×

Regisztráció

Anime: Boku wa Imouto ni Koi wo Suru

Boku wa Imouto ni Koi wo Suru © Aoki Kotomi • Shogakukan / Vega Entertainment / ZOOM Enterprise

Boku wa Imouto ni Koi wo Suru (OVA, 2005)

僕は妹に恋をする シークレット・ス

Hossz: 50 perc
Műfaj: romantikus, dráma

Rendezte: Nishimoto Mayumi
Eredeti mű: Aoki Kotomi
Írta: Machida Doko
Karakter dizájn: Nishimoto Mayumi
Zene: Ueda Susumu
Stúdió: Shogakukan, Vega Entertainment, ZOOM Enterprise

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (52 szavazat, átlag: 7.63) részletek

Boku wa Imouto ni Koi wo Suru © Aoki Kotomi / Shogakukan / Vega Entertainment / ZOOM Enterprise
Iku, és fiú ikertestvére, Yori kicsi koruk óta nagyon szeretik egymást. Természetesen mindketten ugyanabba a középiskolába járnak. De Yori viselkedése kezd megváltozni: Iku úgy érzi, nem törődik már vele annyit szeretett testvére, alig beszélnek, Yori mintha szándékosan kerülné őt, és ráadásul többször nagyon is goromba a lánnyal. Iku kétségbe esik, nem érti, miért gyűlöli őt a testvére. Ám a valóság egészen más: Yori kis kora óta nem testvéreként, hanem szerelmeként tekint a lányra. Ahogy felnőtté válnak, vonzódása egyre erősebb és gyötrelmesebb. Mivel közös szobát osztanak meg ketten, Yori számára a helyzet kezd elviselhetetlenné válni, álmatlan éjszakákon át gyötrődik magában. Aztán egy veszekedés alkalmával kibukik az igazság. Iku bármit megtenne, hogy ne gyűlölje testvére, és hajlandó a szerelme lenni. De valóban tudja-e Yorit férfiként szeretni, és nem csupán testvérként? És mi lesz a vége ennek a tiltott kapcsolatnak, melyet mindenki elől titkolniuk kell?

Ahogy látszik, az 50 perces OVA meglehetősen merész témát választott, melynek kibontakoztatására ráadásul igen kevésnek bizonyul az idő, már csak azért is, mert egy 8 kötetes manga alapján készült. Eleinte Yori kellemetlen helyzete áll a középpontban, majd később magával az incesztus tabutémájával kapcsolatos kérdéseket feszeget az anime. Belső dialógusokkal talán jobban el lehetett volna mélyíteni a karaktereket, így azonban csak a cselekedeteik és beszélgetéseik alapján ismerhetjük meg gondolataikat. Egyértelműen érezhető, hogy főszereplőink nagyon fiatalok, ami mégjobban fokozza a téma kényelmetlenségét. A meglehetősen irreális alapötlet ellenére a szereplők fiatal életkoruknak megfelelően viselkednek: Yori időnként eléggé erőszakos, Iku pedig infantilis és határozatlan, vagyis mindketten kifejezetten éretlenek bármiféle kapcsolathoz, nemhogy felnőtt szerelmi viszonyhoz.
Az OVA légköre alapvetően drámai, sok könnyel, gyötrődéssel, kétségekkel kell megküzdenie főhőseinknek ebben a furcsa helyzetben. A nem teljesen lezárt, de egészen jól megoldott befejezés pozitívumként említhető. Mindent összevetve az anime a témát kicsit felszínesen és irreális tálalásban mutatja be.
Ami a külső megjelenést illeti, a karakterek helyenként furcsán néznek ki, de egyébként szépen kidolgozott helyszínek és pasztellszerű színek jellemzik az animét.

A Boku wa Imouto ni Koi wo Suru közel sem tökéletes, de mindenképpen érdekesnek mondható anime. Azon nézők figyelmébe ajánlom, akik szeretnének megnézni egy rövid, érzelmes, romantikus drámát szokatlan témaválasztással, és nem zavarja őket az incesztus téma, mely ráadásul helyenként szexuális tartalmú utalásokat, jeleneteket is tartalmaz. Noha teljesen nyílt ábrázolásról nincs szó, azért 16 év alattiak figyelmébe nem ajánlom ezt az animét.

Aki esetleg hosszabb sorozatot szeretne hasonló témában, jobban kidolgozott karakterekkel, erősebb, reálisabb történettel, annak személy szerint inkább a Koi Kaze című sorozatot ajánlanám.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 5 (középszerű)
2006.08.16.
34321 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Boku wa Imouto ni Koi wo Suru © Aoki Kotomi • Shogakukan / Vega Entertainment / ZOOM Enterprise

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.