×

Regisztráció

Anime: Kishin Houkou Demonbane

Kishin Houkou Demonbane © Viewworks

Kishin Houkou Demonbane (TV, 2006)

機神咆吼デモンベイン

Demonbane


Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, fantasy, mecha, természetfeletti

Rendezte: Masuo Shoichi
Írta: Kuroda Yousuke
Karakter dizájn: Hashimoto Hideki, Sakurai Masaaki
Zene: ZIZZ Studio
Stúdió: Viewworks

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (11 szavazat, átlag: 5.82) részletek

Kishin Houkou Demonbane © Viewworks
A történet egy olyan világban játszódik, ahol a mágia éppoly magas szintre fejlődött, mint a technika. Arkham Cityben virágzik a varázslat, ám eme virágzást beárnyékolja a Black Lodge nevű, gonosz mágusokból és csatlósaikból álló szervezet önkényuralmi elnyomása. A szervezet élén minden idők legnagyobb és legsötétebb mágusa, Terion áll, akinek kénye-kedvétől függ a város mindenkori békéje.

A történet főszereplője Kurou Daijuuji (egyes fordításokban: Kuro Daimonji), az ifjú, ám őszinte sajnálatára meglehetős anyagi gondokkal küzdő detektív. Egy napon furcsa ajánlatot kap a város egyik befolyásos vállalata, a Hado Pénzügyi Csoport vezetőjétől. Feladata nem más, mint a nagyhatalmú varázskönyv, a „Necronomicon” megszerezése, lehetőleg még a Black Lodge előtt. Kurou mivel igencsak szereti életét, egyből visszautasítja az ajánlatot, ám az előlegként felkínált bőröndnyi pénz rögtön elnyomja egészséges élniakarását ^^.
Legnagyobb döbbenetére az ügy igencsak hamar megoldódik, mikoris szó szerint ölébe pottyan a keresett varázskönyv. A „Necronomicon” néven ismert hatalmas erejű tárgy egy cserfes, nagyszájú lány képében esik hősünk karjaiba, és Al Azif néven mutatkozik be. Korou nem sokáig örülhet szerencséjének, hiszen a lányt pillanatokon belül követik a Black Lodge fegyveresei is, és igencsak elszántan követelik maguknak a könyvet.
Al Azif, hogy saját bőrét mentse „szerződést köt” Korouval (annak megkérdezése nélkül), megosztva nagyerejű mágiáját a kissé szerencsétlen férfivel. Az így megszülető mágus szembeszáll az őket üldöző szervezettel, végleg feketelistára téve magát náluk. Korou és Al harcaik során mégegy segítőtársat kapnak „Demonbane”, a Hado Vállalat által épített hatalmas mágikus robot (Deus Machina) képében.

Ezzel megkezdődik a háború a Black Lodge és a Hado Vállalat között, melynek tétje immáron nemcsak egy parancsolgató, mások idegeire menő varázskönyv, hanem immáron az egész város, sőt az emberiség jövője.

Mágia mecha ellen, mecha mecha ellen.

Vajon a különleges mágiában van az igazi erő, vagy abban, hogy veszteségünk biztos tudatában felállunk és bátran tovább küzdünk?

Izgalmas, csöppnyi romantikával fűszerezett történet, remek képi-és hangi megjelenítéssel és számos H.P. Lovecraft regényeire történő utalással.
Írta: Lionela
Lionela értékelése: 9 (kitűnő)
2006.10.25.
27987 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kishin Houkou Demonbane © Viewworks

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.