×

Regisztráció

Anime: Arakawa Under the Bridge

Arakawa Under the Bridge © Nakamura Hikaru • Shaft

Arakawa Under the Bridge (TV, 2010)

荒川アンダーザブリッジ

Hossz: 13 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, hétköznapi, seinen

Rendezte: Shinbo Akiyuki
Eredeti mű: Nakamura Hikaru
Írta: Akao Deko
Karakter dizájn: Sugiyama Nobuhiro
Zene: Yokoyama Masaru
Stúdió: Shaft

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (14 szavazat, átlag: 8.43) részletek

Arakawa Under the Bridge © Nakamura Hikaru / Shaft
Ichinomiya Kou szerencsének is mondható, nagy hatalmú és piszok gazdag família és cégbirodalom áll a háta mögött. Mindene megvan amire szüksége lehet az életben, de apja tanításainak hála a "sohase függeni senkitől" már gyerekkorától beleivódik, így saját lakással rendelkezik már 22 évesen és még soha senkitől nem kellett kérnie semmit, amire rendkívül büszke. A sors fintoraként mégis csak tartozni fog valakinek, mégpedig a saját életével. Egy elég abszurd módon kivitelezett balesetben egy majd' 1 tonnás vasgerenda társaságában pottyan a vízbe és egy helyi hajléktalan lány, Nino kimenti a bajból. Kou képtelen olyan ajánlatot tenni Nino számára, amivel kompenzálni tudná a történteket, ezért a leányzó megsajnálja, és arra kéri, hogy legyen a szerelme. És így kezdődik Kou számára a történet a híd alattiakkal, akik megismertetnek vele egy egészen más életet.

A sorozat egy abszurd vígjáték, melyben szép számmal akadnak eszelős karakterek, akik a híd alatti füves prérit lakják. Egy kicsiny, falusihoz hasonló életet élnek, rendelkeznek templommal, kertekkel és tanyával is. Van köztük lecsúszott énekes, kommandós férfi apáca, háborút viselt enyhén szadista árva, magát vízi élőlénynek képzelő vezető beosztású srác, stb. szóval fura karakterekben nincs hiány.

A részek pici szeletekből állnak, amikben hőseink hétköznapi feladatokat oldalnak meg a maguk módján, több-kevesebb sikerrel. Közben fő szálként szép lassan Nino és Kou között is kialakul valamiféle szerelemhez hasonló dolog.

A sorozat szépen rajzolt, részletes, a karakterek érdekesek és változatosak. A zene jól eltalált, az opening kifejezetten jó. Negatívumként leginkább a néhol túlerőltetett poénokat tudnám felhozni, amiből azért sajnos elég sok van. De egy nézést mindenképpen megér a sorozat, főleg a főszereplők miatt.
Írta:
Kí értékelése: 7 (jó)
2010.09.01.
53645 olvasás

Ismertető értékelése:
4.60 (kiváló), 5 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Arakawa Under the Bridge © Nakamura Hikaru • Shaft

Hozzászólások:
Ebből idén készült Japánban live-action is. ^^
#3 | 2011.09.17. | írta: Andro
Szívesen. :) Ha ilyenek a vissza jelzések írok majd többet is.
#2 | 2010.09.09. | írta:
Az ismertető annyira hangulatos volt, hogy azon nyomban belekezdtem és pontosan olyan volt mint vártam. Köszönöm az ajánlást.
#1 | 2010.09.07. | írta: Gulandro
Hozzászólás írásához jelentkezz be.