Group TAC / Media Works

Elf wo Karu Monotachi (TV, 1996)

エルフを狩るモノたち

Those Who Hunt Elves


Hossz: 12 rész
Műfaj: akció, vígjáték, fantasy, kaland, shounen

Rendezte: Katayama Kazuyoshi
Eredeti mű: Yagami Yu
Írta: Amiya Masaharu
Karakter dizájn: Gotoh Keiji
Zene: Tsutsumi Hideki
Stúdió: Amuse, Group TAC, Media Works

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (22 szavazat, átlag: 7.68) részletek

Elf wo Karu Monotachi © Yagami Yu / Amuse / Group TAC / Media Works
A történet kezdetével belecsöppenünk egy világba, ami tele van mágiával. Ugyanez történt főhőseinkkel is. Nem tudjuk még pontosan, hogy hogyan kerültek oda és ők sem. Céljuk az, hogy visszakerüljenek a valódi a világba, de ez nem olyan egyszerű...
A három emeber és egy tank, ami eredetileg a mi világunkból származik egy varázslat segítségével kerülhet ide vissza. Ebben a legnagyobb erejű elf van segítségükre: Celcia. Azonban ő is tehetetlen az ősi varázslat nélkül, ami 5 részre szakadt és öt különböző elf bőrén található. Pontosan ebből származik a legnagyobb gondjuk, hiszen nem tudják, kiken, és hol vannak a varázslat darabkák, ezért le kell vetkőztetniük mindegyiküket, aki az utjukba kerül.
Junpei, aki a karate mestere (és meglehetősen erős is), ezt puszta erővel szereti megtenni. Nem is túl népszerű érte... Persze bele van esve egy másik fő karakterbe: a gyönyörű Airibe, aki egy oszkárdíjas színésznő és mellesleg a csapat esze. Ő különböző fortélyokkal próbálja rábírni az elfeket a vetkőzésre, de ezek vagy meghiúsulnak, vagy később fölöslegesnek bizonyulnak (de nem az ő hibájából). A negyedik főszereplő pedig Ritsuko, aki a fegyverekhez ért és a tankot kezeli. Lényegében ez a csapat a címszereplő (Celciával együtt): Azok, akik elfekre vadásznak (vagyis a meztelen testükre :)). Miköben ezt teszik, nagyon sokat segítenek is az arra élő embereknek. Kalózokat és csontvázsereget győznek le, és ezen végig nevetünk. És cserébe álltalában csak egy kis vetkőzést kérnek...

A történet nem túl mélyreható, de remek kikapcsolódást nyújthat azoknak is, akik a komolyabb hangvételű animeket szeretik. Ezt remek humorával éri el. Kicsit szókimondó, szóval káromkodást is hallhatunk benne bőven, de nem akad fent rajta az ember, csak nevet.
Nekem nagyon tetszett a régi stílusú rajzolása, ami egy kicsit a Dragonball-éra emlékeztet, de ez érthető is ha megnézzük, hogy 1996-ban csinálták.

Összefoglalva tehát mindenkinek tudom ajánlani ezt az animét, mert nem túl hosszú ahhoz, hogy az ember megunja a poénokat és ha nagyon tetszene, akkor ott van a második sorozat ;)
Írta: adios
adios értékelése: 7 (jó)
2006.04.01.
55469 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Elf wo Karu Monotachi © Yagami Yu • Amuse / Group TAC / Media Works

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.