×

Regisztráció

Anime: Aishiteruze Baby

Aishiteruze Baby © Maki Youko • Tokyo Movie

Aishiteruze Baby (TV, 2004)

愛してるぜベイベ

Hossz: 26 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, hétköznapi, iskolai élet, kawaii, shoujo

Rendezte: Okuwaki Masaharu
Eredeti mű: Maki Youko
Karakter dizájn: Yamanaka Junko, Sudo Masatomo
Zene: Kasamatsu Miki
Stúdió: Tokyo Movie

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (58 szavazat, átlag: 8.28) részletek

Aishiteruze Baby © Maki Youko / Tokyo Movie
Katakura Kippei átlagos, lusta, bajkeverő középiskolás fiú. Az iskolába inkább flörtölni jár, mint tanulni, az órákat általában átalussza, a szünetekben pedig számtalan barátnőjével szórakozik.
Sakashita Yuzuyu 5 éves kislány, aki Kippei unokatestvére. Egy nap Yuzuyu a Katakura családhoz kerül. Mint kiderül, Yuzuyu anyja, Miyako elhagyta kislányát, és senki nem tudja, hová tűnhetett. A Katakura család befogadja Yuzu-t, míg Miyako vissza nem tér. De ki vigyázzon Yuzuyu-chanra éjjel-nappal? Kippei nővére eldönti a dolgot: Kippei lesz Yuzu pótmamája.
Kippei élete tehát fel lesz forgatva: Ettől kezdve tízórait kell készítenie Yuzuyu-nak, el kell vinni az óvodába, vigyázni rá, bátorítani és vígasztalni, míg Miyako vissza nem tér. Ha egyáltalán visszatér...

Az Aishiteruze Baby tipikusan az az anime, ami sokkal jobb, mint amilyennek elsőre látszik. Az első rész animációja nem túl meggyőző, a történet sem tűnik túl mélynek. De igazából ez a sorozat egy hol megható, hol vidám, aranyos shoujo dráma.
Az első részek Yuzuyu és Kippei kapcsolatára fókuszálnak, majd később több szereplő is főszerepet kap a sorozatban, mint például Yuzuyu óvodás csoporttársai, a Katakura család tagjai, vagy Kokoro-chan, Kippei osztálytársa, a zárkózott, komoly lány.
Kippei-ről kiderül, hogy nem is olyan lusta és felelőtlen: Komolyan veszi feladatát, és Yuzuyu-ért bármit megtenne, még ha sokszor nehezére is esik egy óvodás kislány fejével gondolkodni. Yuzuyu pedig igazi gyerek, akinek szüksége van valakire, aki szereti. Kippei mellől egy percre sem tágít. Reakciói, ragaszkodása reális, és nagyon aranyos :)

A sorozat Youko Maki mangája alapján készült. A animáció nem túl kiemelkedő, a sorozat elején elég sok kívánnivalót hagy maga után, később viszont javul, és szerencsére nem rontja az anime élvezhetőségét. A sorozatban megfelelő arányban található a romantika, a dráma, és a vígjáték, ennek köszönhetően a történet változatos, és végig érdekes marad.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2004.10.12.
33086 olvasás

Ismertető értékelése:
4.25 (jó), 4 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Aishiteruze Baby © Maki Youko • Tokyo Movie

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.