×

Regisztráció

Anime: Ookami Kakushi

Ookami Kakushi © Konami Digital Entertainment / Ryuukishi07 • AIC

Ookami Kakushi (TV, 2010)

おおかみかくし

Hossz: 12 rész
Műfaj: dráma, thriller, horror, természetfeletti, visual novel

Rendezte: Takamoto Nobuhiro
Eredeti mű: Konami Digital Entertainment, Ryuukishi07
Írta: Machida Touko
Karakter dizájn: Watanabe Atsuko
Zene: Ozawa Takumi
Stúdió: AIC

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (4 szavazat, átlag: 5.25) részletek

Ookami Kakushi © Konami Digital Entertainment / Ryuukishi07 / AIC
Kuzumi Hiroshi édesapjával és kerekesszékes kishúgával egy csendes kisvárosba költözik. A hegyektől körülölelt, idilli Jouga híres helyi citrusfajtájáról a Hassakuról, és arról, hogy nyugtalanító mítoszok és legendák övezik farkasokról, amelyek valaha a hegyek között éltek. Hiroshira új középiskola vár új barátokkal. Rögtön a költözés napján megismerkedik leendő osztálytársával és szomszédjával, egy aranyos lánnyal. Ő Tsumuhana Isuzu, és úgy tűnik, első látásra beleszeret Hiroshiba. Az új iskola is kellemes meglepetés, Hiroshi osztálytársai rögtön megkedvelik őt, és a félénk, csendes fiú hamarosan igen népszerű lesz az osztályban. Talán kicsit túlságosan is... Az egyetlen, aki ridegen bánik vele, az osztálytitkár, a hűvös Kushinada Nemuru. Figyelmezteti a fiút, hogy ha jót akar, maradjon távol a régi városrésztől, amit kis patak választ el a modern újvárostól. Hiroshit egyre inkább a hatalmába keríti az érzés, hogy valami nincs rendjén a hellyel, az osztálytársak kedvességével. A felszín alatt sötét titkok rejtőznek, és Hiroshi hamarosan saját bőrén érzi meg a kisváros félelmetes valóságát.

Az anime sorozat az azonos című PlayStation Portable vidojáték adaptációja, készítője Ryuukishi07, aki korábbi "Higurashi no Naku Koro ni" horror-játékával tett szert elismertségre.
Elődjeihez hasonlóan az Ookami Kakushi is egy hangulatos horror, ami főleg az első részekben nagyon hatásos, félelmetes és titokzatos légkört teremt. Néhány sokat sejtető, de keveset mutató véres jelenet is ügyesen fokozza a feszültséget.
Eleinte az eltünedező emberek, majd a közelgő Hassaku-ünnep kelt baljós előérzetet, a helyi legendák, melyeket Hiroshi apja kutat és egy véres mészárlás egy hatalmas kaszát lengető lánnyal, aminek Hiroshi véletlenül a szemtanúja lesz hamarosan összeállnak egy egésszé, és apránként kibontakozik Hiroshi és a néző számára Jouga félelmetes titka. Ahogy lassan összeáll a kép, sajnos - vagy a félőseknek szerencsére :) - a sorozat is veszít a félelmetességéből, és inkább az események veszik át a főszerepet, de persze a feszültség az utolsó percig kitart. Bár a sorozat első fele nagyon izgalmas és rejtélyes, maga a történet csavarok nélkül bontakozik ki a néző előtt.

Számomra a sorozatban erős pozitívum volt a szép tiszta grafikai megvalósítás, a jó színválasztások, és a Peach-Pit-féle aranyos karakterdizájn, igazából emiatt is kezdtem el nézni annak idején. És annak ellenére, hogy a sorozat második fele véleményem szerint nem sikerült annyira jól, mint a kezdete, mindenképpen egy megnézésre érdemes, rejtélyes sorozat, tele izgalmas jelenetekkel.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2010.07.06.
26670 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Ookami Kakushi © Konami Digital Entertainment / Ryuukishi07 • AIC

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.