×

Regisztráció

Anime: Yumeiro Patissiere

Yumeiro Patissiere © Matsumoto Natsumi • Studio Pierrot

Yumeiro Patissiere (TV, 2009)

夢色パティシエール

Hossz: 50 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi, iskolai élet, fantasy, shoujo

Rendezte: Suzuki Iku
Eredeti mű: Matsumoto Natsumi
Írta: Yamada Takashi
Karakter dizájn: Akiyama Yukiko
Zene: Oohashi Megumi
Stúdió: Studio Pierrot

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (10 szavazat, átlag: 8.10) részletek

Yumeiro Patissiere © Matsumoto Natsumi / Studio Pierrot
A történet főhőse Amano Ichigo, egy aranyos lány, aki azonban meglehetősen ügyetlen, és soha életében nem volt semmiben sem igazán kiemelkedő. Ichigo már megszokta, hogy ő semmiben sem jó, és szülei sem várnak el tőle túl sokat. Így éli mindennapjait mindenben tehetséges kishúga, Natsume árnyékában. Egészen addig, míg egy nap véletlenül benéz egy cukrászkiállításra, ahol a sors által elrendelt találkozásban lesz része. Megismerkedik egy francia cukrász fiatalemberrel, akinek a süteménye a nagymamája által sütött epertortát eszébe. Kiderül, hogy a hasonlóság nem véletlen, hiszen a cukrász nagymama a rangos St. Marie cukrásziskolában tanult, az iskola pedig a francia fiatalember, Henri Lucas családjáé. És az is kiderül, hogy Ichigo egy dologban nagyon is tehetséges, méghozzá az édességekben és ízekben nagyon otthon van.
A szőke fiatalember látva a kislány tehetségét, felkéri Ichigot, hogy iratkozzon be a híres cukrásziskolába. Megszületik hát Ichigo álma, hogy belőle is olyan nagyszerű cukrász lehessen, mint amilyen a nagymamája volt.

Persze ez közel sem olyan egyszerű, mint amilyennek Ichigo gondolta. A kétbalkezes lányt szerencsétlenségére (vagy épp szerencséjére?) az osztály három legügyesebb diákja mellé osztják be, akiket mindenki csak "édesség hercegek"-ként emleget, és hihetetlenül tehetségesek mindhárman. A lovagias és sármos Hanabusa Satsuki a rózsák és virágok specialistája, Andou Sennosuke a klasszikus japán édességek mestere, Kashino Makoto pedig a csokoládé specialistája, és egyébként folyton gorombáskodik az ügyetlen Ichigoval, de persze mint kiderül, csakis Ichigo érdekében. Az ügyetlen és tapasztalatlan Ichigo, aki még palacsintát sem sütött soha életében, nehezen tud lépést tartani osztálytársaival, ezért az új iskolában számtalan kudarccal kell megküzdenie, és sok nehézség vár rá. De szerencséjére mellé szegődik egy apró kis édességtündér, Vanilla, és ettől kezdve ő lesz Ichigo segítője. Persze nem a varázspálcájával tanítja meg Ichigot a főzésre, hanem hasznos tanácsokkal és kemény gyakorlással.

Ichigo lassanként a kétbalkezes kezdőből sok gyakorlással egyre ügyesebbé válik, kitartásának és kedvességének köszönhetően a három fiúval is jó barátságba kerül, és ahogy kiderül, ők is rendelkeznek egy-egy kis tündérrel.
A részekben végignézhetjük Ichigo és barátai édességkészítéssel és különféle kalandokkal teli mindennapjait, sikereiket és kudarcaikat, sok ínycsiklandozó édes finomságot láthatunk, különféle cukrászati praktikákat tanulhatunk, és az iskola rangos versenyét, a cukrász nagydíjat és végigizgulhatjuk. És ahogy az lenni szokott, főszereplőinket a barátság, a választott szakma szeretete és a kitartás minden akadályon átsegíti.

A sorozat Matsumoto Natsumi shoujo mangája alapján készült, és könnyed kikapcsolódást nyújthat az aranyos történetek és az édességek kedvelői számára.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 6 (megfelelő)
2010.06.01.
26733 olvasás

Ismertető értékelése:
4.67 (kiváló), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Yumeiro Patissiere © Matsumoto Natsumi • Studio Pierrot

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.