×

Regisztráció

Anime: AIKa R-16: Virgin Mission

AIKa R-16: Virgin Mission © Bandai Visual / Studio Fantasia

AIKa R-16: Virgin Mission (OVA, 2007)

AIKa R-16:处女任务

Hossz: 3 rész
Műfaj: akció, vígjáték, sci-fi, ecchi, shounen

Rendezte: Nishijima Katsuhiko
Írta: Kanemaki Kenichi
Karakter dizájn: Yamauchi Noriyasu
Zene: Nomura Hiroyuki, Kanezaki Jun'ichi
Stúdió: Bandai Visual, Studio Fantasia

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Aika (OVA, 1997)

Értékelések: (11 szavazat, átlag: 7.18) részletek

AIKa R-16: Virgin Mission © Bandai Visual / Studio Fantasia
Íme itt az Agent Aika újabb része. Ám most főhősnőnk múltjáról van szó, így Aika csak 16 éves. Éppen most szerezte meg C-kategóriás roncsmentői engedélyét, és már nagyon szeretne részt venni valami kalandban. Épp az iskolájában rakosgatja ki a plakátjait, amikor az iskolai roncsmentő klub elnöke meghívja, hogy legyen tagja a csapatának. Az elnök, Eri, aki mellesleg egy nagyon gazdag nemesi család sarja, épp egy tengeralatti titok nyomában jár. Az egyik lány, Karen, elvesztette az emlékeit, és egy különös pillangó van a mellére tetoválva, ami számsorokból áll. Ő a titok kulcsa.
Útjuk során megpróbálják megállítani őket azok, akikben a leginkább bíztak, ám sikeresen legyőzik az akadályokat, és Karen amnéziájára is megtalálják a válaszokat.

Az ecchi-kedvelők örülhetnek eme újabb gyöngyszem miatt. A korábbi részekkel ellentétben, itt a történet is (úgy-ahogy) kerek lett, és kis erőfeszítéssel még mélyebb gondolatokat is bele lehet képzelni.
A szereplők jelleme is ki lett dolgozva, így a 16 éves Aika sokkal érettebbnek tűnik, mint későbbi(korábbi) önmaga. Komolyabban kezeli a váratlan helyzeteket, és igyekszik rábírni társnőit is. A másik főszereplő, Eri, egy kicsit elkényeztetett fruska, aki mindenre belelkesül, de nem törődik a következményekkel. Épp ezért bízta meg az apja a kapitányt, hogy mindig tartsa rajta a szemét. Karennek pedig az amnéziája miatt nem igazán tud kibontakozni a jelleme.
az összesen három részből álló OVA nem igazán kedvez a jellemábrázolásnak, ellenben a rajzok és a számítógépes effektek nagyon jóra sikeredtek. Humor is épp annyi van benne, amennyi kell, és jó helyeken. A bugyi-mutogatást igyekeztek azzal kompenzálni, hogy a lányok nagyrészt a tengerparton vannak és fürdőruhát viselnek. Ráadásul az előző részekkel ellentétben, itt a lányok már sok különböző alsóneműt viselnek.
Aki kedveli a pörgős akciót fiatal lányokkal (és elmúlt 16);) annak mindenképp érdemes megnéznie. Aki a komolyabb hangvételű, elgondolkodtató animéket kedveli, annak meg jó lehet egy kis kikapcsolódásra.
Írta: clairvoyant1
clairvoyant1 értékelése: 7 (jó)
2008.08.22.
30405 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

AIKa R-16: Virgin Mission © Bandai Visual / Studio Fantasia

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.