×

Regisztráció

Anime: To Heart - Remember my memories

To Heart - Remember my memories © Aquaplus • AIC A.S.T.A. / Oriental Light and Magic

To Heart - Remember my memories (TV, 2004)

トゥハート ~remember my memories~

Hossz: 13 rész
Műfaj: romantikus, dráma, iskolai élet, sci-fi, visual novel

Rendezte: Motonaga Keitaro
Eredeti mű: Aquaplus
Írta: Kanou Kiichi
Karakter dizájn: Hirayama Madoka
Zene: Nagaoka Seikou
Stúdió: AIC A.S.T.A., Oriental Light and Magic

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
To Heart (TV, 1999)

Értékelések: (8 szavazat, átlag: 7.00) részletek

To Heart - Remember my memories © Aquaplus / AIC A.S.T.A. / Oriental Light and Magic
A sorozat nem sokkal az előző vége után játszódik. Hiroyuki, és barátai utolsó évüket töltik a középiskolában, miután Multi tesztelése befejeződött, és visszament a laboratóriumba. Életük visszatért korábbi menetébe, Hiroyuki még mindig képtelen felkelni reggelente (meg tudom érteni), Lemmy is ugyanolyan dinka, mint egy évvel korábban, túl sok minden tehát nem változott. Habár, néhány dolog azért igen. Shiho-chan megpróbálja felhívni Hiroyuki figyelmét, hogy ők még növésben vannak, barátja, Masashi sportolói karriert tervezget, másszóval a legtöbben már gondolnak a jövőjükre. :-) Ebbe a jókedvű légkörbe érkezik vissza Multi, ám mindenki döbbenetére ő már nem az a Multi, akit korábban ismertek...
Az első ijedtség után Hiroyuki, és a többiek elhatározzák, hogy megpróbálnak valahogy segíteni barátjukon, de közben tengernyi egyéb teendővel is meg kell birkózniuk. El kell dönteniük, hol szeretnének később továbbtanulni, készülni az előttük álló akadályokra, de a szerelmi szálak sem egyszerűek, okozva ezzel örömet, és bánatot egyaránt. Mindenkinek megvan a maga helye ebben a történetben, de az igazi bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor Multi vusszajön, és Hiroyuki-t megkérik, hogy segítsen Multinak visszatérni korábbi önmagához... bár lehet, hogy nagyobb ennek az ára, mint azt gondolná.
A szereplőgárda nem sokat változott a To Heart óta. Most is köztük üdvözölhetjük Fujita Hiroyuki-t, aki még mindig bizonytalan az Akari iránti érzéseiben, Kamigishi Akari viszont még mindig ugyanúgy szereti, mint korábban (csak nem vallja be).
Nagaoka Shiho sem nagyon változott, most is olyan... valahogy nehéz röviden meghatározni, milyen. Mindenbe beleüti az orrát, kicsit beképzelt, de egyébként rendes lány. :-)
Hiroyuki barátja, Masashi szintén itt van, őt viszont már a jövő nagy futballtehetségei között kezdik számontartani. Az a fajta szerény, csendes fiú, akit (szinte) mindenki kedvel.
Kurusagawa Ayaka, a Multival foglalkozó csoport egyik tagjaként, mellesleg a küzdősportok egyik legjobbjaként tevékenykedik, bár a testvérével, Serika-val továbbra is érdekes párost alkotnak.

A sorozat kivitelezése most is jó lett. Az opening, az ending most is szép, bár az előzőé jobb volt, főleg az openingje. A zenére amúgy nincs panasz, a történethez remekül passzoló muzsikát komponáltak össze. A szinkronhangok is ugyanolyan jók, mint korábban, Lemmy-ét mégis ki kell emelni közülük. A hangja, kombinálva a beszédstílusával (gyakran használ angol szavakat/kifejezéseket), és a személyiségével egyszerűen frenetikus hatást kelt, az ő seiyuu-ja mindenképp kiemelkedő. :-)
Az animáció, akárcsak az előző sorozatnál, most is gyönyörű, bár vannak olyan helyszínek, amelyeknél jellegüknél fogva inkább a megfelelő jelzőt lehetne alkalmazni. Ezzel együtt is nagyon szépen néz ki, a látvány tehát nem okoz csalódást. A karakterek dizájnja is jó lett, mondjuk az alkalmazott változtatások mennyiségét figyelembe véve ez várható is volt. Az ő külsejüket is szépen rajzolták meg.

A To Heart-hoz hasonlóan itt is a szereplők érzelmei, érzései játsszák a főszerepet. A történetében nincsenek világmegváltó hősök, sem hatalmas szörnyek, csupán hétköznapi, a korosztályukra jellemző problémákkal küzdő végzős középiskolások. Ettől függetlenül, vagy talán éppen ezért olyan élményt tud nyújtani, amit viszonylag kevés anime. Igaz, az ötlet talán nem teljesen egyedi, de ettől még nagyon szép a történet.
Műfaját tekintve romantika, vígjáték, és dráma jól kiegyensúlyozott keveréke, amelyben mindhárom a megfelelő mennyiségben van jelen. Ehhez hozzájön még egy jó szereplőgárda, és érdekes cselekmény. Az eredmény ezúttal is nagyon jó lett.
Ezt a sorozatot leginkább azoknak ajánlom, akik szeretik az egyszerű, hétköznapi történeteket, szereplőket, az olyan karaktereket, akiknek mindennapi problémákkal, fájdalmakkal, és örömökkel kell szembenézniük. A To Heart - Remember my Memories olyan anime, amit érdemes emiatt megnézni. Akik látták az előző sorozatot, azoknak pedig mindenképp látniuk kell.
Írta: trickypriest
trickypriest értékelése: 8 (nagyon jó)
2007.05.01.
27458 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

To Heart - Remember my memories © Aquaplus • AIC A.S.T.A. / Oriental Light and Magic

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.