×

Regisztráció

Anime: Himiko-Den

Himiko-Den © Oh! great / Maisaka Ko • Group TAC / Studio Muu / Studio Zain

Himiko-Den (TV, 1999)

火魅子伝

Legend of Himiko


Hossz: 12 rész
Műfaj: akció, fantasy, kaland

Rendezte: Tomobuki Ayumi
Eredeti mű: Oh! great, Maisaka Ko
Írta: Kuramoto Sanshiro
Karakter dizájn: Kadonosono Megumi
Zene: Haishima Kuniaki
Stúdió: Group TAC, Studio Muu, Studio Zain

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (10 szavazat, átlag: 8.20) részletek

Himiko-Den © Oh! great / Maisaka Ko / Group TAC / Studio Muu / Studio Zain
A történet Yamatai földjén játszódik, ahol éppen királynő választásra készülnek. Nem is akárki választja ki a királynőt, mint az ország védelmezője, Bokka, a szent tűz. De sajnos nincs idő arra, hogy megtudjuk, ki lesz a kiválasztott, mivel a Kune birodalom éppen akkor a támadja meg az országot. Ezért Bokka szétszórja a királynőjelölteket a világban, és ad erejéből a lányoknak. A hat lány név szerit: Fujina, aki állandóan szakét iszik, Seika, a jósnő, Shina, a táncoslány, Imari, a tehetséges kardos és a két szeleburdi lány, Tadami és Koran.
A Bokka-t a tűz őrzője védi, akinek éppen kislánya születik. A kislányt, aki szintén azért jött a világra, hogy Bokka-t megvédje, Himikonak nevezik el. A Kune Birodalom királyának fia, Shikara betör a szent oltárhoz, és mivel Himiko veszélyt jelent rá, ezért a tűzbe dobja, de Bokka elküldi egy párhuzamos világba, a kislány pedig eltűnik.
Nem sokkal később egy kisfiú, Kutani találja meg a babát, és egy régész család neveli fel. Kutani és Himiko együtt nevelkedtek fel, és most 15 éves középiskolások. Amikor Himiko meg akarja tudni, hol találták meg, Bokka erejével visszakerülnek a Yamatai földjére. Az itt élők már 3 éve próbálják visszaszerezni birodalmukat, és most Kutaniban és Himikoban látják a megoldást, mivel úgy tűnik, Bokka ereje beléjük költözött. De senki sem tudja, milyen gonosz tervet eszelt ki Shikara.
Vajon sikerül-e a yamataiaknak visszaszerezni az országukat? Kutani és Himiko hogyan fog tudni segíteni a felkelésben? A történet végén kiderül.

Szerintem ez egy izgalmas fantasy történet, és ráadásul nem is hosszú. Ez alatt a 12 rész alatt sajnos nem derül ki minden, amit én személy szerint hiányoltam, de ettől függetlenül is teljesen élvezhető a történet. Az animének sajnos nincs folytatása, de ajánlom mindenkinek a mangát, amiből talán mindent megtudhatunk.
Nekem kifejezetten tetszett a zene, főleg az opening (Pure Snow - Yuko Sasaki), szerintem nagyon szép, na és persze a grafikája sem rossz.
Kifejezetten azt tetszett benne, hogy nincs elhúzva a történet, mint pár másik animénél, ahol mondjuk 26 részen keresztül nem történik semmi. Itt egymást követik az események. Jó szórakozást hozzá!
Írta: Mea
Mea értékelése: 8 (nagyon jó)
2007.07.03.
35935 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Himiko-Den © Oh! great / Maisaka Ko • Group TAC / Studio Muu / Studio Zain

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.