×

Regisztráció

Anime: Rayearth

Rayearth © CLAMP • Kodansha / Polygram Japan / TMS-Kyokuchi

Rayearth (OVA, 1997)

レイアース

Hossz: 3 x 45 perc
Műfaj: akció, fantasy, kaland, mecha, természetfeletti, magical-girl

Rendezte: Motonaga Keitaro, Hirano Toshiki
Eredeti mű: CLAMP
Írta: Nakamura Manabu
Karakter dizájn: Mokona Apapa, Kadonosono Megumi
Zene: Sahashi Toshihiko
Stúdió: Kodansha, Polygram Japan, TMS-Kyokuchi

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Mahou Kishi Rayearth (TV, 1994)

Értékelések: (5 szavazat, átlag: 7.80) részletek

Rayearth © CLAMP / Kodansha / Polygram Japan / TMS-Kyokuchi
Hikaru, Umi és Fuu a középiskola végéhez értek. Családjaik mind a hármuknak más-más jövőt képzeltek el, és félő, hogy hosszú ideig nem fognak találkozni, mivel a költözés veszélye fenyegeti a hosszú évek ismeretségét. A legenda szerint az iskola kertjében lévő cseresznyefa alatt az ember egy kívánsága teljesül, így mind a hárman egy héttel az iskola befejezése előtt azt kérik a fa szellemétől, hogy örökre együtt maradjanak. Mit ad a sors, Hikaru egy furcsa lényt lát lepottyanni a fáról, majd nem sokkal később a városban is találkozik vele. Pillanatokkal később az idő megáll, Hikaru másik dimenzióba lép, ahol saját szellemének őrzője szólítja meg. Közli vele, hogy eljött az idő kettejük találkozására, képességeit átadja a lánynak, majd Tokió fölé repíti, ahol Hikaru egy varázslót vesz észre a Tokiói adótorony tetején.
A lány mit sem tudva az egészről, csodálkozva veszi észre, hogy a varázsló tudja, hogy ő is ott van. Hirtelen mások is megjelennek különleges varázserőkkel, az ismeretlen fiú kétségbeesésében megállítja az időt az egész világon. A három lányon, és egy másik világ lakóin kívül mindenki eltűnik. Kiderül, hogy háború veszélye fenyeget, egy másik dimenzióban élő nép akarja a Földet elpusztítani, ám nem mindenki ért egyet ezzel a gondolattal még a másik világban sem. Éppen azért jött e világra a varázsló, Clef, akivel Hikaru találkozott Tokió felett. Hikaru, Umi és Fuu kiválasztottak lettek, szellemük őrzői felébredtek, mivel ők kérték, hogy örökre együtt maradjanak. A fa szelleme pedig teljesítette kívánságukat.

A Rayearth a Magical Knight Rayearth TV sorozat egy újragondolt változata 3 OVA epizódban. Bár 1997-es kiadásról van, ami nem mai alkotás, de higyjétek el, ez az a sorozat, amiért sokan anime rajongók lettünk. A rajzok, a színek, a csaták megrajzolása, a karakter dizájn, a legapróbb részletekre kimenő tervezés, mind-mind könnyeket csalhat a szemünkbe. Meseszép, ha nem is a sztoriért, de ezekért érdemes megnézni. Pluszban hozzá kell tenni, hogy bárkinek az igényét ki tudja elégíteni, hiszen van benne egy kis magical girl, egy kis mecha, csipetnyi fantasy, hozzáadva egy maréknyi bishounent, valamint megszórva egy pici dark érzéssel. A csatajelenetek a műfaj legszebb pillanatait idézik. Bár nem láttam a sorozatot, nyugodtan merem állítani, hogy annak hiányában is bele lehet vágni eme remekmű megnézésébe.
Az a kevés hiba, ami megtalálható, picit döcögőssé teszik a nézést. A túl sok szereplő mozgatása jól van megoldva, mégis labilissá válik szerepeltetésük, egyáltalán semmilyen, vagy kevés információt tudunk meg róluk. A három főszereplő lány nem kap elég időt, ráadásul hármójuk múltja is picit homályban marad, ezért a felszínesség határát súrolja időnként. Eme apróbb hibák ellenére a sztori jól adagolt, kellően mutatja be az újabb és újabb szereplőket. Nagyon ötletesek a mecha tervek, valamint a lányok szellem őrzői is érdekesek. Itt-ott becsúszik egy kis durva akció jelenet, valamint vér is folyik, persze nem nagy mennyiségben, de azért vigyázzunk, kinek ajánljuk a történetet.
Aki mindenképpen szeretne gyönyörködni a még kézzel rajzolt anime korszakban, annak kötelezően ajánlom. Aki pedig a fentebb felsorolt valamelyik műfaj kedvelője, az próbáljon meg 3x45 percet szakítani rá az idejéből, mert megéri.
Írta: Ridley44Lev
Ridley44Lev értékelése: 10 (mestermű)
2006.07.25.
26787 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Rayearth © CLAMP • Kodansha / Polygram Japan / TMS-Kyokuchi

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.