×

Regisztráció

Anime: Aiura

Aiura © Chama • Liden Films

Aiura (TV, 2013)

あいうら

Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi, iskolai élet

Rendezte: Nakamura Ryousuke
Eredeti mű: Chama
Karakter dizájn: Hosoi Mieko
Zene: Murai Shuusei
Stúdió: Liden Films

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (4 szavazat, átlag: 7.25)
 mestermű: 0
 kitűnő: 1
 nagyon jó: 1
 jó: 0
 megfelelő: 2
 középszerű: 0
 gyenge: 0
 rossz: 0
 nagyon rossz: 0
 legrosszabb: 0
Átlagos értékelés: jó
Az értékeléshez jelentkezz be.

Aiura © Chama / Liden Films
Az Aiura főszereplői Kanaka, Saki és Ayuko, három középiskolás lány, akik egy kis balesetnek köszönhetően már az iskolakezdés előtti napon összeismerkednek, majd barátságuk az iskolai hétköznapokban is folytatódik.
A sorozat az ő hétköznapjaikról szól, amik talán még az ebben a műfajban megszokottnál is eseménytelenebbek.

Az Aiura eredetileg négykockás képregényként jelent meg, és az anime verzió az újabban egyre népszerűbb miniformátumot követi, azaz igen rövid, 4 perces (az openinget és endinget leszámítva 2 perces) epizódokból áll. A részek rövidségénél fogva semmiféle történetet nem tartalmaz, csak egy-egy kis rövid jelenetet láthatunk a lányok életéből. A lényeg az aranyosság és a kellemes, humoros hangulat.
Kanaka a mókamester, aki folyton viccelődik, és különös beceneveket talál ki, Saki a komoly ellenpont, meglehetősen motiválatlan, fiús lány. Ayuko visszafogott és csendes, alacsony mérete miatt Kanaka folyton ugratja őt. Rajtuk kívül még megismerhetjük néhány egyéb szereplőt, mint a különös osztályfőnöküket, Kanaka öccsét, és néhány osztálytársukat.

Bár rövidsége miatt a sorozatnak nem túl sok értelme van, mindenképpen aranyos, az animáció meglepően jó minőségű, és - a kezdő seiyuuk dacára - a szinkronhangok is nagyszerűek. Külön említést érdemel a különös, tarisznyarákos opening is.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 6 (megfelelő)
2013.12.02.
37545 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Aiura © Chama • Liden Films

Hozzászólások:
A high school és a koukou semmi esetre sem főiskola, én a wikipédián szereplő felső-középiskolát találom a legmegfelelőbbnek rá, más a gimnázium szót szokta használni (Életkort nézve meg a koukou pontosan megfelel a magyar középiskolának). A főiskola viszont felsőoktatási intézmény, ami 18 év felettieknek van. Angolban a főiskola megfelelője a "college" szó, japánban pedig a "Tanki-daigaku", vagy a "senmon gakkō" felel meg a magyar főiskolának.
#7 | 2013.12.16. | írta: Hikari
Én márpedig a high school-t mindig is főiskolának hívtam, mivel leginkább ez felel meg a jelentésének. Tény, hogy ha szigorúan vizsgáljuk, a MAGYAR főiskola nem ezt takarja.
De mivel japánról beszélünk, a "középiskola" kifejezés nagyon nem passzol ide nekem.
#6 | 2013.12.16. | írta: Heinzendegger
Azért első évesek, mert most kezdték a felső középiskolát, miután az alsót befejezték.
Bővebben kifejtve: http://en.wikipedia.org/wiki/Japanese_Education#School_grades
A táblázatban a junior high school és high school felel meg ennek, ezek közül egyik se felel meg a főiskolának.
#5 | 2013.12.16. | írta: Hikari
"A középiskolai oktatásnak két része van: az alsó tagozat (alsó-középiskola, 中学校, Chūgakkō) és a felső tagozat (felső-középiskola vagy gimnázium, 高校, Kōkō). Előbbi a 12-15 éves korosztályra terjed ki, míg utóbbit a 15-18 évesek látogatják."
(forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Japán_oktatás)
Nem értem, mi a probléma. Japánban van alsó és felső középiskola, majd ezután jön a kétéves főiskola, vagy a négyéves egyetem. Mindkettő csak a középiskola befejezése után, 18 év felett.
Az animékben miért lenne másképp?
#4 | 2013.12.16. | írta: Hikari
Nem tudom miről beszélsz...most animékről van szó, nem?
Japán tanításban van általános iskola (Shougakkou), középiskola (Chuugakkou) és főiskola (Koukou), még a kanjit is szépen elkaptad. Az, hogy felső középiskolások már csak azért sem igaz, mert elsőévesek a sulijukban. Ami általában 15-16 éves korra esik japánban/ így az animékben is./
#3 | 2013.12.16. | írta: Heinzendegger
A lányok felső középiskolások (高校, Kōkō), 15 évesek. Főiskolásnak kicsit fiatalok, meg aztán főiskolán/egyetemen általában nincs is egyenruha...
#2 | 2013.12.16. | írta: Hikari
Szeretném megemlíteni, hogy ők főiskolás lányok, nem középiskolások.
#1 | 2013.12.16. | írta: Heinzendegger
Hozzászólás írásához jelentkezz be.