×

Regisztráció

Anime: Seto no Hanayome

Seto no Hanayome © Kimura Tahiko • AIC / avex mode / Gonzo

Seto no Hanayome (TV, 2007)

瀬戸の花嫁

Hossz: 26 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, természetfeletti, shounen

Rendezte: Kishi Seiji
Eredeti mű: Kimura Tahiko
Írta: Uezu Makoto
Karakter dizájn: Morita Kazuaki
Zene: Takanashi Yasuharu
Stúdió: AIC, avex mode, Gonzo

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (17 szavazat, átlag: 8.71) részletek

Seto no Hanayome © Kimura Tahiko / AIC / avex mode / Gonzo
Nagasumi Michishiro élete nem mondható túlzottan vidámnak. A szülei folyton úgy tekintenek rá, mint valami hatalmas kudarcra, zseninek sem mondható a tanulásban, a lányoknál sem sikerült érdemi eredményt elérnie, és még az ismerősei is olyanok, hogy bármelyikük kiérdemelné a rendkívüli megnevezést. Tizennégy éve alatt tehát semmi olyan nem történt vele, ami túlzottan boldoggá tette volna, és nem is tűnt úgy számára, hogy ez később változna. Így aztán kilátástalannak tűnő életében az egyetlen kellemesnek ígérkező dolognak egy tengerparti nyaralás látszott a Seto-beltenger vidékére, amit a szülei vettek tervbe, hogy lazíthassanak egy kicsit. Amiről megfeledkeztek, az az, hogy azon a környéken úszni nem éppen veszélytelen vállalkozás, mivel bizonyos szóbeszédek szerint csúnya dolgok történhetnek azokkal, akik olyasmit látnak meg, amit nem kellett volna. Ebből adódóan pedig jó esélyük van rá, hogy a nyaralásuk elég eseménydús lesz.
Seto-beltenger, nyári szünet. Michishio Nagasumi épp egy régóta várt nyári vakációra indult a szüleivel a nagyanyjához, hogy végre pihenhessenek egyet. A vízbe csobbanás után azonban gond akadt, ugyanis begörcsölt a lába, és fulladozni kezdett a parttól távol, de senki nem vette észre. Ahogy egyre csak süllyedt lefelé, az ájulás határán még látott valakit elúszni, aki egy hableányra emlékeztette. A következő, amire emlékszik, hogy egy sziklás úton fekszik, és az apja áll mellette. De a dolgok még nem értek véget. Nagasumi nagyanyja említette, hogy vannak legendák környékbeli sellőkről, és hogy amikor valaki lát egyet, zűrös dolgok történnek utána. És igaza volt, este ugyanis nem túl bizalomgerjesztő alakok jelennek meg a nyaralójuknál, akik elviszik őket egy házba... a tenger fenekén! Ekkor derül ki, hogy mivel a srác látta a főnökük lányát igazi alakjában, ezért a törvényeik szerint egyiküknek meg kellene halnia. Az egyetlen kiút, ha Nagasumi feleségül veszi San-t, mert akkor ő is családtag lesz. És ezzel megkezdődik életének talán legőrültebb szakasza.
San apja ugyanakkor igencsak nehezményezi, hogy a dolgok így alakultak, és bármit megtenne azért, hogy megszabadulhasson a sráctól. Már az első találkozásukkor is megpróbálta őt eltenni láb alól, de Nagasumi hazautazásakor is utánuk megy, hogy szemmel tartsa őket azáltal, hogy a feleségével együtt beáll tanárnak Michishiro iskolájában. De ez csupán előszele annak, ami később rá vár. Időnként érkezik hozzájuk néhány cserediák, hogy feldobják amúgy sem unalmas napjait, de az osztálytársai sem mondhatók átlagosnak. Legyen szó miniatűr testőrről (Maki-chan), aki folyton a bőrére pályázik, holdkóros énekesbálványról (Luna-chan), aki mindent felforgat amerre jár, vagy San apjáról, aki csak utálja őt, a srácnak folyamatos életveszélyes helyzetekben kell helytállnia, ha nem akarja a tenger fenekén végezni. A mindennapi életén kívül azonban más próbát is ki kell állnia, ha tényleg együtt akar maradni San-nal.

A kivitelezésről elmondható, hogy nem akárhogyan sikerült. Az opening egész jó lett, a zenéje tetszetős, a képsorok kellően viccesek, beharangozzák a sorozat hangulatát. Az endingek se rosszak, bár a zenéjük kevésbé érdekes, inkább az animációjuk figyelemreméltó. A sorozatban hallható zenék viszont többnyire jók, a jelenetek látványával együtt nagyon fel tudják dobni a hangulatot.
A szinkronhangokat nagyon eltalálták, főleg Lunáé és Maki-chané válik időnként hihetetlenül nevetségessé, de a többieké is hozza a színvonalat. A sorozat egészére jellemző humor nagyon meglátszik a rajzoláson, mivel legalább háromféle stílus keveredik, vagy váltja egymást olyan összhatást keltve, amit nehéz nevetés nélkül kibírni.

A Seto no Hanayome mindenképpen a leglököttebb animék közé tartozik, mert bár a sztori alapján először egy romantikus történetre számítana az ember, mégis egy döbbenetes humorral rendelkező sorozatot kapunk, rengeteg eszement poénnal, és (filmes) paródiával, amelyek egyébként kifejezetten jók, részben azért, mert egyszerűen jó poénok, részben azért, mert ilyet ritkán lehet látni. Leginkább vígjátéknak lehetne besorolni, bár kétségtelenül ritka darabként. Romantikus pillanat is van bőven, bár mindig történik valami, ami mindent felborít, dráma viszont kevesebb fordul elő.
Ezt a sorozatot leginkább a vígjátékok kedvelőinek ajánlom, bár érdemes felkészülni arra, hogy nem akármilyen humor fog terítékre kerülni. Aki a hagyományosabbakat szereti, annak inkább más animéket ajánlok, egyébként mindenkinek érdemes megnéznie.
Írta: trickypriest
trickypriest értékelése: 10 (mestermű)
2007.10.17.
27265 olvasás

Ismertető értékelése:
3.50 (jó), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Seto no Hanayome © Kimura Tahiko • AIC / avex mode / Gonzo

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.