×

Regisztráció

Anime: Gekijouban Bleach: Memories of Nobody

Gekijouban Bleach: Memories of Nobody © Tite Kubo • Dentsu Inc. / Shueisha / Studio Pierrot / TOHO

Gekijouban Bleach: Memories of Nobody (movie, 2006)

劇場版BLEACH MEMORIES OF NOBODY

Bleach the Movie : Memories of Nobody


Hossz: 90 perc
Műfaj: akció, vígjáték, dráma, fantasy, kaland, természetfeletti, shounen

Rendezte: Abe Noriyuki
Eredeti mű: Tite Kubo
Írta: Sogo Masashi
Karakter dizájn: Kudo Masashi
Zene: Sagisu Shiro
Stúdió: Dentsu Inc., Shueisha, Studio Pierrot, TOHO

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Bleach (TV, 2004)

Értékelések: (25 szavazat, átlag: 7.28) részletek

Gekijouban Bleach: Memories of Nobody © Tite Kubo / Dentsu Inc. / Shueisha / Studio Pierrot / TOHO
Karakura városban furcsa dolgok történnek. Ichigo és Rukia mindennapos munkájukat végzik, amikor új parancs érkezik: ismeretlen energiát észleltek. Az energia forrása pedig nem más, mint egy csapat különös lélek. A látszólag ártalmatlan szellemek Ichigoékra támadnak, mikor megjelenik egy idegen Shinigami, Senna. Nagy kavarodás támad, így az újabb jövevények csak Konnak tűnnek fel: furcsa, páncélba öltözött alakok figyelik az eseményeket. Mindeközben Soul Society égboltján megjelenik Karakura város képe, és minden kapcsolatot elvesztenek a valódi világgal. Uraharától megtudjuk, hogy a két világot elválasztó köztes térben egy ismeretlen, új dimenzió jelent meg. Ez addig növekedett, míg mindkét világba beleütközött, aminek komoly következményei lehetnek. Ezt a dimenziót nem más hozta létre, mint azok a lények, akikkel Rukiáék találkoztak. Ők az úgynevezett Blank-ok, olyan lelkekből születtek, akik valamiért a két világ közti térben rekedtek. Késöbb egyesültek egymással, így létrehozva saját dimenziójukat. Ott az energiájuk szétvált az emlékeiktől, és az emlékek nélküli lelkekből születtek a Blank-ok, míg az emlékeik szintén egyesültek, megalkotva a Memory Rosary-t. Kik a furcsa páncélos alakok és mit akarnak? Mi is az a Memory Rosary pontosan, és mire jó? És kicsoda Senna, a kicsit kelekótya lány, aki Shinigaminak vallja magát, de még azt sem tudja megmondani, melyik szakaszba tartozik? Ha megnézitek a filmet, kiderül.

Grafika terén lehetne a dolog sokkal jobb is, tekintve, hogy filmről van szó. Vannak nagyon szépen megrajzolt jelenetek, viszont általában az volt az érzésem, hogy kidolgozatlanok az alakok. A zene jó, a háttérzenék között vannak már az animéből ismert darabok, és vannak újak is - passzolnak az adott hangulathoz. Az ending dallamos, illik a befejezéshez. A Seiyuu-k a megszokott teljesítményt hozzák, tehát a szinkron nagyon jó.

A Memories of nobody az első film a Bleach animéből. Nem tartozik sem az anime, sem a manga sztorijához, mondhatni filler történet. Ennek ellenére nagyon jó kikapcsolódást nyújt egy estére azoknak, akik szeretik a Bleach-t, hiszen magát a hangulatot jól visszaadja. Olyan, mint amit egy hasonló kategóriájú filmtől el lehet várni: megvannak az animére jellemző, kihagyhatatlan vonások (pl. Ichigo vs. Kon párbaj), minden karakter szerepet kap, izgalmas harcjelenetek, egy kis dráma és feszültség, majd jöhet a nagy finálé. Kicsit kiszámítható a történet, dehát nem is fejtörőnek szánták. Arra a másfél órára leköti az embert. Nekem tetszett, azt kaptam tőle, amit vártam.
Írta: miyume
miyume értékelése: 8 (nagyon jó)
2008.04.04.
31431 olvasás

Ismertető értékelése:
4.50 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Gekijouban Bleach: Memories of Nobody © Tite Kubo • Dentsu Inc. / Shueisha / Studio Pierrot / TOHO

Hozzászólások:
Kár, hogy a premiernél nem magyar szinkronnal volt, hanem angol nyelven. De ezt most korigálták, és karácsony szent este ismét lesz ez a movie.
#1 | 2009.11.21. | írta: Major Tímea
Hozzászólás írásához jelentkezz be.