×

Regisztráció

Anime: Golden Time

Golden Time © Takemiya Yuyuko • J.C.Staff

Golden Time (TV, 2013)

ゴールデンタイム

Hossz: 24 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, hétköznapi, pszichológiai

Rendezte: Kon Chiaki
Eredeti mű: Takemiya Yuyuko
Írta: Shimo Fumihiko
Karakter dizájn: Hasegawa Shinya
Zene: Hashimoto Yukari
Stúdió: J.C.Staff

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Golden Time © Takemiya Yuyuko / J.C.Staff
Tada Banri frissen kezdi Tokiói életét a jogi egyetemen. Keresve az utat a számára ismeretlen környéken, összeismerkedik egy osztálytársával, aki szintén eltévedt. A srác Yanagisawa Mitsuo, és Banri gyorsan összebarátkozik vele. Végül sikerül megtalálniuk az egyetemi épületet, ám ekkor megjelenik valaki, aki egy csapásra felforgatja mindkettejük életét: egy csodaszép fiatal lány elegáns ruhában vörös rózsacsokorral. A lány Banri meglepetésére hozzávágja a csokrot Mitsuohoz, és dühösen távozik.
Mint kiderül, ő Kaga Kouko, Mitsuo gyerekkori barátja, akinek Mitsuo még gyerekként megígérte, hogy összeházasodnak, ha felnőnek. Mitsuo számára persze az ígéret pusztán komolytalan gyerekkori emlék, de Kouko azóta is megszállottan üldözi a szerelmével, és bár Mitsuo kifejezetten a lány elől menekülve választott Tokióban egyetemet, a mindenre elszánt Kouko követte őt, és szintén ugyanazon az egyetemen kezdi meg tanulmányait.
Így aztán Banri rögtön két ismerőst is szerez az egyetem első napján, majd nem sokkal később szemtanúja lesz, ahogy Mituo végleg összetöri Kouko szívét. Ezután Banri és az összetört Kouko egyre jobb barátok lesznek, mígnem lassanként a barátságuk romantikus viszonnyá alakul át, és komoly kapcsolatba kezdenek.
A történet során Banri további barátokat is szerez az egyetemen, végigkísérhetjük lassan formálódó kapcsolatát Koukoval, és az is kiderül, hogy Banri múltjában történt egy baleset, ami komoly hatással lesz későbbi életére és kapcsolataira barátaival és Koukoval egyaránt.

A Golden Time eredetileg Takemiya Yuyuko light novel sorozataként jelent meg. Az ezt feldolgozó 24 részes anime könnyed és magával ragadó romantikus vígjátéknak indul, mely fokozatosan kap egyre több mélységet és drámát. A 24 rész alatt igazán sok mindenen keresztül kísérhetjük a szereplőket, egészen hosszú történetet láthatunk, néhol szinte már hullámvasútszerű érzelmekkel.

A Golden Time sztori és szereplők terén is egy fokkal felnőttesebb az átlagos romantikus vígjátékoknál. Az események helyszíne végre nem a szokásos középiskola, hanem egy egyetem, ehhez mérten felnőttebb, huszonéves szereplőkkel, akikkel végre a felnőttebb közönség is azonosulni tud.
És a szereplők viselkedése is ennek megfelelően sokkal felnőttesebb, végre a normális fiatalokat reprezentálja, nem a romantikus vígjátékokban oly tipikus éretlen, gyerekes fiút és a túl gátlásos vagy épp idegesítően rámenős lányt.
A sorozat talán úttörőként reálisan ábrázol egy bizonytalan, kapcsolatfüggő lányt. Kaga Kouko szenvedélyes, impulzív, drámai, és ennek ellenére lélegzetelállítóan valóságos, sőt, ennek a lánynak egy darabja talán ott rejlik minden női lélekben. Ráadásul Kouko tudtában van jellemhibáinak és próbál változni, mindig jobb lenni.
Személyisége nagyon jól harmonizál Banri kedves, védelmező, felnőttes viselkedésével, ami nagyon szimpatikussá teszi Banri karakterét is, akinek aztán később egy másik oldalát is megismerhetjük.
A romantikus-vígjáték műfajt kellemesen frissé és egyedivé teszi az a kis plusz pszichológiai dráma, ami helyett kapott a sorozatban, köszönhetően a Banri múltjában történt balesetnek, melyről lassanként egyre többet tudunk meg.
És nem lehet megfeledkezni a mellékszereplőkről sem, akik legalább ugyanennyire fontosak a történet szempontjából. Személyiségük szépen kifejtett, saját problémáik révén ugyanúgy hozzánőnek a nézőhöz, és reális, értelmes események és párbeszédek során alakítják a történetet főszereplőinkkel együtt.

A Golden Time a romantikus drámák kedvelői számára kihagyhatatlan darab, mely felnőttségében, komplexitásában messze a műfaj átlagán felül emelkedik.
Az elején kellemes és vidám romantikus vígjátéknak indul, később kiegyensúlyozottan építi fel a drámát és a romantikus szálat is reálisan mutatja be, miközben apró vígjáték elemekkel dobja fel a hangulatot.
A sorozat végére már inkább a dráma dominál, a befejezés pedig egy picit talán túl egyszerű, de a romantika kedvelői nem panaszkodhatnak arra sem.
A történet hangulatához jól illenek a hagyományos technikát idéző, egyszerű és letisztult rajzok és az aranyos, kicsit retró hatású opening és ending.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2014.06.22.
26485 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Golden Time © Takemiya Yuyuko • J.C.Staff

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.