×

Regisztráció

Anime: Hidamari Sketch x Hoshimittsu

Hidamari Sketch x Hoshimittsu © Aoki Ume • Shaft

Hidamari Sketch x Hoshimittsu (TV, 2010)

ひだまりスケッチ×☆☆☆

Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi, iskolai élet

Rendezte: Ishikura Kenichi, Shinbou Akiyuki
Eredeti mű: Aoki Ume
Írta: Hasegawa Nahoko
Karakter dizájn: Itou Yoshiaki
Zene: Kikuya Tomoki
Stúdió: Shaft

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Hidamari Sketch (TV, 2007)
Hidamari Sketch Tokubetsu hen (Special, 2007)
Hidamari Sketch x365 (TV, 2008)
Hidamari Sketch x365 Tokubetsu hen (Special, 2009)
Hidamari Sketch x365 EX (OVA, 2009)
Hidamari Sketch x SP (TV, 2011)

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 8.00) részletek

Hidamari Sketch x Hoshimittsu © Aoki Ume / Shaft
A Hoshimittsu a Hidamari Sketch harmadik sorozata, amire az igazi rajongók valószínűleg régóta vártak, és a lányok történeteiből tényleg soha nem lehet elég.
A történet ott folytatódik, ahol az előző sorozat abbamaradt: Főszereplőink egy művészeti középiskola tanulói, akik az iskolával szemben lévő apartmanházban laknak. Yuno és Miyako ebben a sorozatban frissen kezdik az iskola második osztályát, Hiro és Sae pedig harmadikosok, azaz végzősök lesznek. És ezzel együtt bekapcsolódik a történetbe két új szereplő, két frissen felvételizett elsős diák, a számítógép-kedvelő Nori, és a csendes, visszafogott Nazuna. A két új lány a Hidamari-ház két eddig üres lakásába költözik, és lassanként megismerkednek és megbarátkoznak a felsőbbéves szereplőinkkel. Így az addigi négytagú csapat két új taggal bővül, így ezentúl a hat lány mindennapjait kísérhetjük figyelemmel, a már ismerős kedves hétköznapi percekkel, és a vidám pillanatokkal együtt.

A részek ezúttal is két-két történetet dolgoznak fel, amik időben teljesen függetlenek egymástól, olyan kis hétköznapi dolgokkal a középpontban, mint megismerkedés és barátkozás az új lányokkal, kerti paradicsomültetés, iskolai feladatok, és persze a lányok megint jókat esznek és beszélgetnek együtt. Egy-egy kis epizód korábbra nyúlik vissza, még az új lányok érkezése előttre, illetve egy fejezet az eddig csak hallomásból ismert Misatonak és Ririnek, két korábbi harmadévesnek lett szentelve, akiket Hiro és Sae elsőévesként ismert meg. Egy epizódban pedig ismét Sae aranyos kishúga, Chika érkezik látogatóba.
Külsőre a sorozatban szinte semmi nem változott, ami egyáltalán nem baj, hiszen a furcsa szimbolikus képek, a háttérben elrejtett furcsaságok, és a jellegzetes ábrázolásmód a vicces jeleneteknél mind-mind a sorozat védjegyévé váltak mostanra.
A szereplők is ugyanolyan szerethetőek, Yuno valamivel érettebbé vált így másodévesként, hiszen támogatnia kell a még nála is gyámoltalanabb Nazunát. A másik újonc, Nori sokkal felnőttebb, önálóbb személyiség. Miyako ugyanolyan vicces, mint volt, Hiro és Sae pedig a harmadikosok komolyságával terelgetik a csapatot.
Aki az eddigi Hidamari sorozatokat kedvelte, az nyilván a Hoshimittsut is ugyanúgy fogja élvezni, hiszen ugyanolyan aranyos és vicces, mint az elődei.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2010.07.06.
36212 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Hidamari Sketch x Hoshimittsu © Aoki Ume • Shaft

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.