×

Regisztráció

Anime: Tonari no Kaibutsu-kun

Tonari no Kaibutsu-kun © Robico • Brains Base

Tonari no Kaibutsu-kun (TV, 2012)

となりの怪物くん

My Little Monster


Hossz: 13 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, hétköznapi, iskolai élet, shoujo

Rendezte: Kaburaki Hiro
Eredeti mű: Robico
Írta: Takagi Noboru
Karakter dizájn: Kishi Tomohiro
Zene: Nakayama Masato
Stúdió: Brains Base

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (9 szavazat, átlag: 6.44) részletek

Tonari no Kaibutsu-kun © Robico / Brains Base
Shizuku középiskolás lány, akit csak a tanulás érdekel, és az iskola legjobb tanulói közé tartozik. Szabadidejében házi feladatot ír és a vizsgákra készül. Ez a kiszámítható és biztonságos élet azonban megváltozik, amikor találkozik egy különc fiúval, Haruval. Haru ugyanis nem jár iskolába az év kezdete óta. Amikor Shizuku a soros, hogy az iskolai jegyzeteket kézbesítse az iskolakerülő fiúnak, Haru valami különös oknál fogva ragaszkodni kezd a lányhoz, és előbb barátságnak értelmezi a helyzetet, majd rövidesen közli, hogy beleszeretett Shizuku-be. A kettejük közötti furcsa köteléknek köszönhetően Haru ismét kedvet kap, hogy iskolába járjon, és ettől kezdve a meglehetősen vad és különc fiú mellett Shizukunek egy perc nyugalma sem lesz. Haru verekszik, az ablakon át közlekedik az ajtó helyett, és rövidesen egy utcán talált kakast kezd magával hurcolni az iskolába. És a különc viselkedése mellett még okos is, minden tanulás nélkül jobban teljesít az iskolában, mint Shizuku.
A találkozásuknak köszönhetően mindkettejük élete változni kezd, Haru valamelyest megszelídül, Shizuku pedig felfedezi, hogy a világ sokkal nagyobb és érdekesebb, mint a házi feladat és a vizsgák. És a változás megállíthatatlan, hamarosan pedig további barátok is csatlakoznak hozzájuk.

A Tonari no Kaibutsu-kun egy meglehetősen egyedi romantikus vígjáték egy rideg lány és egy különc fiú kapcsolatáról, középpontban a shoujo animéknél megszokott témákkal, mint barátság, iskolai élet, szerelem és féltékenység. Azonban a sorozatra egyáltalán nem a szokványos shoujo szerelmi szál jellemző, egyrészt mivel mindkét főszereplőnk meglehetősen különc, másrészt mivel nem annyira a romantika, sokkal inkább a vicces szituációk kapnak főszerepet cseppet sem hétköznapi főhőseink között.
Shizuku kifejezetten hideg és aszociális lány, Haru pedig komoly viselkedési problémákkal küzdő fiú. Ezért aztán kapcsolatuk cseppet sem zökkenőmentes. A történet során ők ketten lassan felismerik hiányosságaikat és megpróbálnak felülkerekedni azokon. Mellettük a mellékszereplők is kisebb-nagyobb figyelmet kapnak. Bár a sorozat tele van a szereplők közötti konfliktussal, a megoldás legtöbbször vicces formában történik. A szereplők személyisége komolyabb drámának is alapot adhatott volna, de a sorozat láthatólag szándékosan megmaradt a vígjáték szintjén, sajnos teljesen lezáratlan befejezéssel.
Így a Kaibutsu-kun inkább egy alapvetően vidám, kissé hiperaktív, pörgős sorozat egy rakás színes karakterrel, és elsősorban könnyed kikapcsolódásnak ajánlható azoknak, aki kedvelik a shoujo-vígjáték keverékét.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 6 (megfelelő)
2013.04.02.
206568 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Tonari no Kaibutsu-kun © Robico • Brains Base

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.