×

Regisztráció

Anime: Miyori no Mori

Miyori no Mori © Oda Hideji • Nippon Animation

Miyori no Mori (Special, 2007)

ミヨリの森

Hossz: 107 perc
Műfaj: hétköznapi, fantasy, kaland, természetfeletti

Rendezte: Yamamoto Nizo
Eredeti mű: Oda Hideji
Írta: Okudera Satoko
Zene: Haketa Takefumi
Stúdió: Nippon Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 6.00) részletek

Miyori no Mori © Oda Hideji / Nippon Animation
A tizenegy éves Miyori szülei épp a válás kellős közepén vannak. A családi problémák idejére Miyorit vidéki nagyanyjához küldik egy kis faluba. A zárkózott városi kislány számára nyűg és unalmas a vidéki légkör, az új iskola, a helybéli gyerekek. Unalmában a közeli erdő felfedezésére indul, ahol különös élményben lesz része. Találkozik az erdő szellemeivel, akiktől megtudja, hogy az erdő őt választotta ki a védelmezőjének. Miyori először hallani sem akar az egészről, de amikor kiderül, hogy az erdőt veszély fenyegeti, Miyori úgy dönt, hogy a szellemek és a helyi gyerekek segítségével az erdő megmentésére siet.

A Miyori no Mori Hideji Oda azonos című mangája alapján készült el TV filmként. Egy elsősorban gyerekeknek készült, de bárki által élvezhető film a természet szeretetének és megóvásának örökzöld témájával, ami méltatlanul kevés figyelmet kapott 2007-ben.
A film nem titkolt üzeneteit sokszor, sokféleképpen láthattuk már, de vannak témák, melyeket nem lehet elég sokszor hangsúlyozni, és az elvált szülők, a magukra hagyott, magányosan felnövő gyerekek, vagy a környezet rombolása egyaránt ilyen valós dolgok, amikért nem lehet haragudni, ha újra és újra említésre kerülnek.
A Miyori egyébként is aranyos, modern mese, amiben jól megjelenítették a zárkózott, bizalmatlan kislányt, aki nem a szokásos csupa jókedv, vagy éppen gátlásos félénk főhősnő, hanem pont egy igazi, tizenegy éves gyerek. A szellemek sem a mesebeli jószívű teremtmények, hanem emberiek, néhol viccesek, vagy épp zsémbesek. A mondanivaló is ügyesen bele van ágyazva a történetbe, nem szájbarágós, unalmas, hanem a történet szerves része, amivel bárki azonosulni tud.
A film külsőre is mindenképpen figyelemre méltó, szép részletes, tiszta rajzokkal, csodaszép hátterekkel kényezteti a szemeket, amit némi számítógépes animáció is feldob helyenként.
A Miyori no Mori igazi családi film, ami életkortól függetlenül élvezhető, bárki nyugodtan megnézheti, aki szereti a tanulságos, de nem közhelyes filmeket, és a természetet.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2009.08.04.
26341 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Miyori no Mori © Oda Hideji • Nippon Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.