×

Regisztráció

Anime: Kemono no Souja Erin

Kemono no Souja Erin © Uehashi Nahoko • Production I.G / Transarts / NHK

Kemono no Souja Erin (TV, 2009)

獣の奏者 エリン

Beast Player Erin


Hossz: 50 rész
Műfaj: dráma, fantasy, kaland, háború

Rendezte: Hamana Takayuki
Eredeti mű: Uehashi Nahoko
Írta: Fujisaki Junichi
Karakter dizájn: Gotou Takayuki
Zene: Sakamoto Masayuki
Stúdió: Production I.G, Transarts, NHK

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (6 szavazat, átlag: 9.00, #55) részletek

Kemono no Souja Erin © Uehashi Nahoko / Production I.G / Transarts / NHK
Erin 10 éves kislány, aki anyukájával, Soyonnal egy kis faluban él. A falu feladata a királynő hadserege számra tenyésztett hatalmas harci gyíkok, a toudák nevelése és kiképzése. Soyon a köd népe névre hallgató titokzatos népcsoport tagja, emiatt őt és Erint mindig kívülállóként kezelték a falubeliek. Ennek ellenére Soyon fontos beosztásban dolgozik, ő a toudák fő felelőse és ápolója, így hatalmas feladat hárul rá, amin a falu jövője múlik. Erin gyerekként keveset ért az édesanyjára nehezedő nyomásból, csak a természet és az állatok iránti szeretet éledezik benne, így természetesen anyja nyomába szeretne lépni, hogy a halálosan veszélyes, de számára mégis kedves gyíkok nevelésével foglalkozhasson.
Egy nap azonban tragédia történik, a legértékesebb toudák rejtélyes módon elpusztulnak, és Soyonnak kell felelnie a veszteségért. Erin mit sem értve minden elveszít, ami fontos volt számára, és ezzel együtt nyugalmas gyerekkorának is vége szakad. Egyedül, a faluból kitaszítva és édesanyja nélkül magára marad a halál szélén. A szerencsének köszönhetően egy kedves ember, Jone befogadja. A férfi egyedül él méhészkedésből, bölcs és okos ember, aki szeretetet és családot ad Erinnek, és kielégíti a kislány tudásszomját. Jone rájön, hogy Erin igen éles eszű gyerek, aki könnyen tanul, fogékony és érdeklődő a természet iránt. Minden tudását átadja a kislánynak, aki éltető vízként issza magába az ismereteket. Egy nap Erin találkozik egy rejtélyes lénnyel, ami még a toudáknál is erősebb, és nemesebb: egy ritka, Ohju nevű szárnyas lénnyel. Erinre a látvány olyan mély benyomást tesz, hogy elhatározza: részt vesz a felvételin a híres királyi Ohju nevelő iskolaközpontba, ahol ezeket a királyi védelem alatt álló fenséges teremtményeket ápolják és védik. Erin nem is sejti, hogy elszántságával és tudásvágyával veszélyes területekre fog jutni, és a hatalmas állatok iránti szeretete olyan titkokat fog felszínre hozni, amik háborút és pusztítást vonnak maguk után.

Az első hallásra talán igen hosszúnak tűnő, 50 epizódból álló sorozat egy 5 fejezetre osztható, szinte tökéletesen felépített történet, amely során elkísérhetjük Erint gyerekkorától fiatal nővé éréséig alaposan megismerve az őt körülvevő, élő, mozgó, lenyűgöző világot.
A sorozat egy lebilincselő, éveket felölelő kalandos utazás szerteágazó témával, amiben megjelenik a tudásvágy, az őszinte szeretet, később a szerelem és háború, és megjelenik a természet iránti tisztelet, az állatok szeretete a lehető legkevesebb klisé kíséretében. Az üzenet, tanulság nem önmagáért való, hanem a történet szerves részét képezi ebben az aprólékosan kidolgozott világban, ahol a lények, de még az építészeti elemek, apró tárgyak, növények is egyediek. A részek során elég időt kapunk arra, hogy Erint és az őt körülvevő világot megértsük, elmerüljünk benne fizikailag és érzelmileg egyaránt.
A sorozat ezekbe a részletekbe öltöztetve tárja elénk érzelmekkel teli, hosszú és izgalmas történetét. Annak ellenére, hogy számtalan animét láttam már, ez a sorozat helyenként meglepően erős érzelmeket volt képes ébreszteni bennem, tökéletesen át tudtam élni a több helyen reális, megrázó drámát, az ohjuk és Erin közötti érzelmi kötődés intenzitását, az iskolai foglalkozások légkörét.
Eleinte apróbb negatívumként könyveltem el a két kétbalkezes mellékszereplőt, de a részek során egyszerűen elkerülhetetlenül megszerettem őket is, ahogy a világ és a főhős életének szerves részévé váltak.
Külön jó pont jár a szép, realisztikus grafikáért, a szép hátterekért, amelyek olyanok, mintha egy gyerekkönyv lapjairól elevenedtek volna meg.

A sorozattal azok is nyugodtan tehetnek egy próbát, akik amúgy nem túl nagy fantasy-rajongók, mert egy lenyűgöző, csodaszép történet elbűvölő szereplőkkel, lényekkel és világgal.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2011.01.24.
38058 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kemono no Souja Erin © Uehashi Nahoko • Production I.G / Transarts / NHK

Hozzászólások:
Kiváló sorozat köszönöm az ismertetőt...
#2 | 2011.02.20. | írta:
Hétről-hétre figyelemmel követtem a sorozatot és nagyon megszerettem a szereplőket. Bízom benne (bár haloványak rá az esélyek), hogy egyszer majd a regénysorozatot is kiadják nálunk.
#1 | 2011.01.26. | írta: anubys
Hozzászólás írásához jelentkezz be.