×

Regisztráció

Anime: Sasameki Koto

Sasameki Koto © Ikeda Takashi • AIC

Sasameki Koto (TV, 2009)

ささめきこと

Hossz: 13 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, yuri

Rendezte: Suganuma Eiji
Eredeti mű: Ikeda Takashi
Írta: Kurata Hideyuki
Karakter dizájn: Inomata Masami
Zene: Hasumi Shigeomi
Stúdió: AIC

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (5 szavazat, átlag: 6.40) részletek

Sasameki Koto © Ikeda Takashi / AIC
Murasame Sumika 15 éves, első éves középiskolás lány, aki nem éppen „átlagos” és „helyes”. Köszönhető ez annak, hogy magasabb a többi lánynál, rendkívül ügyes a sportokban, nem szeret lányos ruhákban járni és meglehetősen visszahúzódó. De amit igazán titkol magáról, az a tény, hogy szerelmes az osztályán belül egy vele egykorú lányba, Kazama Ushioba. Ushio is a lányokat szereti, de éppenséggel a csinos, helyes lányokat, és hát szeret is valakit az iskolában, de a lány haraggal visszautasítja, mert szerinte Ushio „ellopta” annak a fiúnak a szerelmét, akit ő szeretett. Ushio megtörve a könyvtárban sírja ki magát Murasame karjaiban, aki úgy érzi, eljött az ideje, hogy Ushio felfigyeljen rá. Murasame megpróbál csinos és helyes lány lenni, nem éppen nagy sikerrel. De a történet szereplői csak bővülnek Murasame körül. Ugyanis egy fiú, Akemiya Masaki szerelmes belé, és hogy felkeltse a lány érdeklődését, női ruhákba kezd öltözni, de mivel túl „helyesre” sikerül a dolog, Ushio figyel fel rá, még inkább bonyolítva a dolgot. Azt ott van Tomoe és Miyako, akik együtt járnak és ismerve Murasame viszonzatlan szerelmét, úgy gondolják, hogy ha létrehozzák a „lányok klubját”, Murasame elérheti a célját.

Hát igen, yuri yuri hátán, amerre az ember (néző) csak lát, és persze ott van még egy kis crossdressing is. Első hallásra azt gondolhatnánk, hogy egy igazi fanservice sorozattal van dolgunk, de nem így van szerencsére. Egy lassú folyású romantikus-vígjátékkal gazdagodunk, ha megnézzük.

Ám sajnos a sorozat nagyon csalóka, és nem tudom, hogy ez szándékos volt-e az alkotók részéről, de az első rész - mely szerintem a tökéletesre csiszolt „halálra ítélt romantikus” sztorik origója lett, és 20 percen át hihetetlen meggyőződéssel mutatja be a szomorú és fájdalmas szerelmet - kiválóan kidolgozott, részletes és szoros történet, amely remek nyitánya a történetnek, de akár önálló epizódként is megállja a helyét. Remekül festi le a szerelmi egyedüllétet, a karakterek hitelesek melyet a néző nagyon könnyen átérez. De sajnos majdhogynem ennyi. Ugyanis a sorozat teljesen átfordul, a fent említett tökéletesség elvész a következő részekre, és bár ügyesen, de a humor és a romantika vizein lavíroz ide-oda. Meglehetősen gyenge a többi epizód a sorozat első részéhez képest, de sohasem lendül át túlzásba a humor terén, sőt itt-ott jókat is mosolyog az ember, mert az alkotók meg tudják nevettetni.

De még így is jó pár lépéssel előbbre van a többi romantikus yuri sorozatoknál, köszönhető ez a karaktereknek, de elsősorban Ayahi Takagakinak, aki tökéletesen, hibátlanul adja vissza Murasame jellemét, és csúcspontja a sorozatnak. Ráadásul pont az ő karaktere, ami érdekességet visz a sztoriba, hisz a korábban említett jellemek mindig is egy mellékszereplőre estek (magasabb a többi lánynál, sportos, jól tanul, szemüveges, nem szeret lányos ruhákban járni), és főszereplőként ezzel üdítő színfoltja a sorozatnak.

A rajzok jók, a zene megfelelően romantikus és humoros, és a két főszereplő mellett kellő időt kap mindenki, akit megismerünk a sorozatban. A végére nem lesz akkora csalódás, mint ahogy az ember várná, de ha az első rész hangulatát meg tudták volna őrizni, ez lett volna az évad sorozata.
Írta: Ridley44Lev
Ridley44Lev értékelése: 7 (jó)
2010.02.05.
27724 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Sasameki Koto © Ikeda Takashi • AIC

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.